Több mint száz év Szeged fölött

2017. április 30., vasárnap · Egy hozzászólás

li2_repulonap_szeged2_gs

A szegedi aviatika egyidős a magyarral, múltja a XVIII. század végéig nyúlik vissza. A reptér 102 éve működik, de kezdetben katonai és nem sportcélokat szolgált. Napjainkig követtük végig a város Ikaroszainak történetét. Tovább »

Laurinyecz Sándor: Csapat nélkül nincs eredmény + HANG

2010. augusztus 1., vasárnap · Hozzászólok

wgc2010_laurinyecz_it (2) Laurinyecz Sándor a magyar vitorlázórepülő válogatott versenyzője, aki Gulyás György és Tamás Ferenc mellett a 15 méteres géposztályban vesz részt a vb-n. Békéscsabán egy nagy hagyományokkal rendelkező repülősklubban versenyez és oktat, immár 35 éve. Pilóta-pályafutásáról, eredményeiről és a vitorlázórepülés nehézségeiről beszélgettünk.
Tovább »

Vitorlázórepülő-vb: jól szerepelnek a magyarok + HANG

2010. augusztus 1., vasárnap · Hozzászólok

A csapatok segítik a kamionsofőrt és családját

wgc2010_0731_it (11) A 31. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokság csütörtök óta nem lehet ugyanaz, mint előtte volt. Hiába jött el 33 ország 147 kiváló pilótája, a tragikus baleset sajnos más irányba vitte el a közvéleményt.
Tovább »

Vitorlázó-vb: gyűjtés és pénteki eredmények (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2010. július 30., péntek · 2 hozzászólás

vitorlazo_vb_0730_it (29) Csütörtökön, a kora esti órákban egy 15 méteres kategóriában versenyző ausztrál pilóta gépe és egy kamion összeütközött a Bajai úton. A kamionsofőr súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a mai információnk szerint, hála a Traumatológiai Klinika munkatársainak, a közvetlen életveszélyen túl van, és az állapota stabil.
Tovább »

Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK

2010. július 27., kedd · Hozzászólok

wgc2010_03_it (19) A tegnapi tétlen nap után a mai időjárási helyzet sem ígért semmi jót a pilótáknak. A 800 méteres felhőalap és a kijelölt pálya egyes részein az eső tette bizonytalanná a repülést. Egész délelőtt izgalommal leste mindenki az eget, valamennyi monitoron a meteorológiai előrejelzéseket nézték a versenyzők. A szervezők a reggeli eligazításon meghirdették a rajtrácsot, vagyis egyetlen kategóriát sem töröltek, délre már szinte valamennyi gép rajtra készen felsorakozott.
Tovább »

Törölték a vitorlázórepülő-vb első napját

2010. július 26., hétfő · Egy hozzászólás

A tegnapi esőzés miatt a repülőtér teljesen felázott, és a felhőalap is igen alacsony maradt. A versenybíróság ezért ma délután nem sokkal délután három óra előtt úgy döntött, hogy a vb első hivatalos napját törlik.
Tovább »

Megnyitották a 31. Vitorlázórepülő Világbajnokságot + FOTÓK

2010. július 25., vasárnap · Hozzászólok

34 ország pilótái Szegeden

vitorlazo_vb_it (12) Borús időben, de annál vidámabb hangulatban vonultak fel a szegedi Vitorlázórepülő Világbajnokság résztvevői és kísérőik a Kárász utcán, hogy a Városháza előtt ünnepélyes keretek közt hivatalosan is kezdetét vegye a verseny.
Tovább »

Vitorlázórepülő Világbajnokság: esélylatolgatás a földön + HANG, VIDEÓ

2010. július 23., péntek · Hozzászólok

vitorlazo_vb_it (09) A sportolók és kísérőik szombati zenés felvonulásával, és a Széchenyi téri ünnepélyes megnyitóval holnap hivatalosan is megkezdődik a Vitorlázórepülő Világbajnokság. A versenyzők már közel egy hete a város vendégei. A mindennapos előkészületek és gyakorló repülések közti szünetben kerestük fel a szegedi repülőteret, és az esélyekről, valamint a repülésről kérdeztük őket.
Tovább »

A légi rendészek nem tapasztaltak hiányosságokat ellenőrzésük során

2010. július 17., szombat · Hozzászólok

legi_it Nem tapasztaltak hiányosságot a légi rendészek, és kiemelkedő szabálysértésre sem volt példa a péntek-szombati ellenőrzés során a Balatonnál, valamint Jakabszálláson és Szegeden – mondta Kovács Bettina, a Készenléti Rendőrség sajtóreferense szombaton az MTI-nek.
Tovább »

Július végétől vitorlázórepülő-vb Szegeden

2010. április 7., szerda · Hozzászólok

vitorlazo_it_01 Szegeden rendezik július végén és augusztus elején a férfiak vitorlázórepülő világbajnokságát. Soha annyian nem nevezetek vb-re, mint az ideire. A versenyen indul a világbajnoki címvédő, a világranglista-vezető Gulyás György is.
Tovább »