Gazdaság

Májustól várható Magyarország felminősítése

Májustól várható Magyarország felminősítése

2016. március 14., hétfő
Májustól várható Magyarország felminősítése

Magyarország májustól számíthat arra, hogy a nagy hitelminősítők egyike befektetésre ajánlott kategóriába sorolja az állampapírokat, az év végére pedig akár mind a három intézmény megteheti ezt a lépést - mondta Pesuth Tamás közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója hétfőn, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő szerint a Standard & Poor's pénteken várhatóan pozitívra javíthatja a magyar adósbesorolás kilátását, amit később követhet a felminősítés. Kiemelte, a magyar gazdaság a mennyiségi mutatókban régóta jól teljesít, az elemzők általában a gazdaságpolitika átláthatóságával és kiszámíthatóságával szemben szoktak további elvárásokat megfogalmazni. A hitelminősítők ebből a szempontból pozitív jelként értékelhetik, ha Magyarország - a tavalyihoz hasonlóan - idén is már tavasszal elfogadja a következő évi költségvetését - fejtette ki

Pesuth Tamás

, aki megjegyezte, hogy a felminősítés elsősorban az intézményi befektetők szempontjából fontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.