Kell a 2-es villamos, csak nem ilyen áron

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Tiltakozó megmozdulást szerveztek a lakók, a civilek és az ellenzék

A leendő 2-es villamos nyomvonala miatt tiltakozó megmozdulást szerveztek a Csongrádi sugárút környékén lakó civilek, valamint az ellenzék prominens képviselői. Tovább »

Remekül helytállt az FK a Tiszaszigettel szemben

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Pénteken este újabb edzőmérkőzést vívott a megyei III. osztályban vitézkedő FK 1899 Szeged labdarúgócsapata. A kék-feketék a megye I-es Tiszaszigettel találkoztak a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján, s egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. A vendégek egy remekül végrehajtott pontrúgásnak köszönhetik győzelmüket. Tovább »

Labdarúgás: A végén csípett igazán a bajai

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Érvényesült a nagyobb játéktudás: a sérülésektől, betegségektől sújtott Tisza Volán SC csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudta felvenni a versenyt az NB II-es Bajai LSE-vel. A vendégek háromszor köszöntek be a szombat délutáni edzőmeccsen, a Volán – ahogy a szintén másodosztályú Szolnok ellen – sajnos eredménytelen maradt. A kék-feketék immár minden idegszálukkal a Hódmezővásárhely elleni, jövő szombati szezonnyitóra összpontosítanak. Tovább »

Értékvédelem: Élőlánc a „Lófaránál”

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

A Szögedi Védegylet szervezésében mintegy ötven fő élőlánccal tiltakozott a Reök-palota előtt a 3. Honvéd Huszárezred szobrának tervezett elmozdítása ellen szombat délelőtt. Az akcióhoz a civilek mellett a Fidesz szegedi szervezete és a Kereszténydemokrata Néppárt helyi képviselete is csatlakozott. A résztvevők körbeállták a szobor elkerített területét, és csendesen sétálva demonstráltak az emlékmű áthelyezése ellen. Tovább »

Az Adria színei a Somogyi-könyvtárban

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Orgovány Erika és tanítványai, illetve Kelcs László festményeiből rendeztek kiállítást a „Az Adria színei” címmel a Somogyi-könyvtárban. A horvátországi Lovranban tartott nyári tábor ihlette képekből összeállított tárlatot február 27-én Tichy Béla ipari formatervező nyitotta meg. Orgovány Erika szerint a művésztelepet a nyitott, kísérletező kedvű, kíváncsi, tehetséges alkotók keresik föl, akik meg akarnak ismerkedni a képzőművészet műhelymunkájával. Tovább »

Utazás: Kulturális körutazások – Utazás Kiállítás 2009

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Utazás rovatunkban most együttműködő partnerünk, a a C&T Hungary Kft. Utazás Kiállításról szóló összefoglalóját olvashatják. Tovább »

Szegedi közgyűlés: Senki sem kért bocsánatot

2009. február 28., szombat · Hozzászólok

Heves vitát követően, a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadta Szeged város 2009. évi költségvetését pénteken a közgyűlés. Az ellenzék valamennyi kapcsolódó módosító javaslata – köztük a kisgyermekes családok ingyenes tömegközlekedésére, illetve a vállalkozássegítő alap kibővítésére vonatkozó indítvány – kisebbségben maradt. A jobboldal az I-es kórház eladása, az iskolai rendszer átgondolatlan átalakítása, illetve parlamenti magatartása miatt is támadta Botka Lászlót. A polgármester az ellenzéki képviselőktől, a Fidesz Botkától várt bocsánatkérést – hiába. Tovább »

Kosárlabda: Életben tartaná a reményt a Szedeák

2009. február 27., péntek · Hozzászólok

Múlt vasárnap végre megtört a jég: megszerezte első idegenbeli sikerét az SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. Talán csak az alapszakasz végén derül ki, nem volt-e túl késői az újbudai diadal, az mindenesetre bizonyos, hogy lehetőséget teremtett a kapaszkodásra Simándiék számára. Hatan még harcban állnak a negyeddöntőt érő negyedik helyért: vasárnap 18 órakor az egyik nagy rivális, az Óbudai Kaszások ellen folytatja a Szeged – hazai környezetben. Tovább »

“Warholizálnak” a street artosok Szegeden

2009. február 27., péntek · Hozzászólok

A magyar kultúra és közélet híres alakjainak, illetve „warholizált” képeivel találkozhatnak a Stefánia fele közlekedők: az utca művészei, street art alkotók ugyanis Andy Warhol, a pop-art legismertebb képviselőjének stílusában dekoráltak ki egy trafóházat a Tisza-parton – szól a Warhol-kiállítást rendező Reök hírlevele. Tovább »

Labdarúgás: A Baja ellen egy héttel a rajt előtt

2009. február 27., péntek · Hozzászólok

Az NB II Nyugati csoportjának 14. helyén álló Bajai LSE ellen lép pályára szombaton edzőmérkőzésen a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A kék-feketék 15 órai kezdettel fogadják a Bács megyeieket. Bár a hazaiaknál többen sérüléssel és betegséggel bajlódnak, mégis nagyszerű erőfelmérőnek ígérkezik a találkozó a március 7-i, Hódmezővásárhely elleni bajnoki rajt előtt. Tovább »

Következő oldal »