Demonstráció készül a Bajnai-villa előtt

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt hegyvidéki villája előtt az előrehozott választásokért tart tüntetést április 2-án, csütörtökön 18:30-tól – adja hírül a párt honlapján. A Magyar Gárda által biztosított rendezvényen felszólal: ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője, Szilágyi György, a Nemzeti Egyletek főkoordinátora, valamint Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke. Tovább »

A szerb ombudsman elítélte a magyarellenes támadásokat

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

A Vajdaságban március során történt magyarok elleni atrocitásokat ítélte el nyilatkozatában Petar Teofilović, a szerb kormány vajdasági ügyekkel foglalkozó ombudsmanja, és egyúttal felszólította az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb intézkedjenek a két ügyben – számolt be a VajdaságMA.info hírportál. Az ombudsman a március 17-ei Zomborban, illetve a 27-ei Temerinben történt támadásokat említette. Mindkét esetben szerbül beszélő fiatalok csoportja vert meg egy-egy magyar fiút. Tovább »

Lendvai Ildikó lehet az MSZP elnöke

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

A zoom.hu információi szerint az MSZP elnökének javasolták Lendvai Ildikó, jelenlegi frakcióvezetőt a szocialista párt vezetősége és a megyei elnökök mai egyeztetése után. Tovább »

Szerda: Hacsek és Sajó, valamint jótékonysági póker

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

Április elseje állítólag a bolondok napja. Ha bolondozásra vágynak, csak tessék, tessék, este a Nagyszínházban Kalózkaland – bolondozás felsőfokon… Szokás szerint, minden hó elsején új kiállítások nyílnak a Somogyiban és a fiókkönyvtárakban, és szerdán is lesz önképzőkör a Reökben. Poroszország, Hacsek és Sajó, Merre megy az ország? – a Közéleti Kávéház szerdai rendezvényeinek témái. Az IH-ban három napig várják a nagy játékosokat – bizonyítandó, hogy pókerrel is lehet jótékonykodni. Tavaszi fáradtság ellen menjenek a Grand Caféba: ma este ismét Vitamin! Az aktuális mozifilmeket szerdán még megnézheti, aki akarja – csütörtökön, szokás szerint műsorváltozás. Buli terén a táncháztól a metálig minden lesz ezen az estén…
Tovább »

Telt ház lesz a Magyarország-Málta meccsen

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

A várakozásoknak megfelelően kedden a késő délelőtti órákra már minden jegy elkelt a szerda esti Magyarország-Málta világbajnoki selejtezőre, pedig a szervezők még plusz helyekkel is készültek – olvasható a Nemzeti Sport Online-on.  Ennek megfelelően több mint harmincezer szurkoló kiabálásától lesz hangos a mérkőzés. Tovább »

Áprilisi színházkínálat: Cura, Rost Andrea és Faust

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

Balta a fejbe, José Cura a Toscában, Rost Andrea, Faust elkárhozása – csak néhány név és cím, amelyek elhangoztak a Szegedi Nemzetei Színház áprilisi bemutatóiról tartott sajtótájékoztatóján kedd délelőtt. A Szeged Tudományegyetem és a színház közös drámapályázatával kapcsolatban szóba került a stúdiószínház lehetősége is. Tovább »

Trükkös lopások az M5-ösön: euróra cserélték a bizsugyűrűt

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

Trükkös lopással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a három román férfit, akiket szombaton a reggeli órákban fogtak el a nyomozók a város határában – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tovább »

„Egy tisztességes szociáldemokrata”

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

„Egy rendes szociáldemokrata” követheti Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben – idézte a távozó kormányfőt a zoom.hu. A sokadik jelöltként előkerült, de ezúttal már az MSZP és az SZDSZ által is elfogadható utódnak tartott Bajnai Gordont e szavakkal ajánlotta az Országgyűlésnek a vasárnap a szocialista párt vezetéséről is lemondott Gyurcsány. Tovább »

Felújításra várnak a dorozsmai stációk

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

Szeged valószínűleg egyetlen és utolsó szabadtéri kálváriája a kiskundorozsmai, mely hosszú évek óta igen elhanyagolt állapotban van. Az egyházközség szeretné felújítani a stációkat, de szűkös anyagi lehetőségei miatt idén mégis a templomtető javítását kellett választania. Tovább »

Hivatali bombák hullanak a SZVSE-re

2009. március 31., kedd · Hozzászólok

Továbbra is hivatalok forgatagában próbálnak talpon maradni a SZVSE vezetői. Mire egy kedvező bírósági végzés segíthetné ingatlanjuk megtartásáért vívott küzdelemben, addigra egy kisajátítási eljárás próbálja őket ismét megfosztani néhány milliótól. Cikkünkben Ludvig Zoltán, a vasutas sportegyesület ügyvezetője számol be az utóbbi napok eseményeiről. Tovább »

Következő oldal »