Több mint száz év Szeged fölött

2017. április 30., vasárnap · Egy hozzászólás

li2_repulonap_szeged2_gs

A szegedi aviatika egyidős a magyarral, múltja a XVIII. század végéig nyúlik vissza. A reptér 102 éve működik, de kezdetben katonai és nem sportcélokat szolgált. Napjainkig követtük végig a város Ikaroszainak történetét. Tovább »

Laurinyecz Sándor: Csapat nélkül nincs eredmény + HANG

2010. augusztus 1., vasárnap · Hozzászólok

wgc2010_laurinyecz_it (2) Laurinyecz Sándor a magyar vitorlázórepülő válogatott versenyzője, aki Gulyás György és Tamás Ferenc mellett a 15 méteres géposztályban vesz részt a vb-n. Békéscsabán egy nagy hagyományokkal rendelkező repülősklubban versenyez és oktat, immár 35 éve. Pilóta-pályafutásáról, eredményeiről és a vitorlázórepülés nehézségeiről beszélgettünk.
Tovább »

Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK

2010. július 27., kedd · Hozzászólok

wgc2010_03_it (19) A tegnapi tétlen nap után a mai időjárási helyzet sem ígért semmi jót a pilótáknak. A 800 méteres felhőalap és a kijelölt pálya egyes részein az eső tette bizonytalanná a repülést. Egész délelőtt izgalommal leste mindenki az eget, valamennyi monitoron a meteorológiai előrejelzéseket nézték a versenyzők. A szervezők a reggeli eligazításon meghirdették a rajtrácsot, vagyis egyetlen kategóriát sem töröltek, délre már szinte valamennyi gép rajtra készen felsorakozott.
Tovább »

Törölték a vitorlázórepülő-vb első napját

2010. július 26., hétfő · Egy hozzászólás

A tegnapi esőzés miatt a repülőtér teljesen felázott, és a felhőalap is igen alacsony maradt. A versenybíróság ezért ma délután nem sokkal délután három óra előtt úgy döntött, hogy a vb első hivatalos napját törlik.
Tovább »

Megnyitották a 31. Vitorlázórepülő Világbajnokságot + FOTÓK

2010. július 25., vasárnap · Hozzászólok

34 ország pilótái Szegeden

vitorlazo_vb_it (12) Borús időben, de annál vidámabb hangulatban vonultak fel a szegedi Vitorlázórepülő Világbajnokság résztvevői és kísérőik a Kárász utcán, hogy a Városháza előtt ünnepélyes keretek közt hivatalosan is kezdetét vegye a verseny.
Tovább »

Tamás Ferenc: a hazai pálya előnye mindig csak három napig tart + HANG, FOTÓK

2010. július 25., vasárnap · 12 hozzászólás

tamas_ferenc_it_02 A 35 éves, makói születésű, de Szolnokon élő, hivatásos helikopter másodpilóta Tamás Ferenc, húsz éve kezdett el repülni a Szegedi Repülő Egyesületben, és ebből az utóbbi nyolc évet a válogatott tagjaként töltötte. A kétszeres nemzeti bajnok, a korábbi Európa Bajnokságokon napi győzelmeket tudhat magáénak, ezért a magyar rendezésű világversenynek kettős érzéssel vág neki. Egyrészt házigazdaként egy nagyon jó szervezést szeretnének felmutatni, másrészt pedig a magyar csapatot az élcsoportba, az első harmadba várja.
Tovább »

Start! Vasárnap rajtol a 31. Vitorlázórepülő Világbajnokság + VIDEÓ, PANORÁMA

2010. július 22., csütörtök · Egy hozzászólás

Grippen vadászgépek a szombati megnyitón

wgc2010_it_000 Szegeden mérik össze tudásukat a világ legjobb vitorlázórepülői a július 25. és augusztus 7. között megrendezendő 31. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokságon. Ezzel az eseménnyel a Magyar Vitorlázó Szövetség az eddigi legnagyobb és leginteraktívabb vb rendezését valósította meg, melyet a Malév szakmai fővédnökként támogat, sőt a légitársaság pilótája, Gulyás György a 15 méteres géposztályban világbajnoki címének megvédésre készül.
Tovább »

Vitorlázórepülő-vb: Gulyás György címvédésre készül

2010. június 29., kedd · Hozzászólok

gulyas_gyorgy Nem egészen egy hónap múlva kezdődik Szegeden a XXXI. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokság. Sorozatunkban bemutatjuk a magyar válogatott tagjait. A sort Gulyás György nyitja, hiszen ő az aktuális világbajnok és 2008 óta a világranglista vezetője.
Tovább »

Július végétől vitorlázórepülő-vb Szegeden

2010. április 7., szerda · Hozzászólok

vitorlazo_it_01 Szegeden rendezik július végén és augusztus elején a férfiak vitorlázórepülő világbajnokságát. Soha annyian nem nevezetek vb-re, mint az ideire. A versenyen indul a világbajnoki címvédő, a világranglista-vezető Gulyás György is.
Tovább »