Szoboravatás és megemlékezés – A 20. század Mohácsa volt a doni katasztrófa – Panorámaképpel

2009. október 31., szombat · 4 hozzászólás

„Nemcsak a jövőt, a múltat is teremteni kell”


doniemlekmu39 Nagy érdeklődés mellett a megyeháza előtti téren felavatták Kligl Sándor Háború című szobrát, mely a doni katasztrófa Csongrád megyei áldozatainak állít emléket.

Tovább »

Gyermekfoci: Interliga-fordulót rendezett Szeged

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

tiszavolantorna1 Szombaton Szegeden folytatódtak a gyermeklabdarúgó-csapatok számára kiírt Interliga küzdelmei. A Felső Tisza parti stadionban aradi és mezőberényi fiatalokat láttak vendégül a Tisza Volán SC fiataljai.
Tovább »

Vízilabda OB I: Legyőzte a Beton a Honvédet

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

A Szeged saját közönsége előtt egy góllal jobbnak bizonyult a Honvédnál a Vodafone férfi vízilabda OB I/A szombati rangadóján.
Tovább »

Újabb holttesteket találtak a szerbek a Tiszában

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

A szerbiai hatóságok tájékoztatása szerint szombat délután egy kisgyermek, valamint egy férfi holttestét találták meg a Tiszában – közölte a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.
Tovább »

Mindenszentek

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

Sütőtökkel a szellemvilágért?

2009. október 31., szombat · 6 hozzászólás

sutotokszibillafoto Egy hete a megszokott bevásárlóközpontbeli, gyors iramú séta alatt egy alaposan telerakott ládába ütköztem. Az egyforma sorok között hirtelen ott állt ez a láda tele a narancssárgán rikító halottak napja előtti kellékkel. Elfelejtettem volna? A következő hétvégén lesz a megemlékezés, nem? Az árcímkék között nem volt válasz.
Tovább »

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

Megkezdődtek a hétvégi fordulók a labdarúgó megyei bajnokságokban. Alábbi összeállításunkban a szombati eredmények olvashatóak.
Tovább »

Napkollektor-tolvajt fogtak a polgárőrök segítségével Ópusztaszeren

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

Egy ismeretlen több, a buszmegállók esti és éjszakai világítását szolgáló napkollektort is ellopott Ópusztaszeren, a megszerzett eszközökkel a saját tanyáját “fényárba borító” tettest azonban a polgárőrök segítségével elfogták.
Tovább »

492 éve indult a reformáció

2009. október 31., szombat · Egy hozzászólás

martin-luther 1517. október 31-én Luther Márton, ágoston rendi szerzetes, a teológia doktora, a wittenbergi egyetem tanára 95 tételével elindította azt a mozgalmat, amelyből a későbbiekben a mai protestáns egyházak kinőttek.
Tovább »

Színház: Az élet, ha bohém…

2009. október 31., szombat · 3 hozzászólás

bohemelet25 Október 30-án a Bohémélet bemutatójával folytatódott a Szegedi Nemzeti Színház új évadának sikersorozata: a Pál Tamás rendezte népszerű operát is „megvette” a szegedi közönség.
Tovább »

Következő oldal »