Gazdaság

Budapest Airport: elkészült az új terminál

Budapest Airport: elkészült az új terminál

2011. február 15., kedd
Budapest Airport: elkészült az új terminál

Átadta a Budapest Airport Zrt.-nek (BA) az új ferihegyi terminál, a SkyCourt (Égi Udvar) épületét a kivitelező szegedi KÉSZ Zrt. A következő hetekben az utascsarnok bérlői végzik el az utolsó simításokat, majd március végén az utazóközönség is birtokba veheti a budapesti repülőtér 2-es terminálépületét - közölte a BA kedden az MTI-vel.

A SkyCourt rendszereit a közlemény szerint tavaly december óta tesztelik a szakemberek. A SkyCourt 70 millió euróba, a teljes beruházás pedig a kapcsolódó munkálatokkal együtt 102 millió euróba, azaz hozzávetőleg 28 milliárd forintba került.

Stephan Schattney

, a Budapest Airport BUD Future igazgatója a közleményben hangsúlyozta: a repülőtér modernizációs programja ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett, az előzetesen tervezett költségkeretet tartva, a megadott határidőre sikerült megvalósítani az átadás-átvételt. Az építkezést követően a bérlők feladata, hogy élettel töltsék meg a hatalmas utascsarnokot. A Budapest Airport kereskedelmi partnerei fokozatosan veszik át a helyiségeket a kivitelezőtől, és már dolgoznak is a belső kialakításon. A SkyCourt ünnepélyes megnyitóját 2011. március 18-án rendezi a BA, ezt követően 19-én és 20-án a nagyközönség is felkeresheti az új terminált, majd március 27-én 0 órától megindul itt is az utasforgalom - közölte a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.