Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Nyomtávhibákat javítanak a Széchenyi térnél + FOTÓK

2012. augusztus 1., szerda · 8 hozzászólás

Kedden este munkások sürgölődtek a Széchenyi téren a villamossíneknél. Mint megtudtuk, a nyomtávhibákat korrigálják a tömegközlekedés szempontjából kevésbé forgalmas időszakban.
Tovább »

2013-ra felszabadulhat a szegedi belváros

2011. december 1., csütörtök · 21 hozzászólás

December közepén szűnhet meg a vágányzár az 1-es villamosvonalán – nyilatkozta lapunknak Pacza József. A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjével arról is beszélgettünk, hogy jövőre milyen projektek lebonyolításában működnek közre.
Tovább »

Újrabontva – szétcsúszott sínek az Indóház téren + FOTÓK

2011. október 26., szerda · 29 hozzászólás

Az 1-es villamosvonal Indóház téri felújításánál szétcsúsztak a lefektetett, lebetonozott sínek a Gőz utca felőli villamosfordulónál, így a síntáv eltér a tervezettől, nem tud rajta villamos közlekedni, ezért újra kell bontani a betont, hogy kijavítsák a problémát.
Tovább »

Vélemény: A nem fesztiválozók védelmében

2011. szeptember 5., hétfő · 15 hozzászólás

„Ne értsenek félre, semmi bajom azzal, hogy Szeged fesztiválvárosi rangra tör. Kétségtelen, hogy turistaként érdemes Szegedre látogatni, nem egy vagy két napig, akár egy hétig is jól érezheti itt magát az idegen. Ha esik, ha fúj, bizony itt majdhogynem egész évben áll a bál (akarom mondani a bódéváros) valamelyik parkunkban, közterünkön.”

Tovább »

Változás a Híd utca–Kelemen utca csomópontban

2011. augusztus 22., hétfő · Hozzászólok

Augusztus 24-én, szerdán változik a félpályás forgalomterelés rendje a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. Az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója a nagyposta felőli oldalon folytatódik, míg a forgalom a Kelemen utca felőli oldalon haladhat.
Tovább »

A szegedi árok – villamos-felújítás és közműcserék a belvárosban + FOTÓK

2011. augusztus 9., kedd · 37 hozzászólás

1_es_felujitas_all_it (16) Ugyan még messze van a novemberi határidő, azonban a szegediek türelmét egyre inkább próbára teszi a belváros állapota. Több, a környéken rendszeresen járó olvasónk jelezte, nemhogy gépeket, de még embert is csak elvétve látni a munkaterületen. Az egymásra „torlódott” felbontások pedig szinte megbénítják a közlekedőket.
Tovább »

Helyszíni szemle a 3-as vonalán + FOTÓK

2011. január 12., szerda · 27 hozzászólás

3as_villamos_2011_it (03) A város hivatalos weboldalán egy január 8-i cikkben azt olvashattuk, hogy legkésőbb csütörtökig elindul a 3-as villamos a felújított vonalon. Kimentünk a helyszínre, és azt tapasztaltuk, hogy a Textilgyári úti fordulóban még kisebb betonozási munkák is folynak, sőt, információink szerint arrébb kellett tenni néhány oszlopot, mert a kanyarodó villamos nem fért el tőlük. A módosított szerződés szerint a vágányzárat 2010. november 2-án kellett volna feloldani.
Tovább »

NFÜ-vizsgálat alatt a szegedi trolibuszbeszerzés

2011. január 10., hétfő · 19 hozzászólás

A villamosprojekthez kapcsolódó trolibuszbeszerzéseknél bukkant kartellgyanús ügyekre Gyimesi László, a Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság fideszes elnöke, ezért még pénteken kezdeményezte a testület hétfő délelőtti rendkívüli ülését, melyen döntés született arról, hogy tételes célvizsgálat alá vetik a tendert, mellyel kapcsolatban már az NFÜ is vizsgálatot folytat. Tovább »

Kartellgyanú a szegedi trolibeszerzéseknél (FRISSÍTVE)

2011. január 7., péntek · 119 hozzászólás

trolinap_it_02 Rendkívüli sajtótájékoztatóval nyitotta az évet Gyimesi László, a Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság fideszes elnöke pénteken. A politikus a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) trolibeszerzéseinél bukkant ajánlattevő cégek közötti összefonódásokra. Gyimesi szerint a versenypozíciók befolyásolására alkalmas cégjogi tranzakciók történtek.
Tovább »

Méregdrága trolibuszbeszerzés Szegeden

2010. december 16., csütörtök · 46 hozzászólás

8-as_troli_it (5) Eredmény született a szegedi elektromos közlekedési nagyprojekt során a forgalomba állítani tervezett alacsonypadlós csuklós trolibuszok beszerzésnél, melyekkel a 10-es buszt kiváltani szánt 10-es trolibuszvonalat tervezik kiszolgálni.
Tovább »

Fidesz: csak papíron van rendben a villamosberuházás

2010. szeptember 24., péntek · 27 hozzászólás

villamos_epites_10 A szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojekt kapcsán befejeződött uniós ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatón arról számolt be Nagy Sándor alpolgármester és Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus projektigazgatója, hogy mindent rendben találtak a vizsgálatokkor. „Az öndicsőítő sajtótájékoztatók helyett talán azt kellene megmagyarázniuk az illetékeseknek, hogy eddig miért nem sikerült egyetlen szakaszt sem határidőre befejeztetni a kivitelezőkkel” – reagált portálunknak Hüvös László, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője.
Tovább »

Munkalesen a 2-esen

2010. szeptember 21., kedd · 31 hozzászólás

Avagy beéri-e a 4-es metrót a szegedi villamos?

villamos_epites_02 A SZEGEDma.hu „munkaügyi felügyelete” kedd reggel végiglátogatta az elektromos tömegközlekedési nagyprojekt munkaterületét, a 2-es és a 3-as villamosvonalon folyó építkezést, illetve megtekintette az 1-es teljes szakaszát is, aminek a hivatalos és végleges használatbavétele november 9-e lenne. Megszámoltuk azt is, hogy hányan dolgoznak az összességében mintegy 10 kilométeres szakaszon.
Tovább »

A szegedi villamosprojekten mosolyog az ország? + FOTÓK

2010. szeptember 20., hétfő · 54 hozzászólás

Vasárnaptól járna már a kettes villamos, ha lenne hol…

2es_villamos_atado_it (3) Szombaton lejárt a 2-es villamos átadására szabott póthatáridő, ezért a vasárnap reggeli üzemkezdéskor a Rókusi körúton villamosnak kellett volna járnia. Azonban erről a Vértói úti kereszteződésben „dolgozó” alvállalkozó munkásai mit sem tudtak, békésen beszélgettek, cigarettáztak. Úgy néz ki, tovább folytatódik a villamosprojekt kálváriája: ismét több hónapos csúszás várható – és jön a tél…
Tovább »

Szegedi közgyűlés: Csúszásokról és csúsztatásokról

2010. május 7., péntek · 71 hozzászólás

kozgyules13_gs Valamennyi városházi előterjesztést átment a pénteki közgyűlési ülésen, így – bár a Fidesz és a KDNP nem szavazta meg – a testület elfogadta a 2009. évi zárszámadást, az 1-es villamos beruházásának csúszásáról szóló beszámolót, s átütemezte az 1-es belvárosi szakaszának rekonstrukcióját 2011 második félévére. Egyhangúlag döntöttek arról, hogy 740 milliós kötbérigénnyel lép föl a város a kivitelező konzorcium felé. A Fidesz-KDNP indítványát viszont lesöpörték, így az SZKT gazdálkodását nem világítja át külön vizsgálóbizottság. A domainnevekről szóló rendelettervezetét viszont az ellenzék tiltakozására visszavonta Botka László. Tovább »