Cikk archívum 2008.

Katonai parádé 1848-at idézve – galériával!

2008. július 31., csütörtök · Hozzászólok

A szőregi csata emlékezete Szegeden és környékén

Fotók: Gémes Sándor

Pénteken öt órakor igazi időutazásban vehet részt, aki kilátogat a Széchenyi térre. Egy katonai toborzóval ekkor kezdődik ugyanis a XI. Nemzetközi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozó. A szőregi csata 159. évfordulója alkalmából tartott rendezvény hét végi programsorozatát a városházán ismertették csütörtökön a szervezők. Tovább »

Csütörtök: zene, irodalom, tudomány

2008. július 31., csütörtök · Hozzászólok

Csütörtökön a zenéé, az irodalomé és a tudományé a szegedi kultúra terepe. Nem sok program kínálkozik a városban, de aki teheti, menjen vízközelbe, vagy hűvös moziba. Tovább »

Felelősség

2008. július 31., csütörtök · Hozzászólok

A 21. század elejére oda jutottunk, hogy – tisztelet a kivételnek – alig akad olyan médium, mely felvállalja, hogy valamely egyén (igen: kisember) vagy közösség (igen: a civilek – s nem csak hangzatos szólamként) jogos sérelmét, problémáját, gondjait nem csupán egyszer, vezető hírként villantja fel, de folyamatában végig is járja, végig is követi, ne adj’ isten még a megnyugtató megoldás megtalálásban is segít.

Tovább »

Jótanácsok leendő kismamáknak

2008. július 31., csütörtök · Hozzászólok

Mások írták – blogszemle via: Egy baba naplója

Ebben a posztban néhány hasznos információt szeretnék megosztani veletek, programokat és teendőket a szülés előtt és után. Elsősorban szegedieknek szól, de a Szeged környékiek (főleg a zsombóiak) is belenézhetnek.

Visszavágott a Mórahalomnak a Tisza Volán SC

2008. július 30., szerda · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Negyedik felkészülési mérkőzésén második győzelmét aratta az NB III Alföld csoport jövő hétvégi rajtjára készülő Tisza Volán SC labdarúgócsapata. Buchholcz Gábor fiatal együttese 3-0-lal vágott vissza a Mórahalomnak a múlt heti 1-0-s vereségért. Tovább »

Feke Pál ad koncertet az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

2008. július 30., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukciójában, az István, a királyban címszerepet játszó Feke Pál és együttese várja koncertre a musicaldallamok kedvelőit augusztus 8-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – tájékoztatta Gulyás Zsuzsanna, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t. Tovább »

Dorozsmáig is elér a szegedi torony árnyéka?

2008. július 30., szerda · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Egy megyei I. osztályú focicsapat szakosztályvezető-váltása általában nem jár komolyabb viharokkal. A Kiskundorozsmán a múlt héten megtörtént eset azonban több szempontból is sajátságos és tanulságos. Nógrádi Tibor (képünkön), a szegedi labdarúgás és labdarúgópályák megmentéséért küzdő civil mozgalom vezetője, az utóbbi hónapok demonstrációinak főszervezője azt állítja: Botka László nyomására kellett távoznia az egyesülettől. A klub elnöke viszont kitart amellett, hogy saját döntése volt – az egyébként társadalmi munkában dolgozó – Nógrádi leváltása. A közigazgatásilag Szegedhez tartozó Dorozsma labdarúgását egyebek mellett a sportigazgatóság kezelésében lévő sportlétesítmény ingyenes használati lehetőségével segíti a szegedi önkormányzat. Tovább »

Murénás érmek az uszonyos úszó Eb-n

2008. július 30., szerda · Hozzászólok

Szép szegedi sikerek születettek az elmúlt napokban Egerben rendezett XXII. Uszonyos Úszó Európa-bajnokságon – adta hírül a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub honlapja, illetve a Webradio.hu. Tovább »

Szerda: sörre mozi

2008. július 30., szerda · Hozzászólok

Az újra ránk köszöntő nagy melegben Szeged hideg sört vagy a mozik árnyát-sötétjét kínálja mára. Tovább »

Árvíz: Szegeden a rakpartot sem kell lezárni

2008. július 30., szerda · Hozzászólok
Fotó: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu hétfőn már beszámolt az országos árvízi készültségről s a Tisza áradásának Szegedet érintő hatásairól. A szakértők akkor azt mondták, hogy pontos előrejelzési adatokat csak az ár tetőzése után tudnak mondani. Vásárosnaménynál tegnap délután tetőzött a szőke folyó. Tovább »

Következő oldal »