Gazdaság

Tovább drágulhat az üzemanyag

Tovább drágulhat az üzemanyag

2023. április 3., hétfő
Tovább drágulhat az üzemanyag

Tovább csökkentik a napi olajkitermelésüket a nagy olajkitermelő országok, ami érdemben drágíthatja a magyar üzemanyagárakat is.

Váratlan bejelentést tett Szaúd-Arábia és más OPEC+-országok: mostantól 1,16 millió hordóval várják vissza a napi kitermelésüket.

A bejelentés rögtön meg is látszódott a világpiaci árakon: a Bernt típusú nyersolaj 85 dollár felett járt hétfő hajnalban.

A nagy olajkitermelő országok ezelőtt októberben hoztak hasonló döntést: akkor napi 2 millió hordóval csökkentették a kitermelésüket. Ezt növelték a korábban említett 1,16 milliós vállalással, az élen Szaúd-Arábia félmillió hordójával. Oroszország mellettük újra megerősített, hogy az év végig további félmillió hordóval vágja meg a kitermelést, így az OPEC+ országok összesen 3,66 millió hordónál tartanak.

A bejelentés feltehetően kihatással lesz a magyarországi üzemanyagárakra is.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.