Cikk archívum 2008.

A hurrikánokról

2008. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok

Mások írták: blogszemle via Chronicles of Livia

Biztosan legtöbben hallottátok, hogy újra két hurrikán éledt fel (az egyik még kevésbé) az Atlanti-óceánon, Gusztáv és Hanna (illetve további kettő van kialakulóban). Mindketten a Karib-szigeteket és a Mexikói-öböl környékét veszélyeztetik, Gusztáv sajnos nagy valószínűséggel talán újra New Orleans környékét. Gusztáv már négyes erősségű (az ötfokozatú skálán), ami nagyon komoly készültséget jelent jelen esetben Kubában, akiket már el is ért, és az USA déli részén (New Orleansban már elkezdték a kitelepítést).

Mivel eddig nem sokat tudtam a témáról, olvasgattam kicsit mostanság a hurrikánokról, azok keletkezéséről, és úgy gondoltam, talán mást is érdekelhet, így picinyke, frissen megszerzett tudásomat megosztom itt veletek.

Nemzetközi biblikus konferencia Szegeden

2008. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok

Az idén huszadik alkalommal rendezik meg a szegedi biblikus konferenciát, amelyre Európa sok országából érkeznek katolikus, református és evangélikus bibliakutatók. A vasárnaptól keddig tartó, A Biblia szíve című konferencia fő témája az imádság, a szimpózium kapcsolódik a Biblia évének rendezvényeihez. Tovább »

Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

2008. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok

Méltóképpen ünnepelte negyvenedik születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a rendezvény történetében még soha ennyi látogatót nem fogadott az Újszeged Partfürdő. Tovább »

SZIN 2008: 0-1-2-3. nap

2008. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok

Mások írták: blogszemle via: mefi

Összességében én remekül éreztem magam. Szeged gyönyörű hely, a SZIN egy nagyjából jól megszervezett rendezvény, elérhő áron, és a néhány bakit leszámítva tényleg kiváló nyárbúcsúztató koncertsorozatról van szó. Viszont két negatívum, mely minket nem érintett, csak Lev barátunkat, és azokat, akik sátoroztak: rendkívül kevés vécé volt, és azok közül is nagyon sok lezárva. Szerintem mégegyszer ennyi ToiToi simán elfért volna. A másik pedig, hogy a lehető legrosszabb helyen jelölték ki a sátorozást. Az egyik rész az elektromos generátorok közelébe, éjjel-nappali búgást és berregést biztosítva, a másik pedig egy olyan sátor mögött, ahol szintén éjjel-nappal ment a zene. Ezeket, és a Red Lounge-os incidenst leszámítva tényleg semmi probléma nem volt. Talán annyi még, hogy szeptember elseje előtt egy nappal kicsit nehézkes kipihenni négy nap izgalmait.

Elköszönt a SZIN – a 3. nap képei

2008. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Tegnap szó szerint záróakkordjához érkezett a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), és egy évre most érzékeny búcsút vettek a fiatalok kedvenc szegedi fesztiváljuktól. Galériánk a harmadik napból villant fel képeket. Tovább »

Labdarúgás: hagytuk gálázni a Budafokot Szegeden

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Bár az első félidőben sokkal jobban játszott ellenfelénél, 0-0-s első játékrészt követően a második félidőre összeroppant, s 3-0-s vereséget szenvedett a Tisza Volán SC labdarúgócsapata a Budafokkal szemben az NB III Alföld csoport 4. fordulójában. Ami a megyei bajnokságokat illeti, a II. osztályban hazai pályán veszített az UTC, míg a 4. körben győzelemmel kapcsolódott be a pontvadászatba az Universitas SC. A megye III-ban pedig újból győzött az FK – erről is részletes tudósítást olvashatnak. Tovább »

Apollo-program Szegeden

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok

Azt még úgy-ahogy értem, hogy szimplán gazdasági szereplőként az Apollo Tyres nem megy bele egy ilyen – jó értelemben vett – politikai játszmába, csakhogy a gyöngyösi szocialisták is az igazság és igazuk birtokában s tudatában kapituláltak. Valójában kapva kaptak a Fidesz népszavazási kezdeményezésén. Az Apollo megpróbál tisztán kijönni egy olyan a buliból, amibe mások rángatták be, mert nyilván nem a bölcs indiaiak bölcs döntése volt Gyöngyös, az MSZP meg a gyurcsányizmus legkedveltebb technikáinak egyikét vetheti be a Fidesz ellen: a kommunikációs le- és ellentámadást.

Tovább »

SZÍN-en vagyunk!

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok

Mások írták: blogszemle via dulifuli

Tegnap Újszegeden sétáltam a méltán híres ligetben. A liget egy csöppnyi oázis ebben a szép nagy városban. Megdöbbenve láttam, hogy néhány SZINező fiatalember nyilvános illemhelynek használja a templom oldalát.

Albérletkeresőben

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok

Mások írták: blogszemle via érintés

Tegnap albérletnézőben voltam Szegeden. Az első pici volt és lepukkant. A másodikat, mire odamentünk, már kiadták. A harmadikban átvertek minket, mert telefonba azt mondták, az egész lakás kiadó.

Hétvégi programajánló: foci, denevérek, SZIN

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok

A hétvége kimondottan kedvez a kirándulásnak, az utónyaralásnak, még a strandokat is bátran felkereshetik azok, akiknek a szezon- és hóvégén erre a luxusra még maradt pénzük. A SZIN erős programmal szombaton zárja kapuit, de a focirajongók és a természetkedvelők is találnak ezt-azt hétvégi programajánlónkban.

Tovább »

Következő oldal »