Cikk archívum 2008.

Újra edzésbe állhatott Gahwagi Nebil

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Mint arról korábban portálunk is hírt adott, szeptember 2-án egy edzésen rosszul lett a Diósgyőri VTK 19 esztendős labdarúgója, Gahwagi Nebil. A nyáron több társát követve a Tisza Volán SC-ből az NB I-es klubhoz igazolt, szegedi nevelésű, tehetséges középpályást a Sportkórházban is kivizsgálták, s mivel az eredményei jók lettek, jelen állás szerint úgy tűnik, nincs akadálya sportpályafutása folytatásának. Tovább »

Röplabda: HPQ-bravúr a Dunaferr ellen – galéria!

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Szenzációs győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi röplabdázók NB I Ligájának Kiemelt csoportjában a HPQ-Szeged RSE: Csíkosék az egyik éremesélyest, a Dunaferrt verték parázs, ötszettes csatában az újszegedi arénában. Tovább »

Lyukak a költségvetésben – Székhelyire mutogat a Fidesz

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

A Szegedi Nemzeti Színház gazdálkodásával kapcsolatos revizori jelentés volt a témája a Fidesz-frakció keddi sajtótájékoztatójának. Mint ismert, a közgyűlés múlt pénteken 47 millió forintot szavazott meg a teátrumnak szerkezetátalakításra. Póda Jenő, a pénzügyi bizottság alelnöke azt mondta: éppen egy ekkora összeget csoportosítottak át korábban őszről tavaszra az intézmény költségvetésében, ám a pénz el is fogyott, s most a lyukakat kell tömködni. Ez az eljárás a politikus szerint végigkövette az előző direktor, Székhelyi József szegedi működését, amit egy nemrégiben elkészült revizori jelentés is alátámaszt. Tovább »

Kétszáz éves a Faust – konferencia és kiállítás

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Éppen kétszáz éve, 1808-ban látott napvilágot a német irodalom bizonyára leghíresebb műve, Goethe Faust című tragédiájának első része. Ebből az alkalomból rendez Szegeden tudományos konferenciát, kiállítást és fordítói beszélgetést a Magyar Goethe Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézet – tájékoztatta Nagy Márta szervező kedden az MTI-t. Tovább »

Bűnbak a múzeum előtt

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

A Móra Ferenc Múzeum “…és látta Isten, hogy jó” című bibliai műkincskiállításhoz kapcsolódóan kísérőrendezvények, társtárlatok és happeningek sorát kívánja megrendezni a következő hónapokban. A programok célja, hogy ezáltal is fel lehessen a közgyűjteményben látható négymilliárdos értéket képviselő páratlan kollekcióra a kultúrára nyitott polgárok figyelmét – tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. Tovább »

13 évet kapott a barátnőjét megölő egykori börtönőr

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte barátnője megöléséért a volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki a minősítés szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt. Tovább »

Kedd: beszélgetések, fotók és röplabda

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

A keddi programok a kiállítások jegyében zajlanak, de megismerkedhetünk Eifert János méltán híres fotóművészetével is.

Tovább »

Kosárlabda: mégsem oldódott meg a bírócirkusz

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Az első közlemények alapján úgy tűnt, hétfőn végre lezárult a több hét óta tartó hercehurca, miután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége megállapította a játékvezetők idei díjazását. A játékvezetők szerint azonban továbbra sincs minden rendben. A bírók korábban több pontból álló ultimátumot adtak át a szövetségnek a 2008/2009-es szezonban való szerepvállalásukkal kapcsolatban. Tovább »

Jön, jön, jön: Őszi Kulturális Fesztivál!

2008. szeptember 29., hétfő · Hozzászólok

Idén már tizenharmadik alkalommal kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által megrendezendő Őszi Kulturális Fesztiválra. Több mint kétszáz program, köztük koncertek, filmvetítések, irodalmi estek, könyvbemutatók, színházi előadások, közönségtalálkozók és kiállítások – ezt kínálja az egész októberben zajló rendezvény. Tovább »

Alpakacsikó született a Szegedi Vadasparkban

2008. szeptember 29., hétfő · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

Alpakacsikó született a Szegedi Vadasparkban néhány hete, az ellést követően a fiatal anya nem gondozta megfelelően kicsinyét, ezért az állatkert munkatársainak is segíteniük kellett. Tovább »

Következő oldal »