Közélet

Haág: Révész Mihály méltatlanná vált képviselői esküjéhez

Haág: Révész Mihály méltatlanná vált képviselői esküjéhez

2010. március 1., hétfő
Haág: Révész Mihály méltatlanná vált képviselői esküjéhez
„Ki fizeti a révészt?” – ismételte meg Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő Botka László elmúlt közgyűlésen feltett kérdését hétfői sajtótájékoztatóján. „Erre a válaszunk, hogy School of Business” – jelentette ki. Kohári Nándor fideszes képviselővel együtt lemondásra szólították fel a szegedi közgyűlés MSZP frakciójának vezetőjét Révész Mihályt, aki ennek a magániskolának az igazgatója.

Szegeden immár csak múlt időben lehet beszélni a Hunyadi János Általános Iskoláról

Kohári Nándor

fideszes önkormányzati képviselő szerint. Mint elmondta, Új-Petőfitelepen, a Lidicei téren található intézményt „a városi oktatásügy lényegében halálra ítélte”. Első lépésként megszüntették önállóságát, majd immár harmadik éve nem indítanak első osztályt. Kohári szerint valóban lehet azt mondani, hogy kevés szülő íratta be gyermekét az intézménybe, ám nem szabad elfeledkezni arról, hogy korábban elterjedt az iskola bezárásának híre. A fideszes önkormányzati képviselő a Deák Ferenc utcai óvoda példájához hasonlította a Hunyadi iskola sorsát. „Ugyanezt a trükköt az óvoda esetében már eljátszotta a szocialista városvezetés. Bejelentették, hogy bezárják, utána kérdezték a szülőket, hogy akarják-e odajáratni a gyereküket” – emlékeztetett Kohári. A bezárás híre után pedig alig akadt szülő, aki ragaszkodott volna az intézményhez.

„Jelen esetben gyakorlatilag megszüntet a városvezetés egy iskolát az alacsony jelentkezési szám miatt, eközben a lassan megüresedő intézménybe egy magániskola települ” – tette hozzá. Kohári szerint a „véletlenek összjátéka”, hogy az MSZP városi frakcióvezetője, aki az oktatási bizottság elnöke, Révész Mihály által igazgatott magániskoláról, a School of Businessről van szó. „Révész Mihály levezényli az iskola elsorvasztását, melynek helyére az a magániskola kerül, melynek ő az igazgatója” – összegezte Haág Zalán, majd kifejtette, hogy Révész nem a köz érdekét képviselte, „ezáltal méltatlanná vált képviselői esküjéhez, felszólatjuk, hogy mondjon le a mandátumáról, és távozzon Szeged közéletéből”. A KDNP-s képviselő elmondta, hogy amennyiben nem mond le Révész Mihály, akkor megkérik Botka Lászlót, hogy hívja vissza minden közgyűlési megbízatásából, bizottsági elnöki posztjáról. A városvezetés is készült a Fidesz-KDNP-s képviselők tájékoztatójára, hiszen az Oroszlán utcai Szegfű Klub előtt megtartott sajtótájékoztatón részt vett az önkormányzat egyik alkalmazottja, aki Szabó Sándor kabinetfőnök sajtóközleményét nyújtotta át az újságíróknak. Ebben az szerepel, hogy Révész Mihálynak soha nem volt magániskolája, „ő egy az országban sok helyen működő magánintézmény szegedi iskolájának alkalmazottja”. A szegedi önkormányzati iskolák több tucat magán oktatási intézménynek adnak bérbe helyiségeket, ezzel is bővítve az intézmény saját forrásait. Szabó Sándor közleményében utalt arra is, hogy a Fidesz-KDNP a múlt heti, Kozma József- és Révész Mihály-féle akcióra kívánt válaszolni a hétfői sajtótájékoztatóval.

Hallgassa meg a Haág Zalánnal készített hanganyagunkat!
Hallgassa meg a Kohári Nándorral készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.