joszegeden

Fellobbant az utolsó Dóm téri gyertyaláng

2009. december 21., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
adventi_dom_ter (33)

Az utolsó gyertyát is meggyújtották a tizedik, jubileumi Dóm Téri Adventen. Az aranyvasárnap lángját Bérczes László színházi rendező és Imrényi Tibor, ortodox szegedi parókus lobbantotta fel. Az estét a magyar zene hallhatatlan alakja, Cseh Tamás emlékének szentelték.

A karácsony előtti utolsó vasárnapot a szervezők a közelmúltban elhunyt egyik legnagyobb magyar dalnok, Cseh Tamás emlékének szentelték, aki a magyar sanzon kultikus alakja. A rajztanárból lett énekes-színész pályáját a 70-es években Bereményi Gézával kezdte, akivel közel négy évtizeden át közösen szereztek dalokat. Munkájuk eredményeként, 25 lemez, több mint 1200 gitárral kísért énekével gazdagították a magyar zenei kultúrát. Cseh stílusában a költészet keveredett a popzenével. Témáit saját érzései jelentették, melyek tükröt is állítottak mindig annak a korszaknak, amelyben születtek. Zenéjét a szegedi adventen Takáts Eszter jazz-blues, folk-rock énekesnő, valamint Róka Szabolcs és Kátai Zoltán gitár-, koboz-, kontra-, lant- és fidulakísérettel idézték meg.


Dóm tér – Advent 2009 in Szeged
Dóm tér – Adventi vásár 2009 – adventi koszorú in Szeged

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.224.200.104 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére