A BVSC a Szeged Beton ellenfele a kupában

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

A vízilabda magyar kupában a Szeged Beton együttese a legjobb nyolc között a BVSC-vel találkozik. Az első meccset szombaton az újszegedi sportuszodában rendezik.
Tovább »

Csütörtök: Zenei Világnap

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

A Zenei Világnap alkalmából a Zeneművészeti Karon Rinaldo Zhok zongoraművész szólóestje lesz. A Nagyszínházban Berlioz: Faust elkárhozása című drámai legendáját játsszák négy részben, francia nyelven. A Régi Zsinagógában a Szegedi Focus Műhely előadása, hivatalosan is megnyitják a 14. Őszi Kulturális Fesztivál, amely érdekes programokat kínál több helyszínen ezen a napon is. A TIK és a Somogy programjai is figyelemre méltóak, nyílt nap, előadás, kiállítás – változatos a kínálat. A Közéleti Kávéházban szabadelvű polgárok, valamint pokoli történetek, új filmeket vetítenek a mozikban, és este jó bulik várják a mulatni vágyókat.
Tovább »

A kompetencia alapú oktatásra 172 millió

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

Hét oktatási intézményben alkalmazzák

ovodatolazerettsegiig
A kompetencia alapú oktatás – óvodától az érettségiig elnevezésű EU-s projekt keretében 172 milliót nyert Szeged, jelentette be Solymos László alpolgármester.

Tovább »

Indul az első PMT Bio-Korong eljáráson alapuló szennyvízkezelő építése

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

szvtisztito_latvanyterv Magyarországon először Derekegyházán üzemelhet majd a PMT Bio-Korong eljárást alkalmazó, természetbarát szennyvízkezelő rendszer. A 2009. szeptember 30-án induló beruházás közel 490 millió forint európai uniós támogatással valósul meg – tájékoztat a Green Quality Kft. sajtóközleménye.
Tovább »

Nevetőrekord Szegeden

2009. szeptember 30., szerda · Egy hozzászólás

nevetesrekord13 Szerdától a szegedi közgazdászhallgatók és oktatóik tartják a legtöbb együtt nevető ember magyarországi rekordját. A csúcsdöntéshez a nevetőjóga nyújtott segítséget a diákoknak és tanáraiknak.
Tovább »

Dzsessznapok novemberben Szegeden

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

jazzsajttaj A fesztivál évtizedes hagyományaihoz híven idén is nemzetközi sztárok, a városhoz kötődő zenészek és fiatal tehetséges muzsikusok lépnek föl a Szegedi Jazz Napokon november 7-én és 8-án, az IH Rendezvényközpontban.
Tovább »

Ellenzéki kérdések a Botka-festményről

2009. szeptember 30., szerda · 31 hozzászólás

haagkoharisajttaj Mára világos, hogy Botka László nem következetesen, hanem össze-vissza hazudott – hangzott el szerdán Haág Zalán KDNP-s és Kohári Nándor fideszes képviselők sajtótájékoztatóján, ahol a politikusok a polgármesteri festménnyel kapcsolatos portálunk által kirobbantott botrányra reagáltak.
Tovább »

Európai művészek geopoétikai utazása Magyarkanizsán

2009. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

A francia Tumulus-project táncosokat, koreográfusokat, rendezőket, zenészeket és költőket hívott meg, hogy a nyugat-európai zaklatottságból kiszakadva kissé keletre, a közép-európai régióba látogassanak. A csoport célja, hogy a nyugati kultúráktól elszakadni vágyó művészek együtt fedezzék fel tájainkat és ismerjék meg közösségeinket. Terveik szerint így egy geopoétikus utazás valósulna meg.
Tovább »

Magyar kupára hangolnak a szegedi vízilabdás lányok

2009. szeptember 30., szerda · Egy hozzászólás

universitasbank7.jpg A magyar kupa hétvégi, dunaújvárosi csoportköre előtt az egri Rádi-kupa felkészülési tornán vett részt az Universitas Szeged női vízilabdacsapata. Az A csoport újonca remekül helytállt a legjobb magyar csapatokkal szemben. Szombattól pedig indul a tétmeccsek sora! Tovább »

Megszúrta magát a szegedi férfi

2009. szeptember 30., szerda · 2 hozzászólás

Önmagát szúrta meg egy férfi ma hajnalban Szegeden a Gáz utca egyik társasházában – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Következő oldal »