Több mint ötezren álltak ki a bűnmegelőzésért a Zápor-tónál + FOTÓK

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Regionális bűnmegelőzési fesztivált tartottak Tarjánvárosban. A legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig sokan látogattak ki, hogy ismeretek szerezhessenek. A fesztiválozók megtudhattak sok információt a rendőrség munkájáról, korosztályuknak megfelelő hasznos tippeket kaphattak. Volt, akit meséken keresztül fogtak meg, másokat érdekes eszközök bemutatásával. A felnőtteket és a tinédzsereket a rendőri hivatás szépségeiről kívánták meggyőzni. Kothencz János az évtizedes munkájukat eredményesnek tartja, több pártfogoltjuk ma már rendőr, vagy annak tanul. Tovább »

Kutyafuttatóval gazdagodott Tarján + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek · Egy hozzászólás

kutafuttato_tarjan29_gs

Kothencz János saját pénzével is hozzájárult képviselői alapja mellett a Zápor-tónál található kutyafuttató létrehozásához. A tarjániak már évek óta vártak egy agility pályára, ahol szabadon engedhetik az ebeiket. A pincsitől a pitbullig minden négylábú kikapcsolódhat játékosan gazdáival. Tovább »

6-7000-ren az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2017. június 3., szombat · 3 hozzászólás

agota_integracios_nap103_gs

Fagylalt, vattacukor, csokoládé – többek között ezekkel a finomságokkal várták az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napjának résztvevőit a Zápor tónál. A trambulin, a kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők ezúttal is ezreket vonzottak a rendezvényre, amelynek a célja az önfeledt kikapcsolódáson túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra. Tovább »

Lebénulnak, majd elpusztulnak a madarak a Zápor-tó partján

2016. augusztus 30., kedd · 2 hozzászólás

SZS20160817_kacsak_a_zapor_toban_001Legutóbb 2008-ban történt tömeges madárpusztulás a Zápor-tónál, akkor a botulizmusért, vagyis egy bénulással járó fertőzésért felelős baktérium tizedelte meg a tőkés récék állományát. A Szegedi Vízmű szerint a vízminőség megfelelő a záportározó vizében, a Kiskunsági Nemzeti Park viszont már több madártetemet is elszállított a tópartról.
Tovább »

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap114_gs

Szombati közösségi napján a családi napi játékok mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette az ÁGOTA Alapítvány. Az immár 17. Zápor-tavi rendezvényen ezúttal is több ezren vettek részt.
Tovább »

Évek óta küzdenek a Zápor-tavi horgászokkal, elegük lett

2016. április 25., hétfő · 2 hozzászólás

SZS20160405_tilosban_horgaszok_001A maguk módján évek óta harcolnak a környékbeliek a Zápor-tóhoz szokott horgászokkal, akik elmondásuk szerint szemetet, italos üvegeket hagynak maguk után, és mindennek a tetejében vegzálják a pihenni vágyókat. A tarjáni tó nem horgásztó, több tábla is figyelmeztet erre. A helyieknél végleg betelt a pohár.
Tovább »

Összefogás a fiatalokért – ÁGOTA Integrációs Nap a bűnmegelőzés jegyében + FOTÓK

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

DCIM100GOPROGOPR0433.

Az ország minden részéből érkeztek ezúttal is nevelőszülők és gyermekek az ÁGOTA Integrációs Napjára. A Zárpor tónál és a lila iskolában több ezren csatlakoztak a színes programkavalkádhoz, melynek középpontjában a bűnmegelőzés állt, az, hogy a család és a sport milyen jelentőséggel bír ezen a területen. Tovább »

Jubileumi ÁGOTA-s gyermeknap a Zápor tónál + FOTÓK

2015. május 30., szombat · 7 hozzászólás

agota_gyereknap13kf

Trambulin, kézműves foglalkozások, versenyek, zene és tánc – ez csak néhány kelléke az élménynyújtásnak és az integrációnak, ami a legfőbb célja az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi és közösségi napjának. A színes programkavalkád idén is ezreket vonzott a Zápor tóhoz. Tovább »

„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 4 hozzászólás

SZS20141219_let_karacsony_007

Evangéliumhirdetéssel, ünnepi dallamokkal, meleg teával és forralt borral várták a tarjániakat a Zápor-tóhoz a L.É.T. karácsonyi rendezvényére. Az önkéntes mozgalom kiszélesítette tevékenységét, így szombaton Odesszában, vasárnap pedig az Északi városrészben tartanak közösségi programot az advent jegyében. Tovább »

A Zápor-tónál karácsonyoztak a tarjániak + FOTÓK

2013. december 20., péntek · Egy hozzászólás

let_karacsony03_gsIdén már ötödik alkalommal hívta közös karácsonyozásra Tarján városrész lakóit a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) péntek kora estére. A Zápor-tó mellett tartott rendezvényt Kothencz János, a mozgalom alapítójának beszéde nyitotta meg.
Tovább »

Vattacukros Guiness-rekordok dőltek az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2012. június 25., hétfő · 7 hozzászólás

Az ÁGOTA családi napon vattacukor-készítés terén három fantasztikus Guinnes-rekord született. Csaknem másfél méteres vattacukor is készült, s összesen csaknem 6000 fogyott. Erről adott nekünk exkluzív nyilatkozatot a Vattacukorextra csapat vezetősége.
Tovább »

Több mint nyolcezren a „Fogadj el – ÁGOTA közösségi és családi napon” + FOTÓK

2012. június 23., szombat · 123 hozzászólás

Játékokban és vetélkedőkben gazdag napot tölthettek együtt szombaton a tarjáni és felsővárosi családok, valamint a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány gyermekei és felnőtt segítőik a Zápor-tónál.
Tovább »

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál

2011. április 27., szerda · 2 hozzászólás

Április 29-től három napon át ismét a majálisozóké az újszegedi Erzsébet-liget és a Zápor-tó melletti terület. Az újszegedi helyszínen jó néhány sztárvendéget köszönthetünk majd. Fellép többek között Kovács Kati és Tabáni István, koncertezik a Zanzibar, a Bon Bon, Roy és Ádám, valamint Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar. Május 1-jén a Ligetben ott lesz a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátra is!
Tovább »

Hínármentesítés a tarjáni záportározónál

2010. július 14., szerda · 3 hozzászólás

A Szegedi Vízmű Zrt. várhatóan július 19-én kezdi el a tarjáni záportározó hínármentesítését. Az utóbbi időben megszaporodott hínár ellenére a vízminőség jó, azonban esztétikailag zavaró a záportározó nagy részét beborító hínár, ezért döntött úgy a Szegedi Vízmű, hogy hínármentesítést végez.
Tovább »

Péntek: Majális

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén a május eleji hosszú hétvégén az újszegedi Erzsébet-ligetben és a Zápor-tónál is számtalan programmal várják a szegedieket a majálison. És persze: Éljen május elseje – vagy mégse? Minden esetre, a színpadi műsorok mellett a gyermekeket interaktív játékok és körhinták várják, a felnőttek pedig közel hetven kereskedő és vendéglátós kínálatából válogathatnak. Sör is lesz, talán még kolbászraa, virslire is futja… Fellép többek között Aradszky László, a Deák Bill Blues Band és a Sun City is. Természetesen nem maradhat el az évek óta bevált Peter & Pan és Andy Dance School fellépése sem. Szerveznek majálist Dorozsmán, Petőfi-telepen, Szőregen is, várják közönségüket a mozik, lesz néhány buli is este. Tovább »

Megmenekültek a Zápor-tó récéi

2008. augusztus 14., csütörtök · Hozzászólok

Nemrégiben szegedi a Zápor-tó madárvilágának “oszlopos tagjait” gyűjtötték be a Szegedi Vadaspark munkatársai, mert a récék legyengültek, mérgezéses megbetegedés tüneteit mutatták. A tizenhárom legyengült récéből tizenegy gyógyult fel, kettő röviddel ápolásuk megkezdését követően elpusztult. A megerősödött vízimadarakat az állatkert területén lévő Sancer-tóban pénteken délelőtt tíz órakor eresztik szabadon.

Tovább »