„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 4 hozzászólás

SZS20141219_let_karacsony_007

Evangéliumhirdetéssel, ünnepi dallamokkal, meleg teával és forralt borral várták a tarjániakat a Zápor-tóhoz a L.É.T. karácsonyi rendezvényére. Az önkéntes mozgalom kiszélesítette tevékenységét, így szombaton Odesszában, vasárnap pedig az Északi városrészben tartanak közösségi programot az advent jegyében. Tovább »

A Zápor-tónál karácsonyoztak a tarjániak + FOTÓK

2013. december 20., péntek · Egy hozzászólás

let_karacsony03_gsIdén már ötödik alkalommal hívta közös karácsonyozásra Tarján városrész lakóit a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) péntek kora estére. A Zápor-tó mellett tartott rendezvényt Kothencz János, a mozgalom alapítójának beszéde nyitotta meg.
Tovább »

Vattacukros Guiness-rekordok dőltek az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2012. június 25., hétfő · 7 hozzászólás

Az ÁGOTA családi napon vattacukor-készítés terén három fantasztikus Guinnes-rekord született. Csaknem másfél méteres vattacukor is készült, s összesen csaknem 6000 fogyott. Erről adott nekünk exkluzív nyilatkozatot a Vattacukorextra csapat vezetősége.
Tovább »

Több mint nyolcezren a „Fogadj el – ÁGOTA közösségi és családi napon” + FOTÓK

2012. június 23., szombat · 123 hozzászólás

Játékokban és vetélkedőkben gazdag napot tölthettek együtt szombaton a tarjáni és felsővárosi családok, valamint a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány gyermekei és felnőtt segítőik a Zápor-tónál.
Tovább »

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál

2011. április 27., szerda · 2 hozzászólás

Április 29-től három napon át ismét a majálisozóké az újszegedi Erzsébet-liget és a Zápor-tó melletti terület. Az újszegedi helyszínen jó néhány sztárvendéget köszönthetünk majd. Fellép többek között Kovács Kati és Tabáni István, koncertezik a Zanzibar, a Bon Bon, Roy és Ádám, valamint Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar. Május 1-jén a Ligetben ott lesz a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátra is!
Tovább »

Hínármentesítés a tarjáni záportározónál

2010. július 14., szerda · 3 hozzászólás

A Szegedi Vízmű Zrt. várhatóan július 19-én kezdi el a tarjáni záportározó hínármentesítését. Az utóbbi időben megszaporodott hínár ellenére a vízminőség jó, azonban esztétikailag zavaró a záportározó nagy részét beborító hínár, ezért döntött úgy a Szegedi Vízmű, hogy hínármentesítést végez.
Tovább »

Péntek: Majális

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén a május eleji hosszú hétvégén az újszegedi Erzsébet-ligetben és a Zápor-tónál is számtalan programmal várják a szegedieket a majálison. És persze: Éljen május elseje – vagy mégse? Minden esetre, a színpadi műsorok mellett a gyermekeket interaktív játékok és körhinták várják, a felnőttek pedig közel hetven kereskedő és vendéglátós kínálatából válogathatnak. Sör is lesz, talán még kolbászraa, virslire is futja… Fellép többek között Aradszky László, a Deák Bill Blues Band és a Sun City is. Természetesen nem maradhat el az évek óta bevált Peter & Pan és Andy Dance School fellépése sem. Szerveznek majálist Dorozsmán, Petőfi-telepen, Szőregen is, várják közönségüket a mozik, lesz néhány buli is este. Tovább »

Megmenekültek a Zápor-tó récéi

2008. augusztus 14., csütörtök · Hozzászólok

Nemrégiben szegedi a Zápor-tó madárvilágának “oszlopos tagjait” gyűjtötték be a Szegedi Vadaspark munkatársai, mert a récék legyengültek, mérgezéses megbetegedés tüneteit mutatták. A tizenhárom legyengült récéből tizenegy gyógyult fel, kettő röviddel ápolásuk megkezdését követően elpusztult. A megerősödött vízimadarakat az állatkert területén lévő Sancer-tóban pénteken délelőtt tíz órakor eresztik szabadon.

Tovább »