Kosárlabda: lelépte a Szeviép-Szeged a Szolnokot

2010. március 31., szerda · Hozzászólok

szeviep_szolnok09_gs A Szeviép-Szeged NB I-es női kosárlabdacsapata 89-58-as fölényes győzelmet aratott a Szolnok ellen. A negyeddöntőben a vendég együttes nem volt egyenrangú ellenfél, ami megkérdőjelezi bajnokság ilyenfajta lebonyolítását. A két nyert mérkőzésig tartó párharc második találkozóját pénteken játsszák Szolnokon.
Tovább »

Szentesen is megkötötték a megyei sporttámogatási szerződéseket + HANG, FOTÓK

2010. március 31., szerda · 10 hozzászólás

Létkérdés szinte a megyei támogatás az állami források szűkítése miatt

sporttamogatasi_szezodes_szentes01_gs Szentesen összesen négy sportegyesülettel kötötték meg ma a megyei támogatási szerződéseket. A Szentesi Vízilabda Klub, a Szentesi VSC Futsal szakosztály, a SZILVER Táncsport Egyesület és a Szentesi Kinizsi SZTE Ökölvívó Szakosztály összesen 9,5 millió forint segítséget kap utánpótlás neveléséhez a Csongrád Megyei Önkormányzattól – tájékoztat a megyei önkormányzat sajtóanyaga.
Tovább »

LMP: bűnt követ el, aki bujkál, titkolózik

2010. március 31., szerda · 7 hozzászólás

Az LMP múlt héten bemutatott 228 oldalas programjának két sarokpontja van: az egyik a magyar demokrácia megújulása, a tiszta, korrupciómentes közélet megteremtése, a másik pillér a zöld fordulat, amely a gazdaság szerkezetének átalakításával a válságból való kilábalás módozatait ecseteli.
Tovább »

Felbolydult fociélet a megyénkben + HANG, FOTÓK

2010. március 31., szerda · Hozzászólok

gyerek_foci_it_02 A labdarúgás széles körű népszerűsítéséhez egy komoly szakmai kezdeményezés is kapcsolódik már 2009 óta, mely most március 31-én egy roadshow keretében városunkba érkezett. A FIFA és a Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség (MGYLSZ) közös szervezésében és a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) támogatásával mutatkozott be a FIFA-MGYLSZ Fesztivál.
Tovább »

Csütörtök: A frankofón mozi éjszakája

2010. március 31., szerda · Hozzászólok

Április első napja nem csak a bolondoké, de ezúttal a frankofón filmeké is, délutántól éjszakáig a Grand Caféban, és Áprilisi tré-fa címmel nyílik Vedelek Tamás humoros képrejtvény kiállítása a Stefánia Cukrászdában. Nagycsütörtök a keresztény hagyomány szerint az utolsó vacsora napja, amikor Jézus a Getsemáné-kertben búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra. Ezen a napon a Bálint Sándor Művelődési Házban Nagycsütörtöki gondolatok címmel Kiss Imre plébános előadását hallhatják, és az ünnepi készülődés jegyében a Móra utcai fiókkönyvtárban húsvét-váró foglalkozás lesz kicsiknek.
Tovább »

Géndiagnosztika: az orvos válaszol

2010. március 31., szerda · Egy hozzászólás

Nagy Zsolt genetikai szakértőt nemrég mutattuk be kedves Olvasóinknak, mint olyan szakembert, aki abban tud segíteni a hozzá fordulóknak, hogy egy egészségügyi probléma hátterében állnak-e genetikai okok, és ha igen, azok hogyan szűrhetőek. Alább néhány Olvasónk kérdéseire adott válaszok olvashatók, továbbra is várjuk oldalunk látogatóinak érdeklődését!
Tovább »

Letették a Mérnöki Kar új épületének alapkövét

2010. március 31., szerda · 6 hozzászólás

alapkoletetel03_gs Alig több mint 200 nap múlva állni fog a Szegedi Tudományegyetem új gyakorlati oktatási központja a Moszkvai körút 9. szám alatt, melynek építésében innovatív építészeti és gépészeti megoldásokat alkalmaznak majd. Március 31-én, szerdán 11 órakor került sor az ünnepélyes alapkőletételre, amely házigazdái Szabó Gábor, az egyetem rektora és Varga Mihály, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. elnöke voltak.
Tovább »

Páratlan térképek a Dunáról és a Tiszáról

2010. március 31., szerda · Hozzászólok

Páratlan térképek és dokumentumok kerülnek a nagyközönség elé két legnagyobb folyónkról, a Dunáról és a Tiszáról; a tudományos újdonságokat szerdán mutatták be a Magyar Műszaki és Közlekedésügyi Múzeumban (MMKM).
Tovább »

Határátkelők: 2-3 órás várakozás húsvétkor

2010. március 31., szerda · Hozzászólok

Két-háromórás várakozással kell számolni a nagyobb határátkelőhelyeknél húsvétkor; a rendőrség az ilyenkor megszokott torlódások elkerülése érdekében határforgalmi előrejelzést készített – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a szerdán az MTI-t.
Tovább »

MSZP-s kampány városi és DARFT-forrásból

2010. március 31., szerda · 29 hozzászólás

fidesz_sajttaj_it (1) A Botka László és a szocialista városvezetés jelentős közpénzeket költ párt- és kampánycélokra – mondta többek között Hüvös László a szegedi Fidesz-frakció vezetője felmutatva sajtótájékoztatóján több kiadványt, ahol a három szegedi MSZP-s képviselőjelölt különböző módokon használja a szegediek adóforintjait saját kampánycéljaikra.
Tovább »

Következő oldal »