A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

2017. október 15., vasárnap · Egy hozzászólás

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a visegrádi négyek (V4 – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) talán soha nem voltak ilyen egységesek abban, hogy közösen lépjenek fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció. Tovább »

Kétnapos tanácskozást tartanak a V4 államfők

2017. október 13., péntek · Egy hozzászólás

Kétnapos tanácskozást tartanak mától a visegrádi országok (V4) államfői Szekszárdon, a csúcstalálkozó résztvevői a biztonságpolitikával, a körforgásos gazdasággal és az információs technológiával kapcsolatos együttműködés lehetőségeiről tárgyalnak. Tovább »

Szijjártó: az EU-nak be kell látnia, hogy az illegális migráció veszélyes

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Uniónak (EU) be kell látnia, hogy az illegális bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóta veszélyes és ellentétes az európai érdekekkel. Tovább »

Magyar nagykövetek: egységesek a visegrádi országok

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

A visegrádi országok, vagyis Magyarország mellett Lengyelország, Szlovákia és Csehország továbbra is egységesen lépnek fel az illegális bevándorlással, valamint a kényszerbetelepítéssel szemben – mondták a V4-ek országaiban dolgozó magyar nagykövetek az M1 aktuális csatorna Híradójában. Tovább »

A Nyugaton dolgozó keletiek fokozatosan visszatérnek hazájukba

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Az 1989-es rendszerváltás után a Kelet- és Közép-Európából Nyugat-Európába irányuló migráció már elérte a csúcsot, s ezért várható, hogy a közeljövőben megkezdődhet a Nyugaton dolgozó keletiek visszatérése hazájukba – állapítja meg legfrissebb tanulmányában a Colliers International tanácsadó társaság. Tovább »

B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

2017. július 24., hétfő · 16 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

A V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak – mondta el portálunknak B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve. Tovább »

Orbán: közös munkacsoport áll fel a terrorizmus elleni küzdelemben

2017. július 19., szerda · Egy hozzászólás

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor; FICO, Robert; SOBOTKA, Bohuslav; SZYDLO, Beata

Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a V4 országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően. Tovább »

Fazekas Sándor: erős, a gazdákat támogató közös agrárpolitikára van szükség

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

A négy visegrádi ország, továbbá Észtország, Lettország és Litvánia nyilatkozatot fogadott el, amelyben leszögezték, hogy az Európai Unió költségvetéséből származó, megfelelő pénzügyi forrásokra épülő, erős, a földműveseket, gazdákat támogató közös agrárpolitikára van szükség – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva. Tovább »

Lengyel miniszter: a V4 példamutató a nyugati civilizáció védelmében

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

A visegrádi csoport (V4) példát jelent a többi európai ország számára a nyugati civilizáció erősítésében és védelmében – jelentette ki csütörtökön Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter a visegrádi országokból érkezett partnereivel közösen megtartott sajtóértekezleten, Varsóban. Tovább »

Orbán Viktor közép-európai külügyi vezetőkkel tárgyalt

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

WASZCZYKOWSKI, Witold; LAJCÁK, Miroslav; PEJCINOVIC BURIC, Marija; Szijjártó Péter; Orbán Viktor; ERJAVEC, Karl

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta a visegrádi csoport (V4) magyar elnöksége első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Tovább »

Orbán: Soros tervét hajtják végre Brüsszelben (FRISSÍTVE)

2017. július 7., péntek · 3 hozzászólás

Orbán Viktor

Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, és helyes, ha a magyarok tudnak erről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a jelenleg zajló kormányzati plakátkampányról szólva pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Orbán: a V4-ek elismerik az egyiptomi elnök stabilizáló munkáját

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

SZÍSZI, Abdel-Fattáh esz-; Orbán Viktor; SOBOTKA, Bohuslav; FICO, Robert; SZYDLO, Beata

A visegrádi négyek (V4) kifejezték elismerésüket és megbecsülésüket Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a V4-kormányfők és az egyiptomi elnök keddi budapesti csúcstalálkozóját követő sajtónyilatkozatában. Tovább »

Ujhelyi: erős Európa nélkül nincsenek erős visegrádi országok sem

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Fontos pillére lehetne az átalakuló Európai Uniónak a visegrádi országok szövetsége, de csak akkor, ha a szándékok nem a közösség szétverésére, hanem az unió józan és bölcs megerősítésére irányulnak – hangsúlyozta hétfői közleményében Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő. Tovább »

Varga Mihály: erősítenék a visegrádi országok és a közép-ázsiai térség együttműködését

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

Magyarország nemcsak nemzeti, hanem a visegrádi országok (V4) szintjén is erősítené a közép-ázsiai térséggel meglévő kapcsolatokat, ezért V4-Közép-Ázsia együttműködési platform kialakítását kezdeményezi – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter magyar újságíróknak vasárnap Asztanában, kazahsztáni látogatásának utolsó napján, miután megbeszélést folyatott Kajrat Abdrakhmanov kazah külügyminiszterrel. Tovább »

Szijjártó: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A manchesteri támadás után világos: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az észak-lengyelországi Sopotban, a visegrádi négyek (V4), valamint a balti és az észak-európai országok külügyminiszteri találkozóján. Tovább »

Horvát államfő: Zágráb érdekelt a visegrádi négyekkel való együttműködésben

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Horvátország érdekelt a visegrádi négyekkel való (V4) együttműködésben – jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő kedden Zágrábban, Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Tovább »

A V4 őszintébb hangot ad az EU-nak + FOTÓK

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

visegradi_egyuttmukodes_kerekasztal001kf

A visegrádi együttműködésről tartottak konferenciát Szegeden. Trócsányi igazságügyi miniszter szerint a föderatív Európa helyet olyan EU kell, ahol a kis nemzetek is megtalálják számításaikat, nem nyomják el őket. A kerekasztal-beszélgetés magyar, cseh és lengyel résztvevője szerint a közös múlt és kultúra összeköti a négy közép-európai nemzetet, együttműködésük pedig az uniót is erősíti. Tovább »

Kövér László: a lengyel-magyar barátság példa lehet az európai országok számára

2016. november 13., vasárnap · Hozzászólok

Kövér László

A lengyel-magyar barátság példa lehet az európai országok számára, de különösen a kelet- és közép-európai országoknak – mondta az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Áder: napjaink legfontosabb kérdése a biztonság

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

DUDA, Andrzej; KISKA, Andrej; Áder János; ZEMAN, Milos

A biztonság kérdésében a visegrádi országoknak a következő években ugyanolyan következetességre lesz szükségük, mint amilyennel korábban a szabadságukért harcoltak – nyilatkozta Áder János köztársasági elnök szombaton a délkelet-lengyelországi Rzeszówban, a V4-ek államfőinek csúcsértekezlete után. Tovább »

Nézőpont Intézet: nem szabad hígítani a visegrádi négyek rendszerét

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

Nem szabad hígítani a visegrádi négyek (V4) rendszerét, ugyanakkor arra van szükség, hogy kétoldalú együttműködés keretében más államokat is bevonjanak – mondta az Ausztria belépésével kapcsolatos felvetésről az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában a Nézőpont Intézet elemzője. Tovább »

A V4-ek közül Szlovákia költ a legtöbbet egészségügyre, de ott a legalacsonyabb a várható élettartam

2016. július 27., szerda · Hozzászólok

Bár a visegrádi négyek (V4) országai közül Szlovákia fordítja egészségügyi kiadásokra hazai össztermékének (GDP) legnagyobb hányadát, a lakosság várható élettartama ott a legalacsonyabb – derült ki a szlovákiai egészségügyi minisztérium elemzéséből. Tovább »

Jeszenszky: a V4-ek egy platformra tudnák hozni az uniós országok felét

2016. július 22., péntek · Hozzászólok

A négy visegrádi ország még kevés ahhoz, hogy változtasson az unión, de a hasonló problémákkal küzdő térségbeli országokkal, valamint az északi tagállamokkal már lenne erre esély – mondta Jeszenszky Géza volt külügyminiszter az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Tovább »

Orbán: az EU elvesztette globális szerepét

2016. július 21., csütörtök · Hozzászólok

Orbán Viktor; FICO, Robert; SOBOTKA, Bohuslav; SZYDLO, Beata

Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét – hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4) kormányfőinek csütörtökön Varsóban tartott csúcstalálkozója utáni sajtótájékoztatón. Tovább »

Lázár: a kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében

2016. február 4., csütörtök · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint a kormány folyamatosan kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében, de azt kéri, hogy ne vigyék be a politikát az iskolákba. Lázár János csütörtökön közölte az is: a kormány pénteki ülésén tárgyal a tejágazat helyzetéről.
Tovább »

Pintér Szegeden: A V4-ek rendőrei közösen segítenék Macedóniát (FRISSÍTVE)

2015. december 13., vasárnap · Hozzászólok

Pintér Sándor

A schengeni övezet megőrzésének fontosságát hangsúlyozta Milan Chovanec cseh és Pintér Sándor magyar belügyminiszter szegedi megbeszélésük után. Pintér bejelentette azt is, hogy a V4-ek közösen kívánnak rendőri segítséget nyújtani Macedóniának az illegális migráció elleni küzdelemben. Tovább »

Migrációs válság: kiálltak Magyarország mellett a visegrádi kormányfők

2015. szeptember 4., péntek · 4 hozzászólás

Orbán Viktor; KOPACZ, Ewa; SOBOTKA, Bohuslav; FICO, Robert

Kiállt Magyarország mellett a cseh, a lengyel és a szlovák kormányfő abban a közös nyilatkozatban, amelyet a négy visegrádi ország miniszterelnökének a migrációs válsággal foglalkozó pénteki rendkívüli prágai találkozóján fogadtak el.
Tovább »

Szijjártó: kiváló a visegrádi együttműködés

2015. július 6., hétfő · Hozzászólok

Szijjártó Péter; Antall József

Kiváló a visegrádi országok együttműködése, ugyanakkor természetesen vannak kérdések, amelyeket részleteiben másként látnak az országok – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a harmadik Antall József Nyári Egyetem megnyitóján, hétfőn Budapesten.
Tovább »

Orbán: Magyarország megvédi saját és ezzel Európa külső határait is az illegális bevándorlóktól

2015. június 19., péntek · 18 hozzászólás

Orbán Viktor; FICO, Robert; SOBOTKA, Bohuslav; HOLLANDE, Francois

Az illegális bevándorlás bűncselekmény, és Magyarország nem engedi meg, hogy határain bűncselekményeket kövessenek el, ezért a határait és ezzel Európa külső határait is meg fogja védeni – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken Pozsonyban a visegrádi négyek (V4) miniszterelnöki szintű tanácskozását követő sajtótájékoztatón.
Tovább »

Orbán Viktor V4-Svájc csúcstalálkozón vesz részt Pozsonyban

2014. december 8., hétfő · Hozzászólok

Az energiabiztonság, az orosz-ukrán konfliktus, a gazdasági együttműködés és versenyképesség kérdései, valamint az Európai Unió és Svájc kapcsolatai is szóba kerülnek kedden a V4 országok miniszterelnökeinek és Svájc államfőjének pozsonyi tanácskozásán, amelyen Magyarországot Orbán Viktor kormányfő képviseli – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t. Tovább »

A mi Közép-Európánk: Erős potenciál rejlik a V4-ekben + FOTÓK

2014. november 13., csütörtök · 3 hozzászólás

konferencia01_gs

“A visegrádi négyek presztízse arra is kötelezi az országokat, hogy kihasználják az együttműködésben rejlő lehetőségeket” – jelentette ki Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet A mi Közép-Európánk című konferencián a Gál Ferenc Főiskolán. Tovább »

Közös bélyeg a húszéves V4-ről

2011. február 12., szombat · Hozzászólok

A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák posta közös bélyeg kibocsátásával köszönti a Visegrádi Csoport alapításának 20. évfordulóját. A Visegrádi Csoport elnevezés az észak-magyarországi Visegrád város nevéből vezethető le – olvasható a Felvidék Ma hírportálon.
Tovább »