Gazdaság

Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft.

Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft.

2023. május 31., szerda
Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft.

Bővítetteszegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft., három évvel az indulás után már több mint hatvanan dolgoznak a légiközlekedési informatikai vállalatnál a Tisza-parti városban - tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a kedvező földrajzi elhelyezkedés mellett aSzegedi Tudományegyetem (SZTE) színvonalas informatikai képzése is indokolta, hogy a Lufthansa Systems Hungária 2020-banSzegeden nyissa meg második irodáját. A három évvel ezelőtti indulást követően mára több mint hatvan munkavállalót számlál a csapat, a növekedés pedig töretlen, a vállalat nyitott pozícióira is jelentős az érdeklődés. A folyamatos bővülés és a munkaállomások maximális kihasználtsága azonban megkerülhetetlenné tette, hogy aszegedi csapat új, tágasabb helyszínen folytassa a munkát.

A közleményben idézték Turcsikné Gáspár Georgina HR-vezetőt, aki közölte, a következő két évben folytatni fogják a bővülést, így jövőre akár meg is duplázhatják a dolgozók létszámát.

A vállalat továbbra is együttműködik az egyetemi szférával, tavasszal elindította Data Engineering kurzusát az SZTE-n, és folynak az egyeztetések további kutatás-fejlesztési projektekről, amelyek eredményeivel a későbbiekben légiipari fejlesztéseket is támogathatnak.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. mintegy 650 informatikai szakembert foglalkoztat Magyarországon, budapesti ésszegedi irodáiban, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.