Egészség

Nyáron jobban kell figyelni bőrtisztításra

Nyáron jobban kell figyelni bőrtisztításra

2018. július 20., péntek
Nyáron jobban kell figyelni bőrtisztításra

A meleg időben sokkal több figyelmet kell fordítani a bőrtisztításra. Ilyenkor az izzadás miatt a por és a kosz sokkal jobban megtapad a bőrön, ha esetleg már van rajta kisebb bőrhiba, és nem bírjuk ki a nyomogatása, piszkálása nélkül, akkor könnyen el is fertőződhet a terület. Ennek a megelőzésére adunk tippeket.

A fent említettek, és a fokozott faggyútermelés miatt kitágulnak a bőr vérerei és pórusai, és az is lehet, hogy nem csak az arcon, de a mellkason, vállon is kialakulnak pattanások. Ezt megelőzhetjük azzal, ha folyamatosan gondot fordítunk a nyári időszakban a megfelelő tisztításra. Reggel és este is használjunk tonikot, illetve arctisztító tejet! A problémákat okozhat még a bőr dehidratáltsága is. A klíma vagy a tengerparti nyaralás során bőrünket érő sós víz is rásegít erre. A legelső lépés az lehet, hogy a dehidratáltságot belülről próbáljuk megszüntetni, tehát legalább napi 2-2,5 liter vizet igyunk meg. A cukros üdítők, és a kávé természetesen nem számít folyadéknak, azok inkább elvonják a vizet a szervezettől. Kívülről is szükség van a hidratálásra, méghozzá úgy, hogy könnyű, nem zsíros krémet választunk, és a legjobb, ha estére direkt erre a célra alkalmas gél állagú krémmel hidratálunk. Az UV sugárzás elleni védelem is nagyon fontos. Az arcbőr és az ajkak bőre is le tud égni, így azokat is fényvédelemmel kell ellátni. Vannak már erre a célra ajakápoló stiftek, és arcbőrre való fényvédő krémek is. Ezt minden reggel érdemes vékony rétegben felkenni, akár az alapozó, vagy BB krém alá is, bár manapság már ezekben is van UV védelem. Napozás után a bőr veszít nedvességtartalmából, ezért pótolni kell ezt. Olyan összetevőkkel teli krémet kell választani, amely a barnaságot is hosszú távon megőrzi, tehát legyen benne karotin és aloe vera, mert az nyugtatja a bőrt. Ezek után pedig minden tusolás vagy fürdés után használjuk a jól megszokott testápolónkat, így marad ugyanis puha, és ruganyos a szép barna bőrünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.