Egyetem

Új tornaszoba a Hunyadi téri ovisoknak

Új tornaszoba a Hunyadi téri ovisoknak

2008. május 22., csütörtök
Új tornaszoba a Hunyadi téri ovisoknak

A német és a szerb kisebbségi önkormányzat is segített

Fotó: Gémes Sándor
tornacsarnok szegedenAz óvodabezárások és -összevonások híradásai között üdítő érzés, ha arról számolhatunk be, hogy egy csöppségekkel foglakozó intézményben építkezés, beruházás történt. Szegeden a Hunyadi Téri Óvodában május 21-én új tornaszobát adtak át.

A rókusi óvoda pincéjében egy közel száz négyzetméteres helyiséget alakítottak át a kisgyerekek számára, ahol mozgásos, játékos feladatokkal edzhetik testüket, és akár ünnepségeket is rendezhetnek. A Hunyadi Téri Óvodában 5 csoportban foglalkoztatnak 128 gyereket. Az új tornaszoba kialakításának körülményeiről

Nagy Imrénét

, a tagóvoda vezetőjét kérdeztük.

„2007-ben pályázati pénzből felújítottuk az intézményünk mellékhelyiségeit” – nyilatkozta portálunknak a Hunyadi téri tagóvoda vezetője. „A keretösszegből sikerült megtakarítanunk valamivel több mint egymillió forintot. Akkor jött az ötlet, hogy mivel valószínű soha többé nem lesz ennyi elkölthető pénzünk, kezdeni kellene valamit a bankókkal. És mivel tavaly nyáron a Rigó Utcai Óvoda bezárása következtében hajlék nélkül maradt egyik csoportot mi fogadtuk be – a régi tornaszobát felajánlva nekik –, felmerült az igény, hogy létre kellene hozni egy új, testnevelési foglalkozásokra is alkalmas termet. Hosszabb lobbitevékenység után az egymillió forinthoz sikerült a Kisrókus Alapítványtól még hétszázezret megszereznünk. Ez az egyedüli óvoda, ahol két nemzetiségi csoport – szerb és német – is működik, így a kisebbségi önkormányzatok anyagi támogatását is sikerült megnyerni. Néhány szülő is segített még a pénzügyi hézagok foltozásában, a többi család pedig a kétkezi munkájával támogatta a beruházást.”

Az új tornaszoba kialakításához a körzet önkormányzati képviselője, Kalmár Ferenc (KDNP) is hozzájárult 150 ezer forinttal. „Öt évvel ezelőtt ez az óvoda is a bezárásra ítélt intézmények listáján volt” – mondta a képviselő. „Szerencsére sikerült megmenti az óvodánkat, sőt ma már a szomszédos lakópark építése miatt és a környékbeli romos házak eltűnésével egyre népszerűbb intézményünk.”

A megnyitó után a tagóvoda vezetője megköszönte minden résztvevőnek az áldozatos segítségét, és mielőtt a jelenlévőket vendégül látták volna egy svédasztalos uzsonnára, az óvoda néptáncszakköre kedveskedett egy táncos műsorral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.