Egyetem

Szent-Györgyi Albert emlékére ezüst érmét ad ki az MNB

Szent-Györgyi Albert emlékére ezüst érmét ad ki az MNB

2012. október 19., péntek
Szent-Györgyi Albert emlékére ezüst érmét ad ki az MNB

Ezüst emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója alkalmából. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A háromezer forint címletű, 12,5 gramm súlyú, ellipszis alakú, 30x25 milliméter átmérőjű érmét október 26-án bocsátja ki a jegybank. Az emlékérme előlapjának szélén alsó köriratban a "Magyarország" felirat olvasható, a középmezőben pedig két paradicsompaprika, ettől jobbra két, egymás alatti vízszintes sorban pedig az értékjelzés lesz látható. Az érme hátlapján alsó köriratban a

Szent-Györgyi Albert

- 1937 Nobel-díj felirat lesz olvasható, a középmezőben pedig a tudós portréja kap helyet. A portrétól jobbra négy egymás alatti vízszintes sorban a "Látni, amit mindenki lát és gondolni, amit még senki nem gondolt" felirat olvasható. Az érméből hétezret vernek, ötezer közülük különleges technológiával készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.