A rendszerváltás időszakáról nyílt kiállítás Hódmezővásárhelyen

2010. április 30., péntek · 2 hozzászólás

mg_1281 Korabeli felvételek, fotók, plakátok és számos újszerű installáció segítségével idézi fel az 1988 és 1990 közötti időszak, a rendszerváltás korának történéseit az az időszaki kiállítás, amely pénteken nyílt a hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeumban.
Tovább »

Két ország, egy cél, közös siker!

2010. április 30., péntek · Egy hozzászólás

Ételed az életed – Domaszék és Pécska határon átnyúló együttműködése a gasztronómia jegyében

domaszek25_gs A Csongrád megyei Domaszék és az Arad megyei Pécska közösen dinamikus fejlődésnek indult. A homokháti kistérség önkormányzata a pécskai Polgármesteri Hivatallal együttműködve „ÉTELED AZ ÉLETED” címmel határon átnyúló együttműködési program megvalósítását kezdte meg 2010-ben.
Tovább »

Erőszakos bűncselekmény elkövetőjét keresi a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

2010. április 30., péntek · Hozzászólok

Egy idős asszony sérelmére követett el súlyos, erőszakos bűncselekményt a mellékelt grafikán látható férfi Szegeden. A rendőrség az elkövető elfogása érdekében a lakosság segítségét kéri.
Tovább »

Szombat – vasárnap: Anyák napja és majális

2010. április 30., péntek · Egy hozzászólás

„Hegyen-völgyön lakodalom” várható a hétvégén városszerte, hiszen mindenütt majálist tartanak, és Betyártoborzó lesz az Ópusztaszeri Emlékparkban. Ezen a hétvégén két rangos kulturális programsorozat is elkezdődik: az Egyházzenei hónap, és a MASZK hagyományos tavaszi programsorozata. Szombat este ismét MET élő operaközvetítés lesz a Belvárosi moziban, vasárnap Anyák napi hangverseny a Görögkatolikus templomban. Mielőtt fejest ugranánk a majálisba, emlékezzünk meg az anyákról egy szál virággal.
Tovább »

Kosárlabda: megy a Szedeák Kanizsára…

2010. április 30., péntek · 2 hozzászólás

szedeak06_gs Féltávhoz érkezik hétvégén a férfi kosárlabda NB I/B felsőházi rájátszása. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák eddig mindhárom meccsét nyerte, így az élen áll. Ahhoz, hogy biztosan elsőként is forduljon, vasárnap este Nagykanizsán kellene győzni. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen a küldetés!
Tovább »

Nyolc törvényjavaslattal kezdhet a Fidesz

2010. április 30., péntek · 3 hozzászólás

Nyolc, szimbolikus jelentőségű törvényjavaslattal kezdhet a Fidesz. Navracsics Tibor leendő miniszterelnök-helyettes a Hír Televízió Rájátszás című műsorában megerősítette, hogy elsőként a kisebb parlamentre és önkormányzatokra tesznek javaslatot a megalakuló parlamentben – olvasható a HírTv honlapján.
Tovább »

Megérkezett Szegedre a Feltámadási menet

2010. április 30., péntek · Hozzászólok

Április 29-én Magyarkanizsáról Horgos-Röszke-Szeged-Szentmihály hívő közösségeinek bekapcsolódásával a Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébániára megérkezett Szeged-szentmihályi zarándoklatával a gyönyörűen felszalagozott, fából faragott szárnyas kereszt, mely már a sok szalagtól – “melyek mögött sok száz, sok ezer ember van” – szinte nem is látszódott.
Tovább »

Május 1.: a Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményeinek nyitva tartása

2010. április 30., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményeinek ünnepi nyitva tartása alább olvasható.
Tovább »

CéAnne – a reggae szegedi leánya + VIDEÓ

2010. április 30., péntek · Hozzászólok

szelinger_anna01_gs A húszéves szegedi énekesnő a pécsi Zagastic formáció mellett a saját dalaival vált ismertté. CéAnne, alias Szélinger Anna mondhatni a hazai reggae „úttörők”, a Ladánybene 27 zenekar nyári táborában nőtte ki magát ígéretes tehetséggé. A szakmai elismerések ellenére is a földön jár, és nagy vágya eljutni Európa legnagyobb reggae fesztiváljára, a Rototom Sunsplash-re.
Tovább »

Czár Gergely az évad legjobb férfitáncosa!

2010. április 30., péntek · 3 hozzászólás

czargergely Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze kapta az évad legjobb férfitáncosa díjat a Magyar Táncművészek Szövetsége döntése értelmében. Az elismerést a tánc világnapja alkalmából rendezett gálaesten Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész adta át egykori tanítványának a Pécsi Balett otthonában – tájékoztatott Pataki Dorka, a Szegedi Kortárs Balett PR-menedzsere.
Tovább »

Következő oldal »