Gazdaság

Miniszteri biztos világítja át a MOL-t

Miniszteri biztos világítja át a MOL-t

2011. november 25., péntek
Miniszteri biztos világítja át a MOL-t

Többek között a Magyar Országos Levéltár teljes körű szakmai átvilágítására miniszteri biztossá nevezte ki Gyimesi Endrét, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának fideszes tagját Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A miniszteri biztos feladata lesz a mai levéltári helyzet áttekintése, a kapacitások felmérése, valamint a Magyar Országos Levéltár teljes körű szakmai átvilágítására kiterjedő feladatok ellátása. Gyimesi Endre miniszteri biztosi megbízatása 2011. november 2-tól 2012. május 2-ig szól. A szombattól érvényes miniszteri rendelet értelmében a miniszteri biztos munkája során a levéltárak fenntartóival, tulajdonosi jogkör gyakorlóival, a Magyar Országos Levéltár főigazgatójával, vezetőivel konzultál, majd ezek alapján javaslatot tesz a fejlesztési igények európai uniós pályázatokkal történő összhangba hozatalára, az e-levéltár és a levéltári digitalizáció megvalósítására, valamint kapcsolatot tart a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésért felelős tárcájával. A miniszteri biztos tevékenységét a nemzeti erőforrás miniszter a kultúráért felelős államtitkár útján irányítja, munkáját a Nemzeti Erőforrás Minisztérium keretében működő miniszteri kabinet segíti. A miniszteri biztost helyettes államtitkári illetmény és juttatások illetik meg - olvasható a Magyar Közlönyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.