„Elég volt!” – A Fidesz női tagozata tiltakozik a megszorítások ellen

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Május 10-én babakocsis tüntetés a budapesti Kossuth téren

alairas16„Elég volt!” – olvasható a Fidesz női tagozata által meghirdetett tiltakozó akció keretében a Klauzál téren felállított, aláírásgyűjtő pannón. „Nem tűrjük, hogy elvegyék a gyedet és a gyest, a családi pótlékot, a szocpolt, a lakástámogatást; ha egyetért, aláírásával csatlakozzon Ön is.” Tovább »

Háromnapos ballagás Szegeden

2009. április 30., csütörtök · 2 hozzászólás

Ma tizenhárom iskola diákja búcsúzott

szechenyi12Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban ballagtak el leghamarabb a diákok Szegeden. Már csütörtökön délután háromkor megkezdődött az ünnepség. Ma 13 középfokú intézmény diákjai vettek búcsút iskolájuktól. Május 1-jén és 2-án is lesznek ballagások a városban. Tovább »

Péntek: Majális

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén a május eleji hosszú hétvégén az újszegedi Erzsébet-ligetben és a Zápor-tónál is számtalan programmal várják a szegedieket a majálison. És persze: Éljen május elseje – vagy mégse? Minden esetre, a színpadi műsorok mellett a gyermekeket interaktív játékok és körhinták várják, a felnőttek pedig közel hetven kereskedő és vendéglátós kínálatából válogathatnak. Sör is lesz, talán még kolbászraa, virslire is futja… Fellép többek között Aradszky László, a Deák Bill Blues Band és a Sun City is. Természetesen nem maradhat el az évek óta bevált Peter & Pan és Andy Dance School fellépése sem. Szerveznek majálist Dorozsmán, Petőfi-telepen, Szőregen is, várják közönségüket a mozik, lesz néhány buli is este. Tovább »

Az áprilisi Tiszatáj

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Próza Oravecz Imrétől, Nagy Koppány Zsolttól és Tőzsér Árpádtól, versek Szepesi Attila, Kovács András Ferenc, Veress Miklós és Vári Attila tollából, Fried Istvány és Elek Tibor tanulmánya, valamint Monostori Imre írása a Németh László Társaságról – dióhéjban ezt kínálja a Tiszatáj áprilisi száma. Tovább »

NUSI-UPI: Remekeltek a volános apróságok

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

nusi19A NUSI-UPI gyermek-labdarúgóprogram egyik szegedi körzeti tornájának eredményeiről múlt hétvégén már beszámoltunk, most a másik viadal történéseit foglaljuk össze. Itt a Tisza Volán SC A és B csapata, valamint az Algyő és a Röszke vetélkedett három korosztályban. Tovább »

Hátország: Két Volán-négyes Szolnokon

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt hétvégén a Tisza Volán SC hat korosztályos labdarúgócsapata lépett pályára bajnoki mérkőzésen: a mérleg két győzelem, egy döntetlen és három vereség. Az U13 ezúttal Szolnokon gyűjtötte be a három pontot, s továbbra is vezeti az I. osztály Keleti csoportját. Tovább »

Sporthétvége: A döntőért küzd a HPQ

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt hetekben megszokottakhoz képest jóval szerényebb az előttünk álló napok sportos kínálata, ettől függetlenül izgalomban nem lesz hiány. A HPQ Szeged röplabdásai számára a bajnoki finálé a tét, a LEN-kupa-győztes pólósok a jövő évi LEN-kupa-indulásért küzdenek… Tovább »

Utazás: Egyiptomi üdülés és Nagy Feró Debrecenben

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Egyiptomi üdülésről, debreceni májusról, Budapesti Pálinkafesztiválról, Nagy Feró és a Beatrice debreceni fellépéséről  és még sok minden másról is olvashatnak együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között. Tovább »

Felavatták a megújult Maty-éri olimpiai központot

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

matyeratadas13Átadták a 350 millió forintból megújult Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központot a Szeged melletti Maty-éren; a korszerűsítés az utóbbi idők legnagyobb sportcélú állami beruházása volt – hangsúlyozta a szalagátvágást megelőzően a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet megbízott főigazgatója. Tovább »

Elkészült a szegedi trolibusztelep rekonstrukciója és bővítése

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

szkt14A mintegy 30 milliárd forintos szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojekt második elemeként elkészült a trolibusztelep 639 millió forintos költségvetésű rekonstrukciója és bővítése – közölte Botka László (MSZP) polgármester csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen. Tovább »

Következő oldal »