Élettel teli szerepben Esztergályos Cecília

2017. július 25., kedd · 2 hozzászólás

esztergalyos_cecilia03_gs

Az egykori szegedi építészmérnök, Zerkovitz Béla nagysikerű darabjában láthatják az érdeklődők a Zsombói Szabadtéri Színpadon Esztergályos Cecíliát. A Csókos asszony című operettet sztárszínészekkel mutatják be Zsombón, ami garantálja a sikert. Tovább »

Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

cof

Szerelmet, nevetést, és könnyeket ígér – Esztergályos Cecília, Oszter Sándor, Verebes István és Mahó Andrea. A magyar operett irodalom egyik legjellegzetesebb kincsét parádés szereposztással mutatják be Zsombón. Tovább »

Korognai emléke előtt tisztelegve mutatják be a Lúdas Matyit + FOTÓK

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

ludas_matyi_zsombo49_gs

Pénteken és szombaton láthatja a közönség Zsombón Korognai Károly új zenés darabját, a Lúdas Matyit. A tragikus hirtelenséggel elhunyt művész ugyan pótolhatatlan, de az új rendező a volt színházigazgató elképzeléseit tiszteletben tartva fejezi be a munkát. Cikkünkben barátai, művésztársai emlékeznek Korognai Károlyra. Tovább »

Kollégiumot kellett kiüríteni Szegeden hétfőn délután

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltóegységeket hétfőn, senki nem sérült meg.

Több mezőgazdasági épület is égett hétfőn délután Zsombón, a Dózsa dűlő egyik tanyáján. A szalmatárolóban több mint ötszáz bála gyulladt meg, a tűz átterjedt a szomszédos baromfinevelőre is. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, összesen négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult.

Egy kollégium épületéhez riasztották a szegedi tűzoltókat hétfőn délután. Az újszegedi Hermann Ottó diákotthon földszinti szemétledobójában csaptak fel a lángok, a kéményhatás miatt a nyolcadik emelet füsttel telítődött. Az egységek egy vízsugárral oltották el a lángokat, közben az épületben tartózkodó százötven embert az utcára kísérték. Az épületet átszellőztették, majd hőkamerával vizsgálták át a tűzzel érintett helyiséget. A kollégium lakói rövid időn belül visszatérhettek a többemeletes épületbe.

Trükköznének a csatornaberuházásból megmaradt pénzekkel? – A lakosok pénzét követeli vissza a Jobbik Üllésen is

2016. március 1., kedd · 4 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf

Üllésiek is futnak a pénzük után, a víziközmű beruházáshoz befizetett lakossági önrészből megmaradt összegnek ugyanis csak egy részét tervezik visszaadni nekik, a többit utak javítására, illetve a külterületi lakosság bekötéseire költenék. A Jobbik aláírásgyűjtésbe kezdett, és úgy értékelik, hogy nem lehet másra költeni a pénzt, mint amire beszedték. Tovább »

Több mint kétszázmillió forint támogatással jöttek létre térfigyelő kamerarendszerek Mórahalom térségben

2015. december 16., szerda · 9 hozzászólás

kamerarendszer_sajttaj003kf

Köszönet és készenlét – ezek voltak a kulcsszavai a tizenhat Csongrád megyei települést érintő, térfigyelő kamerarendszerek kialakításáról szóló pályázat eredményeinek értékelőjén Mórahalmon. Tovább »

Elkészült Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó közös szennyvízberuházása

2015. október 27., kedd · Egy hozzászólás

IMG_9146_k

A Forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás 2010 decemberében nyújtotta be második fordulós pályázatát a négy település szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására, melynek eredményeként 2011. szeptember 26-án aláírták a Támogatási szerződést. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség először nettó 4 milliárd 233 millió Ft összegű támogatást ítélt meg, a Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó települések szennyvízcsatornásának és szennyvíztisztításának megvalósítására. A Társulás élt a lehetőséggel és kérelmezte a támogatási arány növelését. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptemberi döntése alapján a Támogatási szerződésben a projekt nettó elszámolható összköltségét 5 milliárd 620 millió Ft-ra, a megítélt támogatást 5 milliárd 300 millió Ft-ra emelte, mely 94%-os támogatási intenzitást jelent a Társulásnak. A projekt az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg.
Tovább »

Molnár Ferenc vígjátékkal, balkáni néptánccal és táncjátékkal vár a Zsombói Szabadtéri Színpad

2015. július 2., csütörtök · Hozzászólok

zsombo_szabateri_szinpad

Ha nyár, akkor szabadtéri előadások, hiszen utánozhatatlan élmény a kellemes esti időben élvezni a kultúrát. Aki nem akarja megterhelni a pénztárcáját, és a többezres tömeg helyett egy kicsit családiasabb hangulatú színdarabnézésre vágyik, garantáltan jól fogja magát érezni a Zsombói Szabadtéri Színpad előadásain. Mint minden évben, idén is négy színdarabot mutatnak be különböző társulatok, többféle műfajból választhat mindenki a saját ízlésének megfelelőt. Tovább »

„Magyar az, aki magyarul álmodik” – kopjafát és székelykaput kapott Zsombó testvértelepüléseitől + FOTÓK

2015. június 5., péntek · 4 hozzászólás

megemlekezes_trianonra37kf

A Nemzeti Összetartozás Napján avatták fel Zsombó felvidéki és erdélyi testvértelepüléseinek ajándékait. Gyuris Zsolt polgármester mellett határon túli vezetők és Kiss-Rigó László megyés püspök is részt vett az ünnepségen. Tovább »

Zsombó és testvértelepülései is megemlékeznek a Nemzeti Összetartozás Napjáról

2015. június 1., hétfő · Egy hozzászólás

zsombo_jun4_meghivoÜnnepséget szervez Zsombó nagyközség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június negyedikén, csütörtökön versmondással, táncbemutatóval és a testvértelepülések ajándékainak felavatásával. Tovább »

Dagad a gyálaréti focibotrány: a Sport és Fürdők szerint játékra alkalmas volt a pálya, a szövetség szerint csak a játékvezető dönthet

2015. május 18., hétfő · 27 hozzászólás

gyalareti_palya09_gs

Vasárnap elmaradt a Gyálarét-Zsombó megyei másodosztályú bajnoki, mivel a pályát játékra alkalmatlannak minősítette a játékvezető, így hiába állt játékra készen a két csapat, mégsem játszották le soros bajnokijukat. A pálya fenntartója, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója szerint játékra alkalmas volt a pálya. A megyei igazgatóság szerint azonban ezt csakis a játékvezetőnek van joga eldönteni! Tovább »

Labdarúgás: botrány Gyálaréten – elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap · 34 hozzászólás

gyalareti_palya09_gs

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nem hozta játékra alkalmas állapotba a gyálaréti pályát, így nem lehetett lejátszani a Gyálarét – Zsombó megye II-es bajnokit vasárnap. Tovább »

Homokhátsági településeket csatornáznak uniós támogatással + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 20., csütörtök · 12 hozzászólás

alapkoletetel06_gsNégy homokhátsági település szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztító telephelyének kialakítása kezdődik el uniós támogatással. A tervek szerint a rendszer hat hónapos próbaüzeme az egyéves kivitelezési szakaszt követően indulhat el, amellyel 3300 háztartást korszerűsíthetnek.
Tovább »

Labdarúgás: ötösre vizsgázott a Zsombó a Sándorfalva ellen + FOTÓK

2013. április 30., kedd · 3 hozzászólás

zsombo_sandorfalva14_gsA triplázó Busa Gergely és Németh Tamás vezérletével pompás mérkőzésen gyűjtötte be a roppant fontos három pontot a zsombói gárda. A megye II. hétközi fordulójának nyitómeccsét élőben kísérhették figyelemmel portálunkon. Tovább »

Gyerekek a tisztább környezetért – szemétszedési akció Szegedtől Zsombóig + FOTÓK

2013. április 22., hétfő · 2 hozzászólás

szemetszedes0_gsDorozsmai és zsombói általános iskolások is csatlakoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemtétszedési kampányához. A Föld Napján a két település közötti útszakaszt tisztították meg.
Tovább »

Falra másznak az egészségért + FOTÓK

2012. augusztus 9., csütörtök · 3 hozzászólás

Nem mindennapi tevékenységhez nyert Táborosi Gábor Meteora Mászócsapatával támogatást (Falra mászunk az egészséges felnőttkorért, TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0149), amelynek 100 százalékos mértéke 22 367 160 forintot jelent. A zsombói falmászó egyesület projektje 2011.06.15-én indult és 2012.08.14-én ér véget. A Meteora Mászócsapat 8 oktatási-nevelési intézménnyel együttműködve biztosít heti rendszerességgel foglalkozásokat, és szervez idényszerű bajnokságokat, táborokat több száz gyermek számára. Ott jártunkkor is szorgalmasan gyakoroltak az ifjú falmászó-tehetségek.
Tovább »

Következő oldal »