Nagyszüleik példáját követték az üllési zarándokok

2017. szeptember 11., hétfő · Egy hozzászólás

Idén is megtartották az üllésiek zarándoklatukat a pálosszentkúti kegyhelyhez. A résztvevő idősek és fiatalok egyben őseik előtt is tisztelegtek, akik egykor szintén így tették meg az odáig vezető utat. Maga a polgármester is gyalog rótta a kilométereket. Tovább »

Több mint 800 millió jut az alföldi tanyákra – gazdálkodók is pályázhatnak

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

tanya_videk_puszta01

A napelemes közvilágítást fejlesztenék Mórahalmon, míg Üllésen a tanyagondnoki szolgálat gépjárművére költenének abból a tanyafejlesztési pályázatból, amely három részből áll, és 807 milliós keretösszeggel írtak ki. Tovább »

A testvértelepülési kapcsolatokról is szól az Üllési Nyári Fesztivál

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

ullesi_fesztival_plakat01A megújult Üllési Nyári Fesztivál középpontjában az egy évtizedes múltra visszatekintő testvértelepülési kapcsolat áll Torockószentgyörggyel, így az alföldi ízek mellett erdélyi finomságok is készülnek majd a főzőversenyen, de fotókiállítás is nyílik és a koncertkínálat is színes, fellép többek között a Mystery Gang és az Apostol is. Tovább »

A Ruzsai Falunapon debütál a Hetedhét Cekkeres kisfilm – a Homokhátság márkájává tennék a védjegyet

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

cekkeres_vedjegy_ruzsa_01

A Homokhátságon élők helyben maradását is segítheti a Hetedhét Cekkeres védjegy, amely hat település portékáit kínálja. Üllésen például a település lakosságának a fele a mezőgazdaságból él, ezért is tartják fontosnak a Ruzsa vezetésével megvalósult településközi együttműködést. A védjegy reklámozása már javában zajlik, szombaton a Ruzsai Falunapon debütál pedig a védjegyet bemutató kisfilm is debütál. Tovább »

Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Két szerencsehozó nyaklánc segítette az üllési Erdélyi Lucát

2016. december 19., hétfő · 3 hozzászólás

erdelyi_luca_varadi_leventeHétfő este már az Erkel Színházban énekel Erdélyi Luca, aki december 16-án kategóriája legjobbja lett a Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban. A döntő estéjén sokan drukkoltak neki: üllésiek, a család és barátok követték fellépését a helyi művelődési házban.
Tovább »

Végig aszfaltréteg borítja az üllési Erkel Ferenc utcát + FOTÓK

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

adossagkonszolidacios_utatado018kfAz adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok közül Üllés 112 millió forintot kapott az államtól, hogy elképzelései, és a településen élők igényei szerint fejlessze a községet. Ebből a pályázatból újult meg az Erkel Ferenc utca.
Tovább »

Üllés jól gazdálkodik és javulnak a demográfiai mutatói

2016. december 8., csütörtök · 9 hozzászólás

ulles_kozmeghallgatas05_gs

Közmeghallgatást tartottak Üllésen, amelyen elhangzott, eddig tizenhét családnak nyújtottak otthonteremtési támogatást. Nagy Attila Gyula a TOP-os pályázatokkal kapcsolatban kifejtette, jövő év elejére várható, hogy megszülessenek a végső döntések, a település több százmillió forint összértékben tervez fejlesztéseket az uniós ciklus végéig. Tovább »

Labdarúgás: aranycsapatát ünnepelte Mórahalom és Üllés + FOTÓK

2016. június 25., szombat · 2 hozzászólás

morahalom_eremoszte43_gs

Történetének legnagyobb eredményét érte el a mórahalmi futball, de az NB III-ban újabb csúcsokra törnek. Az üllésiek is feljutásnak örültek. Tovább »

Labdarúgás: az Üllést kiütve lett bajnok a Hódmezővásárhely II. + FOTÓK

2016. június 11., szombat · Hozzászólok

hfcII-ulles049kf

Már a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát a vendég Üllés ellen, ezáltal bebiztosította bajnoki címét a Hódmezővásárhelyi FC II. a megyekettőben.
Tovább »

Holokauszttagadásért ítélték el a Csongrád megyei Jobbik alelnökét – fellebbezett

2016. május 4., szerda · 15 hozzászólás

dobi_zsolt_vona_gabor

Egy üllési jobbikos lapban megjelent cikk miatt hozták meg első fokon az elmarasztaló ítéletet, amelynek főszerkesztője volt Dobi Zsolt. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész és a vádlott is fellebbezett. Tovább »

Trükköznének a csatornaberuházásból megmaradt pénzekkel? – A lakosok pénzét követeli vissza a Jobbik Üllésen is

2016. március 1., kedd · 4 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf

Üllésiek is futnak a pénzük után, a víziközmű beruházáshoz befizetett lakossági önrészből megmaradt összegnek ugyanis csak egy részét tervezik visszaadni nekik, a többit utak javítására, illetve a külterületi lakosság bekötéseire költenék. A Jobbik aláírásgyűjtésbe kezdett, és úgy értékelik, hogy nem lehet másra költeni a pénzt, mint amire beszedték. Tovább »

Ingyen telek, milliós támogatás, munkalehetőség – Csongrád megyei CSOK-os verseny a betelepülőkért

2016. február 9., kedd · Hozzászólok

hazepites_epitkezes

Nem csupán ingyen telekkel és anyagi támogatással csábítják a CSOK-osokat Csongrád megye településein, Mórahalmon például az ipari park munkáltatóival komplex programot indítanak, míg a megye névadó városában azok számára is kidolgoznak egy támogatási rendszert, akik munkakörükből adódóan nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel. Tovább »

Sneider Tamás Üllésen: a magyar férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

2015. december 7., hétfő · Hozzászólok

Szombat este a Jobbik Magyarországért Mozgalom Üllési Alapszervezete sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot tartott. A rendezvény főszónoka Sneider Tamás, a Jobbik és egyben az Országgyűlés alelnöke volt. A fórum alapvetően két témát érintett, az egyik a bevándorlás kérdése, a másik a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége.
Tovább »

Kubatov Gábor: A szegedieknek meg kell ismerniük az igazi Botka Lászlót

2015. november 23., hétfő · 58 hozzászólás

kubatov_gabor03_gs

A Fidesz sikerének titka, hogy az emberekkel közösen irányít – mondta portálunknak adott exkluzív interjújában az országos pártigazgató. Kubatov Gáborral Üllésen beszélgettünk, ahol hétvégén 25. születésnapját ünnepelte a helyi alapszervezet. Tovább »

Labdarúgás: rátért a megyeegy felé vezető útra az Üllés

2015. október 29., csütörtök · Egy hozzászólás

ulles_bordany60_gs

Tíz fordulót követően hatpontos előnnyel áll a Csongrád megyei II. osztály élén az Üllési ISE. A csapat csupán egy döntetlent engedett az ellenfeleknek, így a kiváló rajtot követően érdeklődtünk a gárda vezetőedzőjénél, Polgár Attilánál. Tovább »

Elkészült Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó közös szennyvízberuházása

2015. október 27., kedd · Egy hozzászólás

IMG_9146_k

A Forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás 2010 decemberében nyújtotta be második fordulós pályázatát a négy település szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására, melynek eredményeként 2011. szeptember 26-án aláírták a Támogatási szerződést. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség először nettó 4 milliárd 233 millió Ft összegű támogatást ítélt meg, a Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó települések szennyvízcsatornásának és szennyvíztisztításának megvalósítására. A Társulás élt a lehetőséggel és kérelmezte a támogatási arány növelését. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptemberi döntése alapján a Támogatási szerződésben a projekt nettó elszámolható összköltségét 5 milliárd 620 millió Ft-ra, a megítélt támogatást 5 milliárd 300 millió Ft-ra emelte, mely 94%-os támogatási intenzitást jelent a Társulásnak. A projekt az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg.
Tovább »

Labdarúgás: nyolcat gurított az Üllés Apátfalván + FOTÓK

2015. június 13., szombat · 3 hozzászólás

apatfalva-ulles12kf

Magabiztos, hétgólos sikert aratott az Üllés az Apátfalva otthonában, Bazsó Ferencék azonban így sem tudták megelőzni a végül a bajnoki címet besöprő Szőreget.
Tovább »

Labdarúgás: tovább üldözi a Szőreget az Üllés + FOTÓK

2015. június 7., vasárnap · Hozzászólok

ulles_gyalaret74_gs

Magabiztosan gyűjtötte be a fontos három pontot az Üllés a Gyálarét elleni vasárnapi bajnokin, így az utolsó fordulóra marad a döntés a bajnoki címet illetően a megyekettőben. Tovább »

Labdarúgás: elképesztő hajrá jön a megyekettőben

2015. május 29., péntek · 3 hozzászólás

szoreg_ujszentivan20

Három fordulóval a vége előtt nehezen megtippelhető, hogy melyik együttesek végeznek a feljutást érő helyeken a Csongrád megyei másodosztályban, hiszen jóformán az első tíz helyezett közül bármelyik csapat odaférhet az első két pozícióba. A véghajrá előtt összeszedtük, mi vár az érintett csapatokra. Tovább »

Labdarúgás: hiába küzdött, elvérzett az Üllés a Szőreg ellen

2015. március 28., szombat · Hozzászólok

szoreg-ulles_ mj 12

Bár ki tudott egyenlíteni az Üllés, amely remekül küzdött a Szőreg ellen, de nem tudta gólra váltani helyzeteit, a Szőreg pedig második félidei jobb támadójátékval megnyerte a meccset. Tovább »

Következő oldal »