Egyetem

A vizsgadrukkra nem megoldás sem a kávé, se a nyugtatók!

A vizsgadrukkra nem megoldás sem a kávé, se a nyugtatók!

2018. május 5., szombat
A vizsgadrukkra nem megoldás sem a kávé, se a nyugtatók!

Az alapos felkészülés és a hangos ismétlés a legjobb módszer a vizsgadrukk ellen - mondta Földi Rita szakpszichológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakember szerint a drukk elkerüléséhez nem elegendő elolvasni a tananyagot, azt célszerű hangosan visszamondani, gyakorolni is.

Hozzátette, a vizsga miatt fellépő szorongás kezelése függ a korai szocializációtól. Ha a környezete ezt támogatja, akkor úgynevezett facilitáló, vagy serkentő szorongás alakulhat ki.

Azonban egy túlféltő környezet folyamatosan gátolja a gyermek tapasztalatszerzését, ami kudarckerülő, esetleg kudarckereső viselkedéshez vezethet. Az utóbbi azt jelenti, hogy hajlamossá válhat túlzott célokat kitűzni maga elé - mondta. Hozzátette, hogy a teljesítményfokozók, mint kávé, energiaital, vagy nyugtató nem javasoltak vizsgázás előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.