Gazdaság

Országjáráson ismertetik az Új Széchenyi tervet

Országjáráson ismertetik az Új Széchenyi tervet

2011. január 19., szerda
Országjáráson ismertetik az Új Széchenyi tervet

Országjárás kezdődik a jövő héten az Új Széchenyi Terv megismertetésére - közölte a kormányszóvivő. Nagy Anna úgy fogalmazott, az Új Széchenyi Terv gazdái elviszik a tervet azokhoz, akiknek használni érdemes azt.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy 14 pályázatot már ki is hirdettek, amelyek összértéke több mint 570 milliárd forint. A maradék 79 felhívásra március 1-jétől lehet pályázni. Az Új Széchenyi Terv hét, úgynevezett kitörési pontot rögzít. Ezek közül a foglalkoztatással összefüggő pályázatokra több mint 67 milliárd forintot biztosítanak; kiemelt szerepet kapnak azok a területek, ahol alacsonyan képzett munkaerőből nagyon sokat lehet foglalkoztatni - mondta Nagy Anna. Az egészségügyi rehabilitáció, egészségügyi turizmus területére több mint 31 milliárd forint áll rendelkezésre, közlekedésre pedig 641 milliárd. Utóbbival kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, 2030-ra például olyan közlekedési célokat fogalmaz meg a program, hogy az áruszállítás legalább 40 százaléka vasúton, vízen történjen, a fővárosi személyszállításban pedig fele-fele legyen az egyéni és a közösségi közlekedés aránya. A zöld gazdaságra 120,5 milliárd, a tudomány-innováció területére 72,5 milliárd, vállalkozásfejlesztésre pedig 173 milliárd forint lesz biztosítva. Az otthonteremtést érintően egyelőre még nincsenek konkrét kiírások - jegyezte meg.

Orbán Viktor

miniszterelnök,

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter és

Fellegi Tamás

nemzeti fejlesztési miniszter múlt hét pénteken mutatta be az Új Széchenyi Tervet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.