Szellemkerékpár a halálos baleset helyszínén

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

szellembicikli21 Emlékezést tartottak pénteken Dorozsmán az elmúlt heti halálos baleset helyszínén a kerékpárosok. A kereszteződésben szellemkerékpárt helyeztek el, rózsát tűztek a küllők közé és mécseseket gyújtottak. Az elhunyt kerékpáros férfi hozzátartozói is megjelentek a megemlékezésen.
Tovább »

A SZVSE-pályán elkezdődtek az új körforgalom munkálatai

2009. július 31., péntek · 13 hozzászólás

Rendőri és városházi biztosítás fogadta a hivatal munkatársait

szvese3 A vasutas pályán rendőröknek, a regionális államigazgatási hivatal munkatársainak, a kivitelező embereinek, újságíróknak, az egyesület tagjainak és a városházi biztonsági szolgálat egyik emberének a jelenlétében, közel egy óra tanácskozás után a város végül birtokba vehette a kisajátítási eljárás során neki ítélt területet. Ezzel a Rókusi körúti körforgalom kiépítésének terepmunkálatai is megkezdődtek.
Tovább »

Ásatáson, avagy „Aki régész akar lenni…”

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

asatascsongrad3 Erősen tűző nap, kitartóan dolgozó emberek: a látványnak ezek az első képei, ha valaki kilátogat a csongrádi elkerülőút nyomvonalán végzett feltárások helyszínére. Bár a munkát nem kezelik kiemelt projektként, a szakemberek ugyanolyan tempót diktálnak, mint a sajtóban is sokszor emlegetett M43-as út ásatásánál. Kalauznak az ásatás vezető régészét, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatónőjét, Béres Máriát kértük meg.
Tovább »

Szombat-vasárnap: Szeged város díjugrató nagydíja

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

Második alkalommal rendezi meg Szeged város díjugrató nagydíját szombaton és vasárnap az újszegedi Partfürdőn a Csongrád Megyei Lovasszövetség. Utoljára játsszák szombat este az István, a király című rockoperát idén a Szabadtérin, vasárnap Szecsődi Ferenc  „Bor – Dal – Szerelem” című estjével zárul a Muzsikáló Udvar rendezvénysorozat. A Várkertben szombaton este Mágnás Miska – nagyoperett parádés szereposztásban, vasárnap ismét Shakespeare a Szegedi Pinceszínház előadásában. Ünnepség, dísszemle szombaton, vasárnap pedig a már hagyományos csata nézői lehetünk a Nemzetközi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozón, a Közéleti Kávéház felolvasó estet és nyilvános főpróbát kínál, a hétvégén is érdemes moziba menni, és persze, a bulik sem maradnak el.
Tovább »

18 évesen – bűnlajstrommal

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

Több kemény fiú is “megirigyelheti” azt a bűnlajstromot, amit egy tegnap elfogott 18 éves fiatalember gyűjtött össze alig fél év alatt. A nyomozók gyanúja szerint viszont még nem is derült ki minden – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozó a dómban

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

Pünkösdváró Európa

tokeskissrigosajtaj Augusztus 30-án 18 órai kezdettel a szegedi dómban Pünkösdváró Európa címmel Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozót rendeznek Tőkés László püspök és EU- parlamenti képviselő kezdeményezésére tiltakozásul a Szlovákiában szeptember 1-jén életbe lépő és a magyar kisebbséget sújtó diszkriminatív nyelvtörvény ellen.
Tovább »

Egy igazi sasíjász tisztikereszttel

2009. július 31., péntek · 4 hozzászólás

kassailajos1 Ő teremtette meg a lovasíjászat sportágat, a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjének birtokosa s két világrekordot is felállított. Kassai Lajos lovasíjász visszavonultan él kaposmérői birtokán. A Kassai Lovasíjász Iskolát működteti, íjakat készít, bemutatókra jár. Vele beszélgettünk többek között az íjakról és a hagyományainkról.
Tovább »

Felkérés a huszártalálkozó résztvevőihez

2009. július 31., péntek · Egy hozzászólás

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület egy levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben a hétvégi huszártalálkozóra érkezőket kéri fel a huszároknak emelt egyetlen szegedi kegyeleti emlékhely előtti főhajtásra.
Tovább »

Szabadtéri: István, a király – szerepcserével

2009. július 31., péntek · 3 hozzászólás

istvanakiraly1 Visszatért a Társulat-féle „István, a király” a Dóm térre, és érdeklődők ezreit vonzotta magához, olyannyira, hogy egy extra előadást is beiktattak a szervezők július 30-ára, sőt, kuriózumként erre az estére helyet cserélt István és Koppány. Röviden summázva a Szikora János rendezte darab összességében hozza a kötelezőt.

Tovább »

Baleset: árokba hajott és kigyulladt egy autó Szeged közelében

2009. július 31., péntek · Hozzászólok

Betonároknak csapódott, majd kigyulladt egy Volkswagen Passat Combi pénteken délelőtt az 55-ös úton Szeged közelében – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Tovább »

Következő oldal »