Szabadtéri: Szerethető operett, szerethető színészekkel

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

stohlandras1Cigányszerelem – idén Lehár-operettel indul a szabadtéri, amely olyan nagy nevekkel robog be a csillagtetős színpadra, mint az alapvetően főként prózai sztárszínészként ismert Bodrogi Gyula, Gesztesi Károly vagy Stohl András, akit meginvitáltunk egy beszélgetésre a keddi közönségtalálkozó után. Tovább »

Pick Szeged: Vladan Matics marad a tréner

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

maticA korábban lemondott Vladan Matics marad a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, döntött kedden a klub elnöksége. Úgy hírlik, a Santé Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa, Pistrui László ragaszkodott leginkább ahhoz, hogy hosszabbítsanak a 2007-es bajnok trénerrel. Tovább »

Kiszáll a Szeviép a miskolci labdarúgásból

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

Hosszú hetek bizonytalansága után kedden eldőlt, hogy kivonul a miskolci fociból a Szeviép. Ezt Baranyi Sándor, a cég tulajdonosa jelentette be. Tovább »

Büntethetik a magyar nyelvhasználatot Szlovákiában

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

Elfogadta a szlovák nyelvtörvény magyar kisebbség által sokat kritizált szigorítását a pozsonyi parlament. Szeptembertől akár 5000 euróra is büntethetik azt, aki megsérti a szabályt. A törvénymódosítások a Magyar Koalíció Pártja szerint sérti a kisebbségek anyanyelv-használati jogait. A változtatás Budapest és Pozsony viszonyában is feszültséget hozott, a Külügyminisztérium kedden közölte, a szlovák képviselők politikailag kétséges döntést hoztak. Tovább »

Szerda: Kumihimo az IH-ban

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

A kumihimo egy hagyományos japán művészet, amit a szamurájok fejlesztettek ki a fegyverzetük markolatához. A fonalak (általában selyem) rakosgatásából egy szövevény alakul ki, csak csomók nélkül. A kumihimo magyar jelentése fonatolt zsinór. Ezt a technikát tanulhatják meg, akik ellátogatnak szerdán az IH rendezvényközpont kézműves játszóházába. Délután a Reökben találkozhat a közönség a Szabadtéri Játékok legnevesebb sztárjaival, két „beszélgetős” programot is kínál a Közéleti Kávéház és folytatódik a Szegedi Vakáció a könyvtárban. Új 3D animációs filmet vetítenek a moziban, és bulit is ajánlunk estére. Tovább »

Kosárlabda: új szponzorral, új néven és új sztárral a Szedeák

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

szedeaksajtaj3Névadó szponzorral bővült az SZTE-Szedeák támogatói köre, a szegedi férfi kosarasok így új néven szerepelnek majd az NB I/B következő szezonjában. A keretet ráadásul egy 36-szoros válogatott, 4-szeres bajnok játékossal sikerült megerősíteni – jelentette be kedden a klub elnöke. Tovább »

A Jobbik és a Gárda megvédi a huszárszobrot

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

sajtaj1A Magyar Gárda és a Jobbik helyi szervezete élőlánccal is megvédi a III. Honvéd Huszárezred hősi emlékművét. Kulturális kincseket nem lehet csak úgy arrébb tologatni – mindezt Tóth Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Csongrád megyei és szegedi elnöke jelentette be azon a sajtótájékoztatón, melyen Botka László vasárnapi kijelentései ellen is tiltakoztak. A szocialista polgármester állításuk szerint párhuzamot vont a Jobbik, a Gárda, illetve a nyilasok között. Tovább »

Az MSZP a Mont Blanc-ról a pokolba zuhant

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

Az MSZP politikai fordulóponthoz érkezett, az eddig tartó korszakot be kell fejezni, és felelősséggel kell „értékelni azt a szituációt, hogy hogyan voltunk képesek három év alatt a Mont Blanc-ról gyakorlatilag a pokolba jutni politikai megítélés értelmében” – mondta Juhász Ferenc, a párt elnökségi tagja a köztelevízió reggeliműsorában.
Tovább »

Elhagyták az SZDSZ-t a fiatalok

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

Testületileg lemondott az SZDSZ Új Generáció elnöksége kedden – tudatta a párt ifjúsági szervezetének egyik ügyvivője, Léderer András. Az mno.hu cikke szerint az SZDSZ megtett mindent, hogy ellehetetlenítse a kiútkeresést a választási kudarc után. Tovább »

Másfél milliárd forintot visz el a megyétől a „csomag”

2009. június 30., kedd · Hozzászólok

sajtajvalsagkezelesA Csongrád Megyei Önkormányzat büdzséjéből 2010 év végéig a számítások szerint mintegy másfél milliárdnyi beruházásokra, működésre, fejlesztésekre fordítható forintot emel ki a költségvetésből a Bajnai-csomag.  A megszórító intézkedések hatásait Magyar Anna, a megyei közgyűlés és Gonda János, a pénzügyi bizottság elnöke ismertette. Tovább »

Következő oldal »