Egyház

Katolikus Karitász: egyéni beszélgetés után ajánl terápiát a szenvedélybetegeknek a szervezet

Katolikus Karitász: egyéni beszélgetés után ajánl terápiát a szenvedélybetegeknek a szervezet

2016. június 26., vasárnap
Katolikus Karitász: egyéni beszélgetés után ajánl terápiát a szenvedélybetegeknek a szervezet

A Katolikus Karitász munkatársai minden segítséget kérő szenvedélybeteggel egyénileg beszélgetnek el, ezután tudják "felépíteni" a segítői folyamatot - közölte a szervezet RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Márton Andrea

elmondta, hogy különböző megoldásokat kínálnak: egyeseknek ambuláns lehetőségeket biztosítanak, másoknak egészségügyi intézmény történő ellátást javasolnak, az erős megvonási tünetek miatt ugyanis fontos számukra az orvosi kontroll. A szolgálat vezetője kiemelte, hogy jellemzően először a családtagok vagy más hozzátartozók kérnek segítséget a RÉV-től a "szenvedésnyomás" miatt. A Magyarországon drogproblémával érintettek számáról szólva Márton Andrea megjegyezte, hogy ez érzékeny adat, amely nehezen határozható meg. Gyakran csak "a jéghegy csúcsát" lehet látni, a kábítószerfüggők ugyanis sokféleképpen megjelenhetnek a statisztikákban. Példaként említette, hogy egy szerhasználót kezelhetnek bőrelváltozás miatt, de olyanok is vannak, akik teljesen rejtve maradnak, egyetlen statisztikában sem jelennek meg - tette hozzá. Márton Andrea az Élj tisztán! című drogellenes világnapi koncertről és családi napról is beszélt, amelyet vasárnap tartanak a Városmajorban. Azt mondta, hogy ezen szervezetük is képviselteti magát: olyan programokat kínálnak a családoknak, amelyek bemutatják, milyen segítségre számíthatnak tőlük. A RÉV munkájának nagyon lényeges része a megelőzés, ami által szükségtelenné válhatnak a komolyabb beavatkozások - hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.