„A kompország kifejezés geopolitikai transzneműség”

2017. június 18., vasárnap · 3 hozzászólás

puzser_beszelgetes005kf

Szegeden tett „rendet a fejekben” a Lehet Más a Politika (LMP) rendezvényén a párt elnökségének tagja, Ungár Péter és Puzsér Róbert műsorvezető, szerkesztő. Az IH Rendezvényközpontban tartott eseményen elsősorban a párt által tematizált ügyekre helyezték a hangsúlyt, azaz a magyar-orosz viszonyra, valamint a korrupció témakörére. Kétszer is elhangzott Csurka István-idézet pozitív értelemben, a magyar kormány mellett pedig a Nyugatot is kritikával illették. Tovább »

Telefonon beszélt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

2017. március 7., kedd · 7 hozzászólás

Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

A paksi atomerőmű-beruházásról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden, egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta: az építkezés magyar állami támogatást kapjon – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tovább »

A KGB-től KGBéláig – az oroszok már a spájzban vannak?

2017. március 3., péntek · Egy hozzászólás

kremlin

Az orosz befolyásolási próbálkozásokról kérdezték Szegeden az MTA Oroszország-szakértőjét és az Index újságíróját. Az orosz propaganda nem feltétlenül az FSzB-től jön, vannak olyanok, akik meggyőződésből cselekednek a keleti nagyhatalom népszerűsítése érdekében. Szentpéterváron trollok írják a kommenteket, miközben egyes magyarországi szervezetek az oroszokkal próbálnak együttműködni. Tovább »

Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt

2017. február 2., csütörtök · 3 hozzászólás

PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember csütörtök este Budapesten; az ellenzéki párt képviselői szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szövetsége zsákutca, Magyarország helye Nyugaton van. Tovább »

Szelényi Zsuzsanna Szegeden: Putyin látogatása nyomásgyakorlás

2017. január 30., hétfő · 5 hozzászólás

egyutt_sajttaj001kfAz, hogy Vlagyimir Putyin újabb tesz látogatás Orbán Viktor miniszterelnöknél, Szelényi Zsuzsanna szerint nyomásgyakorlás. Az Együtt országgyűlési képviselője szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, az Orbán-kormány alatt tanúsított újkeletű barátság érthetetlen, Magyarországnak óvatosabbnak kellene lennie Oroszországgal szemben.
Tovább »

Egy celeb az Egyesült Államok élén: Donald Trump

2017. január 20., péntek · 2 hozzászólás

U.S. Republican presidential candidate Trump hugs a U.S. flag as he takes the stage for a campaign town hall meeting in Derry

A mai naptól kezdve hivatalosan is Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke. A szuperhatalom új vezetőjéről Merkovity Norberttel, az SZTE Állam és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszékének tudományos munkatársával beszélgettünk. Szóba kerültek a választási győzelem okai, a bel- és külpolitikai tervek, egy fura dosszié, amelyben talán Sarka Katára is utalnak, s az is, hány celeb fér meg egy beiktatási ünnepségen. Tovább »

Kreml: minél előbb találkozik Putyin Trumppal, annál jobb

2017. január 15., vasárnap · Hozzászólok

Minél előbb létrejön Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök találkozója, annál jobb – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az NBC amerikai televíziónak vasárnap adott interjújában. Tovább »

Kreml: alaposan elő kell készíteni Putyin és Trump első találkozóját

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Nincs elvi különbség aközött, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök kétoldalú tárgyaláson vagy sokoldalú fórumon találkozhat-e majd először, a megbeszélést a Moszkva és Washington közötti viszony állapota miatt azonban alaposan elő kell készíteni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfői moszkvai sajtótájékoztatóján. Tovább »

Obama: Oroszországnak az volt a szándéka, hogy “bekavarjon” az elnökválasztásba

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

Barack Obama az ABC televíziónak adott interjúban kijelentette: Oroszországnak az volt a szándéka, hogy “bekavarjon” az amerikai választási folyamatba. Donald Trump, megválasztott elnök szerint viszont csak a demokraták hanyag számítógépes védelméről volt szó. Tovább »

A csúcsszintű orosz-EU párbeszéd felújításáról és az energetikáról tárgyalt Putyin és Juncker

2016. június 16., csütörtök · Hozzászólok

Az Oroszország és az Európai Unió közötti csúcsszintű párbeszéd felújításáról és energetikai kérdésekről tárgyalt egymással Vlagyimir Putyin orosz államfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, a szankciók eltörlésének kérdése nem szerepelt a napirenden – közölte csütörtökön Vlagyimir Csizsov, az EU mellett működő orosz diplomáciai képviselet vezetője. Tovább »

Putyin: az orosz kontingens részt vesz Palmüra aknamentesítésében

2016. március 27., vasárnap · Hozzászólok

A Szíriában állomásozó orosz kontingens részt vesz a damaszkuszi kormányerők által az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettől visszafoglalt Palmüra város aknamentesítésében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap telefonon Irina Bokovának, az UNESCO vezérigazgatójának. Tovább »

Orbán Moszkvában: a paksi bővítés az évszázad üzlete (FRISSÍTVE)

2016. február 17., szerda · 8 hozzászólás

Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

Az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az államfő Moszkva melletti rezidenciáján szerdán folytatott többórás megbeszélését követően. A kormányfő arról is szólt, hogy szerinte az év közepén nem lehetséges az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók automatikus meghosszabbítása, arról nyílt vitát kell folytatni.
Tovább »

Kiszelly Zoltán: Nem veszélyként, hanem kihívásként kell értelmezni a migrációt + FOTÓK

2015. november 20., péntek · Egy hozzászólás

kiszelly_zoltan05kf

A politológus szerint a németek gazdasági érdekei mozgatják a migrációt. Úgy látja, még nem késő cselekedni a probléma megoldásáért. Tovább »

Putyin pénteken Párizsban egyeztet a szíriai helyzetről és az ukrán válságról

2015. október 1., csütörtök · 2 hozzászólás

Francois Hollande francia államfő és Vlagyimir Putyin elnök pénteken a szíriai helyzetről is egyeztetni fog, mielőtt tárgyalóasztalhoz ülnek Angela Merkel német kancellárral és Petro Porosenko ukrán államfővel az ukrajnai békefolyamat újraindítása érdekében.
Tovább »

Paksi bővítés – Putyin: ártana Magyarországnak, ha lemondana a szerződésről

2015. május 5., kedd · Hozzászólok

Ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha lemondana a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodásról – jelentette ki az orosz elnök kedden, amikor Szergej Kirijenkóval, az orosz atomenergia-ügynökség (Roszatom) vezérigazgatójával tárgyalt Moszkvában.
Tovább »

Putyin Budapesten – Több egyezményt írtak alá, reagálnak az ellenzéki pártok (FRISSÜL)

2015. február 17., kedd · 28 hozzászólás

putyin_budapest

Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása miatt a város több pontján ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani kedden egész nap. Az MSZP sajtótájékoztatóján kijelentette: Magyarország függetlensége nem rezsikérdés, míg az LMP a paksi szerződés felmondását sürgette. A nap végére több kérdésben is megegyezés született a két ország képviselői között. Tovább »

Ismeretlen a MOL orosz résztulajdonosa

2009. április 9., csütörtök · Hozzászólok

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is vizsgálja, hogy a MOL-ban 21,2 százalékos tulajdonrészt szerző orosz Surgutneftegaz a törvényeknek megfelelően járt-e el, amikor az osztrák OMV-től váratlanul megvásárolta a részvénycsomagot – tudta meg a zoom.hu. A MOL igazgatósága a két hét múlva esedékes közgyűlésen az eddig ismeretlen orosz céggel szembeni védekezésül a társaság alapszabályának módosítására készül. Tovább »