Lebénulnak, majd elpusztulnak a madarak a Zápor-tó partján

2016. augusztus 30., kedd · 2 hozzászólás

SZS20160817_kacsak_a_zapor_toban_001Legutóbb 2008-ban történt tömeges madárpusztulás a Zápor-tónál, akkor a botulizmusért, vagyis egy bénulással járó fertőzésért felelős baktérium tizedelte meg a tőkés récék állományát. A Szegedi Vízmű szerint a vízminőség megfelelő a záportározó vizében, a Kiskunsági Nemzeti Park viszont már több madártetemet is elszállított a tópartról.
Tovább »

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap114_gs

Szombati közösségi napján a családi napi játékok mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette az ÁGOTA Alapítvány. Az immár 17. Zápor-tavi rendezvényen ezúttal is több ezren vettek részt.
Tovább »

Évek óta küzdenek a Zápor-tavi horgászokkal, elegük lett

2016. április 25., hétfő · 2 hozzászólás

SZS20160405_tilosban_horgaszok_001A maguk módján évek óta harcolnak a környékbeliek a Zápor-tóhoz szokott horgászokkal, akik elmondásuk szerint szemetet, italos üvegeket hagynak maguk után, és mindennek a tetejében vegzálják a pihenni vágyókat. A tarjáni tó nem horgásztó, több tábla is figyelmeztet erre. A helyieknél végleg betelt a pohár.
Tovább »

Összefogás a fiatalokért – ÁGOTA Integrációs Nap a bűnmegelőzés jegyében + FOTÓK

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

DCIM100GOPROGOPR0433.

Az ország minden részéből érkeztek ezúttal is nevelőszülők és gyermekek az ÁGOTA Integrációs Napjára. A Zárpor tónál és a lila iskolában több ezren csatlakoztak a színes programkavalkádhoz, melynek középpontjában a bűnmegelőzés állt, az, hogy a család és a sport milyen jelentőséggel bír ezen a területen. Tovább »

Jubileumi ÁGOTA-s gyermeknap a Zápor tónál + FOTÓK

2015. május 30., szombat · 7 hozzászólás

agota_gyereknap13kf

Trambulin, kézműves foglalkozások, versenyek, zene és tánc – ez csak néhány kelléke az élménynyújtásnak és az integrációnak, ami a legfőbb célja az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi és közösségi napjának. A színes programkavalkád idén is ezreket vonzott a Zápor tóhoz. Tovább »

„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 4 hozzászólás

SZS20141219_let_karacsony_007

Evangéliumhirdetéssel, ünnepi dallamokkal, meleg teával és forralt borral várták a tarjániakat a Zápor-tóhoz a L.É.T. karácsonyi rendezvényére. Az önkéntes mozgalom kiszélesítette tevékenységét, így szombaton Odesszában, vasárnap pedig az Északi városrészben tartanak közösségi programot az advent jegyében. Tovább »

A Zápor-tónál karácsonyoztak a tarjániak + FOTÓK

2013. december 20., péntek · Egy hozzászólás

let_karacsony03_gsIdén már ötödik alkalommal hívta közös karácsonyozásra Tarján városrész lakóit a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) péntek kora estére. A Zápor-tó mellett tartott rendezvényt Kothencz János, a mozgalom alapítójának beszéde nyitotta meg.
Tovább »

Következő oldal »