Cikk archívum 2008.

Hétfő: Színház az AIDS-ről és jótékonysági est

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Az év utolsó hónapjának első hétfője a szokásosnál nyugisabb, ám nem eseménytelen. Végülis kell egy szusszanás az eseménydús hétvége után. Aki azonban nem akar otthon kuksolni, bőven talál programot ma is. Századunk rémét, az AIDS-et és az azt övező kérdéseket boncolgatja a Negyednégy Színház előadása, ismét lesz filmvetítés a Somogyi-könyvtárban, zene a kávéházban – dupla kávé és dupla koncert – , beszélgethetünk az ételallergiáról, és jótékonysági esttel kiállítás nyílik a Kisszínházban. Ma is jó szórakozást kínál a mozi, és itt van a Delta, Mundruczó Kornél világsikerű filmje. Ezt igazán nem szabad kihagyni! Tovább »

Adventtal kezdődött, Mikulással folytatódik a Kék Mókus

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

A Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság nyitó hétvégéjének második napját rendezték meg november 30-án, advent első vasárnapján. A legtöbb gólt ezúttal a Ret FC rúgta, a Tisza Volán fiataljai pedig egy győzelemmel és egy döntetlennel készülhetnek a következő hétvégére. A folytatás december 6-án, jövő hét szombaton a Mikulással érkezik majd. Tovább »

Alacsony részvétel, szoros küzdelem Romániában

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Ezen a vasárnapon 18 millió választót vártak az urnák elé az első romániai egyéni választókerületes szavazásra. A választás tétje, hogy a több mint háromezer jelöltből ki lesz az a 452 politikus (315 képviselő és 137 szenátor), akik a következő négy évben a parlamentben döntéseket hoznak. A romániai választás kimenetele a mi régiónkban sem lehet közömbös. Tovább »

Sporthétvége: Mazzante triplái aranyat értek a Pécsnek

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

A mostani sportos hétvége kínálata jóval vékonyabb, mint azt megszokhattuk. Akik viszont pályára lépnek a szegedi csapatok közül, azokra igen fontos összecsapás vár vagy várt. A tekések sikerrel vívták meg a Zalaegerszeg elleni csúcsrangadót, a női kosarasok vasárnap a tízszeres bajnok MiZo Pécs 2010-et fogadják. Közben pedig útjára indult a 2008-as Kék Mókus Kupa, Szeged legnagyobb téli teremlabdarúgó-tornája. A SZEGEDma.hu folyamatosan beszámol az eseményekről Sporthétvége összeállításában. Tovább »

Fejlesztések a szegedi gyufagyárban

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Mintegy 400 ezer eurós beruházással fejlesztik 2009-ben a szegedi gyufagyárat, amelyben újra indul a kereskedelmi gyufagyártás – jelentette be Klaus Bruns, a vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője pénteken a csongrádi megyeszékhelyen. Tovább »

Megakadt a makói mozdony a Kék Mókus Kupán…

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

De frappánsan úgy is kezdhettük volna Szeged legnagyobb téli teremtornájának nyitó napjáról szóló tudósításunkat, hogy „Teletömték a Szeged Étteremben az Ördögöket” (a Makó és az Ördögök is tízet kaptak az első meccsükön). Ezen a hétvégén, november 29-30-án rajtolt ugyanis a Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság, amit a SZEGEDma.hu is nyomon követ majd. Olvasóink most az első hétvége első játéknapjának eredményeiről tájékoztatjuk. Tovább »

Krízis vagy kiugrás: holnap szavaz Románia

2008. november 29., szombat · Hozzászólok

Honnan hová, RMDSZ?

Meglehetősen viharos választási kampány és bizonytalan közvélemény-kutatói eredmények előzik meg a november 30-i romániai parlamenti választásokat, melynek kimenetele idehaza, a mi régiónkban sem lehet közömbös. Tovább »

“Negyvenkétezer kilométert utazom – helyben”

2008. november 29., szombat · 2 hozzászólás

Balogh Sándor szobrászművész kiállítása a Volksbankban

Fotók: Gémes Sándor

Balogh Sándor szobrászművész nemcsak külsejével, hosszú, csapzott hajával és méternyi, befont szakállával számít csodabogárnak művésztársai között, de tömény erotikát sugalló szobrai és kisplasztikái, makacs, megalkuvást nem ismerő hozzáállása rendre megbotránkoztatják a szigorú, prűd ítészeket vagy a szelídebb tartalmakhoz szokott, finom lelkű közönséget. Műveiből most a Volksbank rendezett kiállítást, a szobrász kőből, fából, bronzból készült kisplasztikái, grafikái, tusrajzai és olajfestményei március közepéig tekinthetők meg a bank Klauzál téri épületében. Tovább »

Vásári kavalkád, ünnepi hangulat a Dóm előtt

2008. november 29., szombat · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Aki péntek délután a Széchenyi, a Dugonics vagy a Dóm tér környékén sétált, biztos nem kerülte el a figyelmét a három gólyalábas maskarás, akik tűzfúvóval, „alakoskodókkal”, zenészekkel és az őket kísérő polgárokkal együtt biztatták, nyugtatták, segítették azt a néhány önkéntest, akik a Dóm téri máglyát cipelték a városon keresztül. Megnyílt a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozat, melynek keretében Szeged főterén és a Dóm téren is kirakodóvásár és színes programok várják az embereket. A SZEGEDma.hu a fogadalmi templomig kísérte a díszes menetet. Tovább »

Mars tér: Mi lesz veled, U pavilon?

2008. november 28., péntek · Hozzászólok
Fotó: Gémes Sándor

Szeged város önkormányzata közel egy éve, 2007 decemberében tárgyalta a Mars térre tervezett új rendezvénycsarnok ügyét, amely kapcsán előtérbe került az egész terület rendezési terve is. Mint a legutóbbi közgyűlésen kiderült, a beruházás nem valósul meg, viszont a piac területén több ütemben végrehajtják az átalakításokat. A Mars téri építkezések előkészítése finoman szólva sem megy zökkenőmentesen. A pereskedésektől hangos intézkedések közben Kohári Nándor, a Fidesz önkormányzati képviselője pénteken újabb anomáliákat tárt a sajtó nyilvánossága elé. Tovább »

Következő oldal »