Gazdaság

Nem volt energiaboom a kánikulában

Nem volt energiaboom a kánikulában

2012. szeptember 18., kedd
Nem volt energiaboom a kánikulában

Az áramfogyasztás a tartós kánikulával terhelt nyári szezonban sem érte el a válság előtti szintet - írta a Napi Gazdaság.

A lap keddi számában ismertette a Mavir Zrt. adatait az első nyolc hónap energiafelhasználásáról. Eszerint a magyar villamosenergia-rendszer (VER) bruttó tényleges energiaigénye az első nyolc hónapban egy százalékkal volt kisebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A nyári áramfogyasztás idei legmagasabb negyedórás átlagterhelési értékét július 5-én mérték 6.289 megawattal. Ez ugyan magasabb, mint a 6212 megawattos tavalyi csúcsérték, elmaradt azonban a 2007-ben mért abszolút nyári rekordot jelentő 6320 megawattól. Az idei legmagasabb terhelés 6384 megawatt volt február 9-én. A rendszerirányító tapasztalatai szerint az éves csúcs hagyományosan az adventi időszakra esik, így várhatóan az idén is decemberben mérik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.