Egyetem

A cunami áldozata lett a Mezőgazdasági Kar kutatásainak eredménye

A cunami áldozata lett a Mezőgazdasági Kar kutatásainak eredménye

2011. március 24., csütörtök
A cunami áldozata lett a Mezőgazdasági Kar kutatásainak eredménye

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karát arról a sajnálatos hírről értesítették, hogy a Japánban folytatott kutatások eredményei a cunami áldozatai lettek. A kar egyik kutatója, Lantos Ferenc jóvoltából 2004-től kísérleti jelleggel Japánban, a Hitacsinaka város környéki kísérleti telepen termesztették a jó fajtatulajdonságokkal bíró magyar paradicsompaprikát. Az eredményeket helyben értékelték a japán kutatók és folyamatosan vizsgálták azokat.

2009 márciusában Tokióban, a világ egyik legrangosabb élelmiszereket és italkészítményeket felvonultató kiállításának magyar standján mutatták be a magyar paradicsompaprikát. A japán talajhoz jól alkalmazkodó fajtára két, nagyüzemi termesztéssel, illetve forgalmazással foglalkozó japán óriáscég is felfigyelt. Azt, hogy mikor és milyen formában tud a magyar-japán program újraindulni, még nem lehet tudni, azonban az biztos, hogy több évnek kell eltelnie, hiszen a közelben lévő kikötőben kiömlő olaj és olajszármazék szennyezése még további károkat okozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.