Egyház

Megérkezett a Felvidékre a Feltámadási jelvény

Megérkezett a Felvidékre a Feltámadási jelvény

2010. április 17., szombat
Megérkezett a Felvidékre a Feltámadási jelvény

A Zamárdiból kettévált Árpád-kori szárnyas kettős kereszt motívumú Feltámadási jelvény április 16-án megérkezett a Felvidékre - számol be az eseményről a Felvidék Ma hírportál.

Komáromnál lépték át a Trianonban erőszakoson meghúzott határt a győri Ne-Felejcs Polgári Kör tagjai, hogy elhozzák felvidéki testvéreiknek a Feltámadási jelvényt. A komáromi Szent András plébániatemplomban a helyi egyházközség képviselői és a Feltámadási menetet az ország nyugati részében szervező Pázmaneum Társulás képviselői fogadták. Közös szentmisén vehettek részt a Feltámadási menet résztvevői, majd a helyi plébánián Elek László esperes látta vendégül a győri zarándokokat. Zamárdiában kettévált a Feltámadási jelvény és a Kárpát-medence magyar településeit bejárva egyesül majd a magyar katolikusok nagy találkozóján, Csíksomlyón. A Pázmaneum Társulás honlapján részletesen olvashatunk a Feltámadási menet útvonaláról (

www.pazmaneum.com

). Ma, Komáromszentpéter, Ímely és Martos községekbe viszik el a Feltámadási jelvényt a zarándokok, hogy ezáltal is erősítsék az együvé tartozást, és kifejezzék a magyar nemzethez való tartozást. A szárnyas keresztre minden község feltűzheti a település nevével ellátott szalagját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.