A fedett uszoda építőjének kell körforgalmat építenie az Etelka soron – a benzinkút sem szűnik meg (FRISSÍTVE)

2017. május 23., kedd · 8 hozzászólás

penzugyi_biz_ules07_gs

Az Etelka sori fedett uszoda parkolóját egy körforgalmon keresztül lehet majd megközelíteni, ám ennek útjában van egy benzinkút. A tulajdonossal megegyezett az önkormányzat, megveszik a telek egy részét, valamint a felépítmények és műtárgyak áthelyezésének költségeit is állja a város. A benzinkút is működhet természetesen tovább. Tovább »

Kiállítást rendeztek a szegedi fedett uszoda pályaműveiből

2016. október 17., hétfő · Egy hozzászólás

sportuszoda_kiallitas004kf

Az Etelka sorra tervezett fedett uszoda húsz különböző tervpályázatát lehet megtekinteni az Agórában rendezett kiállításon, köztük a nyertes munkát és azokat is, amelyeket megvásárolt a város. Jövő évben írják ki a kivitelezési közbeszerzését a nettó 3,5-4 milliárd forintos fedett uszodának, amely a tervek szerint 2018 végére készülhet el. Tovább »

Nemzeti sportpark program keretében épülhetnek állami pénzből szabadtéri kondigépek Szegeden

2016. augusztus 3., szerda · 2 hozzászólás

penzbizottsagi_ules03_gs

A tíz sportpark árát a sikeres pályázat esetén az állam állja, a két futókör felét kell fizetnie a városnak. A hatóság segítségével kitette az önkormányzat a lőtér korábbi bérlőjét, így megkezdődhetnek a bontási munkálatok. A képviselői keretek egy részének elköltéséről is szavaztak. Tovább »

Botka évnyitója: Jövőre kezdődik az uszodaépítés! + FOTÓK

2016. január 28., csütörtök · 58 hozzászólás

BC5K1859

Szeged idei költségvetési főösszege 35,6 milliárd forint – közölte Botka László a Közéleti Kávéház estjén, ahol elhangzott, hogy 2017 tavaszán elkezdődik a fedett uszoda építése, míg ebben az évben a tavalyi 200 millióval szemben már 300-at költenek út- ás járdaépítésekre. Ezeken felül óvodák és rendelők felújítását is tervezik, Dorozsmán például megkezdődött egy új egészségügyi centrum tervezése is. Tovább »

Fedetté válhat az újszegedi sportuszoda

2015. június 4., csütörtök · 11 hozzászólás

uszoda01_gs

Véget érhet a sátras korszak az újszegedi sportuszodában: a Szegedi Vízipóló Suli TAO pályázata után befedhetik a létesítményt, amely gépészeti felújításon is átesik, és egy 400 fős lelátó is a tervekben van. Ebben az ügyben konzultált csütörtök délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, Kiss Norbert a klub vezetésével, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével, Horváth Andrással és Joób Mártonnal, a város foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnökével. Tovább »

Lesz-e 120 millió egy új, szegedi uszoda fenntartására?

2013. december 9., hétfő · 22 hozzászólás

szedeak_sopron_agota43_gsA Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapat pénteki meccsén beszéltünk a névadó szponzorral a támogatási rendszerről, az egyetem rektorával pedig az uszodaépítésről. Tovább »

Állóvízben a szegedi uszodaberuházás

2013. augusztus 8., csütörtök · 26 hozzászólás

karolyfalvi_uszoda02_gsBár korábban voltak tervek felújításra, sőt új létesítményre is, az uszodakérdésben Szegeden nincs előrelépés – a jelenlegi helyzetben reménytelennek tűnik a beruházás. Reménysugarat jelenthet a 2021-es hazai vizes vb.
Tovább »

Nagyszabású stadionépítés indul tavasszal Szegeden? + FOTÓK, VIDEÓ, TÉRKÉP

2012. március 29., csütörtök · 68 hozzászólás

A társaságiadó-kedvezmények kapcsán Szeged új stadionépítésre fog pályázni a Szeged 2011 csapatát működtető céggel közösen, erről tárgyalt csütörtökön a vagyongazdálkodási bizottság. 6000 férőhelyes stadiont és új sportcsarnokot álmodtak meg. Tovább »

Egyetemi támogatással épülne új uszoda Szegeden + FOTÓK

2011. június 29., szerda · 8 hozzászólás

egyetemi_fedett_01 Az ifjúsági és sportbizottság kedd reggeli ülésén tárgyalták egy új, fedett uszoda építésének tervét, mely a Szegedi Tudományegyetem segítségével jönne létre, és egyaránt szolgálná az élsportot és a lakossági igényeket is.
Tovább »

Etelka sori garázsok magánházáron

2009. szeptember 23., szerda · 3 hozzászólás

Megjött a főjegyző válasza

Mózes Ervin, városunk címzetes főjegyzője nem várta meg a pénteki közgyűlést, hanem még szerdán elküldte Hüvös László ellenzéki képviselő kérésére a választ, amit a politikus egy sajtótájékoztatón fogalmazott meg a hét első napján. Ahogy arról a SZEGEDma.hu is beszámolt, Hüvös a tervezett uszoda miatt megvásárolt Etelka sori garázsokkal kapcsolatos pontos számokat szerette volna tudni.
Tovább »

Uszodába fojtott civilek – tud úszni egy bűnbak?

2008. november 14., péntek · Hozzászólok

Nos, a mi városvezetésünk vérprofi kommunikációjában épp arra készül, hogy az előadásra, 2010-re tervezett „csilli-villi” díszletek foltjai elé ripacsként álljanak majd ki, és az előbbiekhez hasonló monológokkal vonják majd el a publikum figyelmét a kontárságuk okozta bakiktól. Mire gondolok? Emlékeznek a már több milliós látványtervet is felemésztő Mars téri rendezvénycsarnokra? A múlt pénteki közgyűlésen kiderült, hogy nem fog felépülni…

Tovább »