Már 90 ezren látogatták meg a Pompeji-kiállítást – Valentin-napon ünnepel a múzeum

2017. február 13., hétfő · Hozzászólok

Pompeji_09

Már 90 ezren látták a szegedi Pompeji-kiállítást: a Móra Ferenc Múzeum tárlata komoly sikernek örvend 2017-ben is. A kerek számot Valentin-napon ünnepli meg az intézmény: február 14-én a szerelmes párok kedvezménnyel nézhetik meg a kiállítást. Tovább »

Valentin-nap – Változatlanul a desszert és a virág a legnépszerűbb

2017. február 12., vasárnap · Hozzászólok

rozsa_virag_szerelem_valentin

Változatlanul a desszert és virág a legnépszerűbb Valentin-napon, de az átlagosnál több fogy italokból és a szíves díszítésű ajándékokból; az ünnephez kapcsolódó termékek forgalma többszörösére nő február 14-e közeledtével az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint. Tovább »

Szerelmesek Ölelése vasárnap a REÖK előtt

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

rozsa_virag_szerelem_valentin

Piros lufin szállhatnak az érzelmes lelkek vágyai az égbe vasárnap a REÖK-palota előtt. Az év legromantikusabb napját így ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok. Aki kedvesének tökéletes meglepetést szeretne ajándékozni, annak pedig már csak pár nap áll rendelkezésére. Tovább »

Szerelmesek vérnyomását mérték a Mórában + FOTÓK

2013. február 14., csütörtök · Hozzászólok

Ha a szerelmesek egymásra néznek, megfogják egymás kezét, ez növeli a vérnyomásukat – derült ki a Móra-múzeum Szívdobbanás című tárlatán, ahol a szerelmesek napján párok közreműködésével végeztek különleges kísérletet.
Tovább »

Szerelmet hoz Valentin-nap a közösségi oldalakon

2013. február 14., csütörtök · 4 hozzászólás

A közösségi oldalakat is elárasztják a szívecskék és rózsaszín ködben úszik minden Valentin-napon, rengeteg hirdetés és applikáció fogadja a felhasználókat. Egy friss felmérés rámutat, február 14-én 200 százalékkal többen váltanak „kapcsolatban” státuszra, mint más napokon.
Tovább »

Valentin napi musicalvarázs Hódmezővásárhelyen

2013. február 13., szerda · Egy hozzászólás

A népszerű színész-énekes házaspár, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt kedvenc musicalslágereiből összeállított Valentin napi csokorral kedveskedik a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönségének február 14-én, csütörtökön este 7 órától. Az esten duettek és szólók hangzanak fel, a zenei aláfestést Bársony Bálint és zenekara adja, akik meglepetéssel is készülnek…
Tovább »

Az adóellenőrök is Valentin-napoztak

2012. február 17., péntek · Egy hozzászólás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi régiójának revizorai az elmúlt napokban megyei hirdetőújságokban leltek rá több, a Valentin-naphoz köthető hirdetésre. Ezek közül az egyik esetben egy karikaturista ajánlata keltette fel az adóellenőrök érdeklődését, akivel fel is vették a kapcsolatot a hirdetésben szereplő e-mail címen keresztül.
Tovább »

Medveölelés Valentin-napra a TIK-ben + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 14., kedd · 5 hozzászólás

Alternatív Valentin-napra várták a fiatalokat kedden a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársai, hogy a szeretet fontosságát hangsúlyozzák. A TIK-ben tartott rendezvényen üzenőfalra írhattunk, ajándéktárgyakat készíthettünk, és egy életnagyságú medvét is megölelhettünk.
Tovább »

Utazás: Valentin-nap Prágában

2010. január 31., vasárnap · 7 hozzászólás

valentin nap Mallorca, Rodosz vagy Valentin-nap Prágában. Nézzünk például Lili bárónét Békéscsabán vagy Kecskeméten, vegyünk már most jegyet a SZIN-re, és most akciósan válthatunk jegyet a Lufthansa tengerentúli járataira – mindezt együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlatainak jóvoltából.
Tovább »

Szent Bálint, avagy Valentin?

2009. február 14., szombat · 2 hozzászólás

Valentin-nap… Ki virágért rohan, hogy kedvesét köszöntse; ki bosszankodva csóválja a fejét: már megint egy ünnep, megint valami divat. Sokan talán nem is tudják, hogy a profán hagyomány mögött a szerelmesek védőszentjének, Szent Bálintnak, latinul Valentinusnak a napja rejtőzik. A kérdés már csak az, melyik Szent Bálinté…? Tovább »

Hétvége: szombaton Bálint-/ Valentin-nap

2009. február 13., péntek · Hozzászólok

Eseménydús hétvége ígérkezik, bőven akad kulturális és művészeti program, és a szombati Bálint-/ Valentin-napot is megünnepelhetik, kit ahogy illet. A színházban ismét láthatjuk a Diótörőt és Fekete Gizi önálló estjét, a Találkozást. A Gólyakalifa bemutatójára várják a kis és nagy nézőket a bábszínházba, és lesz magyar nóta az IH-ban – ahogy Önök kérték. Szobrászatról, grafikáról, az alkotóművészről szól a Reök könyvbemutatója, és fél áron iratkozhatnak be a Somogyi-könyvtárba Bálint és Valentin napján a kettesben érkező látogatók. A Millenniumi Kávéházban megismerkedhetünk a nyolcvanas évek Mexikójával, és ne feledjék: szombaton látható utoljára a Reneszánsz Panoptikum a könyvtárban. Az Alsóvárosi Kultúrházban bált rendeznek a Szegedi Egyetemi Lelkészség szervezésben, a Nemzetiségek Házában konferencia lesz a málenkij robotról. Aki arra készül, hogy „beköttesse a fejét” (és a szemét), menjen el a IV. Menyegző Esküvői Kiállításra ihletet meríteni, aki pedig nem hiszi, hogy jó lehet víz alatt csókolózni, azt várják a Valentin-napi úszó- és egészségnapra. Egész nap jó mozik lesznek, és ha van még, aki nem fáradt el, Bajusz-partira mehet a Grand Caféba, illetve még vagy fél tucat buliba szombat este. Tovább »

IV. Menyegző Esküvői Kiállítás: Vőlegénymegőrző, sör és póker

2009. február 10., kedd · Egy hozzászólás

Idén stílusosan Valentin-napra, február 14-ére és 15-ére időzítették a szervezők a IV. Menyegző Esküvői Kiállítást a Mars téren. A rendezvény az egykori kelengye kiállítást kívánja feleleveníteni és egy kicsit annak a helyébe is lépni. Tovább »