Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon

2017. június 29., csütörtök · 3 hozzászólás

egy_erintes_sajttaj001kf

Az önkormányzat az egyik bankkártya-kibocsájtóval kampányba kezd az e-fizetés népszerűsítésére. Az eddigi szolgáltatások bővülnek, így érintőkártyás fizetés bevezetését tervezik a tömegközlekedési eszközökön. A tervek szerint november végétől lehet használni a járműveken a rendszert. Tovább »

Újra kell gondolni Szeged közlekedését

2016. szeptember 21., szerda · 10 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

A városfejlesztésről, a harmadik hídról, a közlekedési koncepciókról is beszélni fog Schulcz Péter építész következő előadásán. A megyei építészkamara elnöke még egy negyedik, gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott hidat sem látna kihasználatlannak. Tovább »

Nagy Sándor: Nem volt nagy, szimbolikus multi beruházás Szegeden

2016. július 4., hétfő · 47 hozzászólás

eli29kf

A városfejlesztési alpolgármester az SZTE Gazdaságtudományi Karán beszélt Szeged gazdaságáról, gazdasági kilátásairól. Ugyan igazán nagy multinacionális beruházás nem volt, de „szerves fejlődés” van. Nem minden tervük jött be, de középtávon bíznak az eredményekben. Tovább »

Nógrádi Zoltán: Egy város nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődése illúzió!

2015. december 31., csütörtök · 2 hozzászólás

morahalom_25_mj 100

Fejlesztésekben, nagyberuházásokban idén is roppant gazdag éven van túl Mórahalom. A homokháti kisváros az elkerülő út átadásával, az új szálloda megépítésével és az ipari park bővítésével még élhetőbb lett, amit nemcsak a turisták, de az itt élők is örömmel fogadtak. A településnek ugyanakkor egy nem várt válsághelyzettel, az illegális migrációval is szembe kellett néznie, de sikerrel vette ezt az akadályt is. Évértékelő interjú Mórahalom polgármesterével, Nógrádi Zoltánnal. Tovább »

B. Nagy László: Beszélnünk, tennünk kell Szegedért, de ilyen hozzáállással nehéz

2015. december 16., szerda · 6 hozzászólás

bnagy001kf

Szeged nem vonzó a befektetők körében B. Nagy László szerint, ezt jelzik a nyomott ingatlanárak is. Csongrád megye fejlesztési biztosa a SZEGEDma.hu-nak úgy értékelte, a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban sem számíthat csodára a város, a hosszú távú kilábalás érdekében már az is nagy eredmény lenne, ha a tapasztalható negatív folyamat megállna, és nem gerjesztené önmagát tovább. Tovább »

Nagy Sándor: Szeged a minőségi munkahelyek teremtésére koncentrál

2015. december 14., hétfő · 40 hozzászólás

nagy_sandor08kf

Szeged népszerű a magyar városok között Nagy Sándor szerint, amihez hozzájárul a képzett munkaerő és a magas színvonalú városi szolgáltatások rendszere is. A városfejlesztési alpolgármester úgy értékelte, az ELI önmagában nem csodafegyver, az üzleti szolgáltató központok kialakításában és az IT-szektorban viszont komoly lehetőségeket lát. Tovább »

Orbán Viktor: a helyiek dönthetnek a fejlesztési források elosztásáról

2015. április 13., hétfő · Egy hozzászólás

A kormány által meghirdetett “modern városok” program célja, hogy a következő években a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Eger Televíziónak adott, hétfőn sugárzott interjúban. Tovább »

Fidesz-L.É.T.: a szegediek érdekképviselete helyett politikai csatározásokat vetít előre a költségvetés

2015. február 12., csütörtök · 4 hozzászólás

fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi érdekek képviselete helyett pártpolitikai színezetű belharcot ígér Szeged 2015-ös költségvetése. A szegedi Fidesz-L.É.T. frakció támogatja a KDNP-s módosítókat a munkahelyteremtésre, egyházi épületek rekonstrukciójára és az út- és járdafelújításokra fordított alap megnöveléséről. Tovább »

Következő oldal »