Egyház

Jövő héten kezdődik a Párbeszéd Hete - A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

Jövő héten kezdődik a Párbeszéd Hete - A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

2009. november 13., péntek
Jövő héten kezdődik a Párbeszéd Hete - A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

A Szegedi Református és Római Katolikus Egyetemi Lelkészség meghirdeti a Párbeszéd Hetét, melynek célja a keresztény felekezetek közötti szorosabb kapcsolat előmozdítása.

November 16-án

kezdődik a

Párbeszéd Hete

a Katolikus és a Református Egyetemi Lelkészségek szervezésében. A nyitó napon 18 órakor a Katolikus Ház dísztermében lesz

Kiss-Rigó László

és

Bölcskei Gusztáv

püspökök nyilvános eszmecseréje az Ökumené lehetőségeiről és határairól. A hét folyamán minden nap 8-18 óráig látható a TIK-ben (Ady tér 10.) a Kálvin kertje című kiállítás. További, részletes információ:

www.szolidaritas.lelkes.hu

Aranymiséjét

, pappá szentelésének 50. évfordulóját ünnepli

Mádi György

atya, kiskundorozsmai plébános. A hálaadó szentmisét 2009.

november 29

-én vasárnap 11 órakor mutatja be a dorozsmai Keresztelő Szent János templomban.

Jubileumi évet

kezd a kunszentmártoni Szent Márton plébániaközösség a

november 15

-i búcsúi szentmisében. A város nagytemploma 225 éve épül fel, 100 éve bővítették ki és szentelték fel. Az egy éves rendezvénysorozat magában foglal Szent Márton-miséket, tudós előadásokat, könyvbemutatót, kiállítást, jótékonysági bált, kerékpáros zarándoklatot és sok más eseményt az évforduló méltó megünneplésére. A színes, változatos és egyben lelkileg is gazdagító programokra mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Részletes program és további információ található a

www.szentmarton.plebania.hu

világhálós oldalon.

November 20-21-én

lesz a

katekéták lelkigyakorlata

Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban, melyre az egyházmegye minden katekétáját szeretettel várja a Pasztorális Helynökség Kateketikai Irodája. A lelkigyakorlatot vezetik:

Bayer Róbertné Mária

és

Török Csaba

. További információ:

Eszes Gergely

, 20/828-9173. Idén

november 19-én

a Dugonics téren lesz a szegedi

Szolidaritás Éjszakája

, melyet ezúttal is a Katolikus Egyetemi Lelkészség szervez, számos társszervezettel karöltve. A korábbiaknál nagyobb szabású rendezvény célja, hogy szót emeljen a hajléktalanok ügye mellett. Az ismeretterjesztő programok az előítéletek és félelmek legyőzését célozzák, a szolidaritás, a segíteni akarás érzésének felkeltését. A megnyitó beszédet Juhász Gyula önkormányzati képviselő mondja. Ezt követően lesz táncház, performanszok (a hajléktalanok is szavalnak, zenélnek), élőcsocsó-bajnokság, kutyaszépségverseny és más programok. Az Egészségügyi Sátorban prevenciós program zajlik majd, az Információs Sátorban lehetőség lesz a hajléktalanokat tömörítő és őket segítő szervezetekkel való találkozásra. A Kiállító Sátorban pedig festmények, fotók és a hajléktalanok saját alkotásai tekinthetők meg. Adományokat szeretettel fogadnak a helyszínen: élelmiszert (konyhai előkészítés nélkül fogyasztható, ill. tartós ételeket), ruhát, pokrócot, hálózsákot, sátrat és pénzadományokat is. A virrasztás (tűz és forró tea mellett) egészen reggel 6 óráig tart. További információ:

www.szolidaritas.lelkes.hu

Idén

advent első vasárnapján

(november 29.) újra elindul az

Három Királyok Adventi Ládája

, melynek célja a plébániaközösségek közötti kapcsolatépítés egyházmegyénkben. Tavaly 27 plébánia vett részt a kezdeményezésben, melyet a békéscsaba-erzsébethelyi Jézus Szíve plébániaközösség tagjai szerveznek. Az adventi kincsesláda minden állomásán, a templomokban közös imaalkalomra gyűlnek össze a hívek a karácsonyvárás jegyében, majd pedig elhelyezik a többi plébániaközösségnek szóló üzenetüket. Az üzeneteket advent negyedik vasárnapján felolvasnak a békéscsabai Jézus Szíve közösség betlehemes játéka keretében. A kezdeményezéssel kapcsolatosan részletes információ kapható

Földi Lászlótól

, mail: zenebaratok@viharsarok.hu, tel.: 30/3825-925. A szervezők kérik a plébános atyákat, hogy – az útvonaltervezés miatt - szíveskedjenek mielőbb jelezni, ha szeretnének bekapcsolódni ebbe a sajátságos adventi imaláncba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.