Eltemették a telet Szegeden

2010. február 28., vasárnap · 7 hozzászólás

teltemetes_it_10 Bár a temetések nem túl vidám társasági események, ezúttal mégis boldog emberek vonultak az elhunytat kísérve a szegedi téltemető ünnepen. A Klauzál téren kiállított Télbanyára bárki felrakhatta mindazt a bánatát, amit el szeretne felejteni az elmúlt nehéz időkről.
Tovább »

Juhász miniszterségéig nyúlik vissza a „katonai” korrupció

2010. február 28., vasárnap · 39 hozzászólás

Már Juhász Ferenc minisztersége alatt, 2006 elején is történtek korrupciógyanús bűncselekmények a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) – közölte a HírTV. Zamecsnik Péter, az egyik gyanúsított ezredes ügyvédje a Célpont című műsornak azt mondta: védence ellen egy négy évvel ezelőtti ügyben folyik eljárás.
Tovább »

Nagyböjti koncertet adott Gál Laura

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

gal_laura Nagyböjt második vasárnapján az este 18 órai szentmisét Kiss-Rigó László megyés püspök mutatta be a Szegedi Székesegyházban. A liturgiai szolgálatban Gál Laura énekművész énekelt, majd a szentmisét követően nagyböjti zeneművekből összeállított koncertet adott elő.
Tovább »

Utazás: tavaszköszöntés Skóciában és Íroszágban

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

skocia Milánó vagy Hajdúszoboszló? Skócia vagy Írország? Pannon Hoki gála vagy Republic-koncert? Válasszon kedvére együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlataiból.
Tovább »

Hétfő: “És elnémul örökre a bánat”

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

“És elnémul örökre a bánat” címmel Juhász Gyula verseire komponált filmetűd is szerepel a Somogyi-könyvtár hétfői filmklubjának műsorán. A Közéleti Kávéházban kiállítást mutatnak be, és kezdődik a Jugyus Pókerbajnokság. 1915-ben készült amerikai filmet vetítenek a Millenniumi Kávéház filmklubjában, az IH Café-ban pedig azt bizonygatják, hogy nem csak a húszéveseké a világ…
Tovább »

Saturday Night Party

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

Időpont: 2010.02.27.
Helyszín: Zacc Kávézó

A Rádió 88-at itt hallgathatja!

Egy igazi hős?

2010. február 28., vasárnap · 11 hozzászólás

Egyedüliként, önszántából végrehajtani ezt, bizony címlapra, főműsoridőbe kívánkozó… Majd azt mondtam: “hősies tett”! Pedig Benkő Gyuri (akarva vagy akaratlan?) egycsapásra hős lett egyesek szemében…

Tovább »

A lemezjátszóknál: DJ Kasza Tibor

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

Időpont: 2010.02.27.
Helyszín: Átrium Icon Cafe and Lounge

A Rádió 88-at itt hallgathatja!

Csicseriborsó, bab, lencse…

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

fofoto_1 …fekete szemű menyecske – szól a gyermekdalocska, és dúdolgatjuk mi is a konyhában, ha éppen lencsét vagy babot készítünk. Míg korábban a paraszti háztartások fontos élelmiszerei voltak, a hüvelyesek később kimentek a divatból. Ma reneszánszukat élik – köszönhető ez annak is, hogy a táplálkozástudomány kutatásai felhívták a figyelmet a hüvelyesek élettanilag értékes tápanyagaira. A száraz hüvelyesek ilyenkor télen kerülnek leggyakrabban a heti étrendbe, hiszen a tartalmas zöldségfélék kellő mennyiségű energiát hordoznak ahhoz, hogy ellenálljunk az évszak betegségeinek, a vírusok támadásainak. És még egy előnyük van: a belőlük készített ételek nem kerülnek nagyon sokba. Eheti receptajánlónkból kiderül, mennyire sokféle étel készülhet babból, borsóból, lencséből. Van más is, mint az tradicionális bableves és a feles borsófőzelék!
Tovább »

Nagylak: hamis forgalmi, körözött rendszámtábla

2010. február 28., vasárnap · Hozzászólok

Hamis forgalmi engedéllyel, valamint körözött rendszámtáblával kívánta a Nagylaki Határátkelőhelyen az országot elhagyni egy román állampolgárságú férfi – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Következő oldal »