Felülmúlja a várakozásokat a wifi használat a szegedi tömegközlekedésben + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · 4 hozzászólás

smart_city004kf

Szinte nem is gondolnánk, de az élet minden területén szükség van az „okosításra”. Így van ez a tömegközlekedésben is – hangzott el a Szeged Smart City legutóbbi előadásán a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tovább »

Deutsch Szegeden: Nem a jövő, hanem a közelmúlt ügye a digitalizáció!

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

networkshop_konferencia006kf_deutsch_tamas

Bővül a Digitális Jólét Program, a DJP 2.0 társadalmi egyeztetése zajlik, ami május-júniusban kerülhet a kormány elé – jelentette be Deutsch Tamás Szegeden, a 26. Networkshop konferencián. A miniszterelnöki biztos arról is szólt, hogy a digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye. Tovább »

Ingyenes wifi a szegedi fényvillamosokon

2016. december 28., szerda · 10 hozzászólás

Fenyvillamos

A sikeres nyári tesztelést követően elkezdték felszerelni az ingyenes wifit biztosító berendezéseket az SZKT-s járművekre, legelőször a két fényvillamosra. A közlekedési társaság százhatvan járműből álló flottájának minden egyes trolibuszán és villamosán március végétől ingyenesen lehet internetezni, az utasok fél terrabájtnyi adatot használhatnak el havonta. Tovább »

Forgalomba helyezték az ötszázadik wifis vasúti kocsit

2013. október 4., péntek · Hozzászólok

Már ötszáz ingyenes internetezésre alkalmas vasúti járművet közlekedtet októbertől a MÁV-START, a bővítés folyamatos, a hatszázadik wifis kocsi várhatóan november végén fog az utazók rendelkezésére állni – közölte a személyszállító vasúttársaság pénteken az MTI-vel.
Tovább »

A vasútállomásokon is wifi-rendszert épít ki a MÁV

2013. szeptember 27., péntek · Hozzászólok

Ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít utasainak a MÁV a jövő évtől, először a nagy forgalmú fejpályaudvarokon, majd a további forgalmas vasútállomásokon is – közölte a vasúttársaság infokommunikációs igazgatóságának osztályvezetője pénteken Keszthelyen, a vasútállomás wifi-rendszerének átadásán. Tovább »

Így védjük rendszereinket: a jelszó

2013. január 27., vasárnap · 3 hozzászólás

IT-biztonságról kezdőknek – 2. rész

Az IT (Információs Technológia) számos új területen próbálja életünket segíteni – mint ahogyan a neve is mutatja: információk feldolgozásával, amelyeket azonban védenünk is kell. Az IT-biztonságról szóló sorozatunk következő részében a titkosságról, elérhetőségről és a megbízhatóságról olvashatnak.
Tovább »

Egy kattintás is elég a bajhoz – veszélyek az interneten

2013. január 8., kedd · Egy hozzászólás

IT-biztonságról kezdőknek – 1. rész

Az internet és az okostelefonok világában, a kibertérben is megjelent a bűnözés, nem csupán számítógépes vírusok, hanem kém- és adathalászprogramok nehezítik életünket. Sorozatunkban sorra vesszük a ránk leselkedő veszélyeket, és azt is, miként védekezhetünk ellenük.
Tovább »

Lehallgató készülék vagy wifi lóg a városháza plafonjáról?

2010. december 10., péntek · 14 hozzászólás

valami01_gs A szegedi politika startpisztolya az októberi választások után az első közgyűléssel eldördült. Arra lettünk figyelmesek ekkor, hogy a Fidesz-KDNP-frakció több tagja porolgatja a zakóját, mintha hullana valami a mennyezetről. És ekkor szemfüles fotósunk a csillárnál felfedezett egy fekete, hosszúkás, elektromos… valamit.
Tovább »

Neonomád

2008. május 26., hétfő · Hozzászólok

Mások írták: via: Konrád

Reggel megfogod a géped, elmész az első tárgyalásra, aztán beülsz egy wifis helyre, ott megnézed a leveleidet, elkezdesz dolgozni. Pár óra, egy kávé, kóla, szendvics után továbbmész egy megbeszélésre, és este a twitteres barátokkal egy másik wifis helyen futsz össze. Ott helyben még a blogodra is dobsz egy bejegyzést.
Van ilyen? Vagy ez utópia? Lehet így megélni? Külföldön biztosan… de már idehaza is. Vannak néhányan, akik így, vagy ehhez hasonlóan élnek, néha otthon, néha éttermekben dolgoznak, és hasonló módon dolgozó emberekkel laza munkacsoportokat is alkot(hat)nak. Ezek az emberek a neonomádok.