Felületek, színek, karakterek – Vinkó Leó festményei

2015. április 24., péntek · Hozzászólok

A Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban rendezvénysorozat tavaszi programjában Vinkó Leó szegedi festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasótermében. A tárlat megnyitója április 30-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik. Közreműködik Varga Levente gitárművész. Tovább »

Festő születik – Vinkó Leót már Londonban is szeretik

2012. szeptember 23., vasárnap · Hozzászólok

Hatévesen kezdett rajzolni – igazi őstehetség, mégis – hála Istennek – hiányzik belőle a művészeknél olykor megfigyelhető önhittség. Vinkó Leó fiatal festőművész-tehetség egyik képét már a Reök nyári tárlatán is láthattuk, most legutóbbi, londoni sikeréről is mesélt.
Tovább »

Ösztönből fest – angol gyűjtő vette meg a szegedi Vinkó Leó képeit

2012. szeptember 19., szerda · Hozzászólok

A Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden sorozata szeptember 20-án Vinkó Leó fiatal festőművésszel, az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány pártfogoltjával folytatódik 17 órától a Somogyi-könyvtár klubtermében. A fiatal művész két festményét nemrég egy angol gyűjtő megvásárolta – friss külföldi sikeréről is beszámol a beszélgetésben.
Tovább »

Vinkó Leó tárlatával búcsúzik a „tehetségparádé”

2012. május 28., hétfő · Hozzászólok

Május 24-én Gyerekkor címmel nyílt meg Vinkó Leó festőművész, Tehetségpont-tag kiállítása, mely időben az utolsó a Somogyi-könyvtár és az SZTE Tehetségpont az Egyetemi Tavasz keretében megvalósuló májusi négyhetes tárlatsorozatában. A bibliotéka jóvoltából a fiatal festő képeit három héten át láthatják az érdeklődők.
Tovább »