Gazdaság

A Békési Pálinkafőzde a célállomása a hatodik Coop Rally-nak

A Békési Pálinkafőzde a célállomása a hatodik Coop Rally-nak

2011. szeptember 15., csütörtök
A Békési Pálinkafőzde a célállomása a hatodik Coop Rally-nak

Ma reggel indult útjára a hatodik Coop Rally, ami ékesen példázza, hogy a hazai kereskedelmi rendszer a hazai gyártókkal kitartó és jó viszonyt épít. Az idei futam a Borsodi Sörgyártól indul és a holnap a Békési Pálinka főzdében ér célba.

Hagyományteremtő céllal 2006-ban szervezték meg először a Coop Rally – a minőségi magyar termékekért” autós vetélkedőt. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki. A Rally komoly szakmai üzenettel bír: a forgalmazók és a gyártók közös ügynek tekintik a magyar élelmiszeripart érintő kérdéseket, illetve kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi magyar termelésre és a hazánkban előállított termékekre. Idén 94 autóval startol a Rally, elsősorban napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és a médiatámogatók részvételével. Az idei versenyen induló közel 80 cég csapata a kiskereskedelmi piac 15 és az élelmiszeripar 20-25 százalékát fedi le, mintegy 1000 milliárd Ft árbevételt, 70 000 munkavállalót képviselve. A verseny szakmai irányítását

Ferjáncz Attila

végzi. A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintik, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vesznek részt. A régiós rendezvényekre meghívást kapnak parlamenti képviselők, a közélet helyi képviselői, polgármesterek, megyei közgyűlések vezetői, valamint a helyi média munkatársai. A versenyzők szakmai megbeszéléseken konzultálnak a házigazda vállalatok és a közigazgatási szektor helyi képviselőivel. A versenyen a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetői is személyesen részt vesznek.

Útvonal

0. nap (szeptember 14.):

országos sajtótájékoztató Budapesten, Kardeván Endre államtitkár részvételével

1. nap (szeptember 15.):

Borsodi Sörgyár Kft. (Bőcs), Coop ABC Áruház, Unió Coop Zrt. (Hernádnémeti), Hell Energy Kft. (Szikszó), Continental Dohányipari Csoport (Sátoraljaújhely), FrieslandCampina Hungária Zrt. (Mátészalka)

2. nap (szeptember 16.):

Bunge Zrt. (Martfű), Hungerit Zrt. (Szentes), Békési Pálinkafőzde (Békés)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.