Gazdaság

Tájékoztató fórumsorozatot indított az Égáz-Dégáz

Tájékoztató fórumsorozatot indított az Égáz-Dégáz

2009. május 13., szerda
Tájékoztató fórumsorozatot indított az Égáz-Dégáz

Az energiaszolgáltatás szabadpiaci lehetőségeiről és az egyetemes szolgáltatásról indított tájékoztató sorozatot Égáz-Dégáz Zrt., az első fórumot szerdán tartották Szegeden, a Csongrád megyei települések polgármesterei és önkormányzati szakemberei számára Korszakváltás küszöbén - az Égáz-Dégáz Zrt. szerepe az újjászülető földgázpiacon címmel.

Iváncsics Sándor

ügyfélszolgálati igazgató az MTI-nek elmondta: a szolgáltatási területükön - Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád, Békés valamint Bács-Kiskun, továbbá Veszprém megye 3 településén - elindult fórumsorozat célja elsősorban a földgáz-szolgáltatásban 2009-ben bekövetkező változások bemutatása. Elmondta: a cég, július 1-jétől már egyetemes szolgáltatóként biztosítja a megszokott szolgáltatásokat, ami az ügyfelek részéről semmiféle adminisztrációs többletfeladattal nem jár. Az átállás alatt a szolgáltatás folyamatos és zavartalan lesz. Emlékeztetett: a fogyasztói elégedettségi vizsgálaton a cég jól szerepelt, 2008-ban az öt földgázszolgáltató együttes mutatószámaihoz képest az országos átlagon vagy afelett teljesítettek például a számlaküldés ütemezése, részszámla változtatás, reklamációs ügyintézés, a legjobban teljesített a telefonos- és személyes ügyfélszolgálat tekintetében. Az egyetemes szolgáltatás bevezetésével a cégnek ügyfélszolgálatát is fejlesztenie kell, így az év végétől a 9 állandó és 19 fiókiroda működik majd a területeken. Emellett a földgázszolgáltató törekszik arra is, hogy a szabad piaci energiavásárlást választó ügyfelek részére is piacképesebb ajánlatokat dolgozzon ki - mondta a vezető. A szabadpiac kisebb mértékű szabályozást, az árak szabadabb mozgását, de egyben nagyobb árkockázatot jelent a fogyasztók számára - mutatott rá. Miután az önkormányzatok számára kulcsfontosságú kérdés a hatékony és energiatakarékos rendszerek üzemeltetése, a fórumon bemutatkozott az Égáz-Dégáz partnere, a Cothec is, amely megoldási javaslatokkal és finanszírozási lehetőségekkel ismertette meg a résztvevőket - ismertette az igazgató. A találkozók másik célja, hogy a lakosságot elérjék az információk a cég szolgáltatásairól, egyben az is, hogy a fogyasztók kérdései is eljussanak a szolgáltatóhoz - tette hozzá. A társaság két jogelődje az Égáz Rt. és a Dégáz Rt. amelyek, hagyományokkal rendelkeztek a gázelosztás, gázszolgáltatás, gázkereskedelem területén. 1993-tól mindkét társaság részvénytársasági formában működött, de még állami tulajdonban. 1995-ben az energiapiac privatizációja során a két társaságot Európa egyik meghatározó energiaszolgáltatója a francia Gaz de France International vásárolta meg. A cégek jogi fúziójának eredményeként 2006. december 29-én, szegedi székhellyel jött létre az Égáz-Dégáz Gázszolgáltató Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.