Hétfő: kritikus tömeg, Kaukázus és színház

2008. szeptember 22., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Új hét, új programok Szegeden: ha minden a tervek szerint alakul, késő délután kétkerekűek árasztják el a várost…

A világhírű magyar hegedűiskola alapítója, Hubay Jenő hegedűművész, zeneszerző születésének százötvenedik évfordulóján hétfőn délután három órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.) emlékkiállítás nyílik Gombos László zenetörténész rendezésében.

Este fél héttől a Zeneművészeti Kar (Tisza L. krt. 79-81.) Fricsay-hangversenytermében Kiss Ernő népművelő mutatja be Véber Noémi festőművész Hubay Jenő és Cebrián Róza tiszteletére készült emléknaptárát és tárlatát. Ezt követően este hét órától a Fricsay-teremben emlékhangverseny kezdődik Temesi Mária operaénekes, Kerek Ferenc zongoraművész, Szecsődi Ferenc hegedűművész és Szentpéteri Gabriella zongoraművész fellépésével.

Ha szeptember és huszonkettedike, akkor “Európai Autómentes Nap” és a hozzá kapcsolódó “Critical Mass”: délután öt órai indulással a Dóm térről (eső esetén is!). A rendezvényhez kapcsolódóan a Széchenyi téren “Kerékpáros utca” várja bringásokat és az ifjúságot délelőtt tizenegy órától délután négy óráig.

Az Aradi Kamaraszínház és a szegedi Hetek Csoportja Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolatát játsza hétfőn este fél nyolctól a régi zsinagógóban. (Az előadás az idei THEALTER fesztivál egyik legsikeresebb produkciója volt.) „A színész elkezdi élni a náci vezető életét. S az előadás során hol homoszexualitásra hajlamos kamasz, hol büszke katona, hol Hitler, hol Kun páter, hol rettegő ember, hol diadalmas diktátor, hol kifinomult értelmiségi, hol elállatiasodott gyilkos. Frenetikusan játszik Harsányi…” – írja az Erdélyi Riport.

Este nyolc órától a Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér) “Táncok Magyarpalatkáról és környékéről” címmel vetítéssel egybekötött néprajzi előadás és tánctanítás. Zenélnek: Patyi Zoltán és barátai. Előadást tar,t és táncot tanít Varga Sándor (SZTE néprajz tanszék).

Este tíz órától a JATE Klubban ad koncertet a “Kaukázus“, (miután részt vett a szegedi kritikus biciklis tömegmegmozduláson). A koncert után buli, házigazda: DJ Alma, a kisteremben: DJ Egon nyomja.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.17.220 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére