Az élet – másképpen: vidám képek 2009-ből

2009. december 31., csütörtök · 14 hozzászólás

4

Óévbúcsúztatóként elővettünk az archívumból néhány fotót: neves és kevésbé neves emberek cselekedetei – kicsit másképpen, kommentárral és anélkül, görbe tükör az elmúlt időszak eseményeiről, arról, mit (nem) gondolhatott volna a mindenkori szereplő, a képek cselekvő/szenvedő alanya – lelje bennük kedvét az Olvasó. Boldog új esztendőt kívánunk!

Tovább »

A mentők is készülnek a szilveszter éjszakára

2009. december 31., csütörtök · 2 hozzászólás

Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára. Golopencza Pál, a közép-magyarországi régió mentésirányítás-vezetője sajtótájékoztatóján kijelentette: plusz kocsikat állítottak be és növelték a mentésirányítók számát is – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.
Tovább »

Így készül Szeged az újévre

2009. december 31., csütörtök · 3 hozzászólás
buek

Fotósunk tett egy kört a belvárosban, és lencsevégre kapja a szilveszteri készülődés pillanatait. Így készül a Tisza-parti város az újévre, avagy így búcsúzunk 2009-től… Minden kedves Olvasónknak békés, boldog új esztendőt kíván a SZEGEDma.hu.
Tovább »

Késik a támogatás a kórházaknak

2009. december 31., csütörtök · Hozzászólok

Nem érkezett meg az egészségügyi intézményekhez az a hatmilliárd forintos többlettámogatás, amelyről még októberben egyezett meg a szaktárca a szakmai szervezetekkel – mondta a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület vezetője az InfoRádiónak.
Tovább »

Boris Tadić Koszovóba látogatna

2009. december 31., csütörtök · Hozzászólok

Boris Tadić szerb elnök kedvező választ vár a nemzetközi közösség intézményeitől arra a szándékára, hogy látogatást tegyen Koszovóban – írja a Beta hírügynökségre hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.
Tovább »

Bocsásd el nékünk Barabást!

2009. december 31., csütörtök · 22 hozzászólás

Barabás János ugyanolyan intellektuális talánya a magyar rendszerváltásnak, mint a kizsákmányolásmentes és igazságos társadalmat építő KISZ-funkcióból rothadó kapitalistává vedlett Nagy Imre és Gyurcsány Ferenc.

Tovább »

Orbán Viktor teljes megújulást remél

2009. december 31., csütörtök · 41 hozzászólás

Orbán Viktor a honlapjára felkerült újévi köszöntőjében úgy fogalmaz: Magyarországnak teljes megújulásra lesz szüksége 2010-ben.
Tovább »

Időkapu super 8-cal

2009. december 31., csütörtök · 4 hozzászólás

Kerregő vetítőgép, különleges képi világ

szupernyolc4


Filmszélesség tekintetében igencsak keskeny az a különleges színeket és hangulatokat életre keltő világ, melyet a super 8-as filmeken keresztül tár az érdeklődők elé a Szegedi Super 8mm Akrobatacsoport. Nevükhöz nemzetközi filmfesztiválok szervezése, vetítésekkel egybekötött performance-ok és régi szalagok gyűjtése egyaránt kapcsolódik.

Tovább »

Csembaló és fuvola a ferenceseknél + VIDEÓ

2009. december 31., csütörtök · 6 hozzászólás

Barokk hangok Alsóvároson

barokk_kamarazene

A ferences rend és az egyház nyitottságának példaképeként élhették meg a jelenlévők a Barokk kamarazene című estét az Alsóvárosi Ferences Plébánia keresztelő kápolnájában, melyet barokk fuvola és korhű csembaló hangja töltött be. Méltó hely volt ez arra, hogy a régi hangok találkozzanak a ma emberével az ódon falak között.

Tovább »

A lemezjátszóknál: Alex

2009. december 31., csütörtök · Hozzászólok

Időpont: 2009.12.30.
Helyszín: No.1 Pub

A Rádió 88-at itt hallgathatja!

Következő oldal »