Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

A Magyar Érdemrend középkeresztjét vehette át a szegedi kutató

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

vl_03_il

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Vígh László Széchenyi-díjas kutatóvegyész, biokémikusnak.
Tovább »

A Bolyai-ösztöndíjasok értékteremtő közösség

2014. november 21., péntek · Hozzászólok

bolyai_klub01_KFA kutatóhelyek és a szegediek találkozásának színtere a Szegedi Akadémiai Bizottság. Fontos, hogy a tehetséges kutatók ne csak a szakmával, hanem a civilekkel is megosszák tudásukat – erre épült a Bolyai Klub pénteki tudományos ülése.
Tovább »

Vígh László akadémikus és a stresszfehérjék

2013. január 20., vasárnap · 2 hozzászólás

Vígh László címzetes egyetemi tanár, akadémikus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémiai Intézetének kutató professzora az elmúlt év végén Gábor Dénes-díjban részesült egy olyan felfedezésért, amely a ’90-es évek elején világszenzációnak számított.
Tovább »

Négy plusz egyes könyv-örökbefogadás a Somogyiban

2011. május 7., szombat · Hozzászólok

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is a Somogyi-könyvtár gyűjteményi állományában lévő könyveiből fogadhattak örökbe a Szegedért Alapítvány díjazottjai. A péntek délutáni esemény különlegességét adta, hogy a fődíj készítője, Lapis András is az örökbefogadók közé léphetett.
Tovább »

Dékány Imre lett a SZAB új elnöke

2008. november 2., vasárnap · Hozzászólok

Új elnököt választottak október 29-én az MTA Szegedi Területi Bizottság (SZAB) tagjai a 2008-2011. évi akadémiai ciklusra. Tovább »