Egyetem

Újból Szegedre ér az ukrán front - vitaest a Bohém-tanyán

Újból Szegedre ér az ukrán front - vitaest a Bohém-tanyán

2014. október 3., péntek
Újból Szegedre ér az ukrán front - vitaest a Bohém-tanyán
ukranvalsag

Az ukrán-orosz konfliktus témájában tart előadó- és vitaestet a Szegedi Történészhallgatók Egyesülete (SZETE) október 8-án a Bohém-tanyán. A rendezvényre az egész városból várják az érdeklődőket.

Az előző egyetemi szemeszter elején újra aktívvá vált SZETE az új tanévet sem várta készületlenül, beindította filmklubját, s a Közel-Kelet est újabb fejezete is teltházzal mutatkozott be. Az egyesület a következő nagyobb rendezvényét október 8-án tartja a Szentháromság utca 6. szám alatt található Bohém-tanyán „Kisorosz, nagyorosz – nem jó barát.” Az ukrán-orosz konfliktus címmel. Habár a helyszín zegzugos, egy vendég sem marad érdekes előadás nélkül, ugyanis a távolabbi termekre hangszóróval juttatják el az előadó hangját. Vendégük nem más lesz, mint

Miletics Péter

, az MH Geoinformációs Szolgálat főelőadója, az SZTE ÁJTK oktatója. Bátran várják azokat is, akik már tavaszi előadásukon ott voltak, ugyanis az azóta történt fejlemények szerves részét képezik a mostani estnek. Szó lesz az ukrán terrorellenes erők és a szakadárok harcairól, a reguláris orosz erők megjelenésének kérdéseiről,

Porosenko

és

Putyin

tárgyalásairól, a Nyugat és Oroszország átrendező kapcsolatairól. A SZETE bízik benne, hogy mindenki választ kap kérdéseire az előadásból, de aki nem, az az előadás után kérdezhet, így garantáltan nem megy haza senki elégedetlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.